Sepit Biru Sedili

Saya sekarang dalam perjalanan ke Mersing untuk ke Tasik Kenyir.ย  Perjalanan lebih 560 KM dari Sedili Kechil diiringi cuaca gerimis dan mendung.

image

Sebelum balik , kami sempat turun ke laut dan ke kuala Sungai Sedili memancing udang.

image

Adik angkat suami yang mengusahakan pakej perlancongan kecil-kecilan termasuk penyewaan bot memancing membawa kami ke lubuk udang galah.

image
bot bot tali perambut
aku beri kau sambut
aku sentap kau ikut

Rezeki untuk makan tengahari sebelum bertolak balik

nota: talian telefon termasuk internet akan terputus sepenuhnya selepas memasuki kawasan Puah Dam, Tasik Kenyir. Saya akan kembali ke Serendah pada hari Jumaat. Jumpa lagi

sent from my GT-i9300

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. udang kalo goreng sedap jugak..kihkih.. bestnye pi mancing
    Jom terjah post menarik dari nab ..JUST DANCE 4My Profile

  2. mesti best kan dapat tangkap udang.. teringin sungguh.. best2..
    Jom terjah post menarik dari fiezaradzi ..Speechless Friday #1 โ€“ Lelaki KacakMy Profile

  3. Wah, bestnya memancing udang. lama da tak balik kampung nak memancing juga. tapi biasa saya memancing udang ni, dari malam hingga ke pagi.. dkt2 subuh baru balik
    Jom terjah post menarik dari Muhamad Naim ..Jangan Terlalu Tergesa โ€“ gesa Mengejar JodohMy Profile

  4. mancing ikan tak pandai apatah lagi nak mancing udang. he he. selamat bercuti kak jie..
    Jom terjah post menarik dari Datin Tyka ..Welcome Sayang…My Profile

  5. one of my hobby!!! teringinnya nak ke sana jugak
    Jom terjah post menarik dari ajumohit ..Selamat Hari Lahir Adam SayangMy Profile

  6. Puas hati dapat makan udang segar macam tu kak..
    Jom terjah post menarik dari Hazmin Hamudin ..Tak Habis-Habis Cerita Pasal Valentineโ€™s DayMy Profile

  7. Hasil memancing bukan sekadar udang, ikan dan sebagainya tetapi juga kepuasan.
    Jom terjah post menarik dari faizal ..MALAYSIA INTERNATIONAL TOURISM BLOGGER AWARDS 2013My Profile

  8. memancing merupakan aktiviti yang mampu melatih kita bersabar.
    Jom terjah post menarik dari faizal ..MALAYSIA INTERNATIONAL TOURISM BLOGGER AWARDS 2013My Profile

  9. besar sekali udang galahnya, sedap juga kalau di bikin semur ๐Ÿ™‚
    Jom terjah post menarik dari Jefri ..Standar dan Kriteria Kualitas Air BersihMy Profile

  10. perkhh.. udang segar tuuuuuu
    huhuhu

    maza pun ada di sekitar Kota Tinggi, memang hujan dan mendung sepanjang hari.. huhuhu
    Jom terjah post menarik dari maza ..Kena Qisas Demi Langsai HutangMy Profile

  11. Comel pulak tgk udang kaler biru ni..sayang nak goreng kot..hahaha

    p/s- moga perjalanan Kak Jie selamat semuanya…ameen
    Jom terjah post menarik dari hafizmd ..Jom Memberi!My Profile

  12. Dari Mersing ke Tasik Kenyir? Perkgh jalan sakannn…

    Saya selalu mancing di Kluang, Mersing, dan Tanah Abang. Udang banyak di Koling dan Tanah Abang tu, tapi sentapkan Kelah di Tasik Kenyir memang terbaik. Enjoy kak!

  13. wah udang sepit..masak sodap ni..
    Jom terjah post menarik dari afif ..Persoalan Novel Online Setia Hujung NyawaMy Profile

  14. sedapnya udang segar..
    Jom terjah post menarik dari pipoq ..Sehari di kampungMy Profile

  15. Siapa kat sini pernah memancing udang?? memang best tu memancing udang ..
    Jom terjah post menarik dari Denaihati ..Malaysia International Tourism Blogger Awards 2013My Profile

  16. kat sana memang banyak udang sepit biru, hati2 sang bedal pun ada kat sana
    Jom terjah post menarik dari hairulafiz ..Sambutan Hari Kekasih dilarangMy Profile

  17. udang fresh tu kak
    Jom terjah post menarik dari azura ..Pavlova In Da HouseMy Profile

  18. seronok juga melakukan aktiviti memancing udang disamping keluarga kan kak…
    Jom terjah post menarik dari papa mifz ..Sunyi Tanpa Celoteh MifzMy Profile

  19. rasanya seumur hidup leeza ni, belum buat aktiviti seperti ini. seronok…. senyuman anak kak jie.. amboi2.. bikin jeles.. haaaaaa
    Jom terjah post menarik dari Leeza dayasari ..Beli Antivirus Terkini SINIMy Profile

  20. sepit biru tu maksudnya udang galah ke? mohon pencerahan ๐Ÿ˜€
    Jom terjah post menarik dari nazra ..Omega-3, siapakah yang perlukan minyak ikan Omega-3?My Profile

  21. Bestnya dapat memancing udang…. Santai pulak tu…

    P.s : Kenapa tiada gambar kak jie yang tersenyum manis??
    Jom terjah post menarik dari eyriqazz ..Entri Buat Seorang SahabatMy Profile

  22. x reti mancing la..
    mohon ajr..
    hihi
    Jom terjah post menarik dari Katak Comel ..VIDEO NAJIB TUN RAZAK DIMALUKAN DI KONSERT PSY DI PENANGMy Profile

  23. nampaknye cuti2 malaysia sudah rancak…
    Jom terjah post menarik dari Wan Fauzi ..Hukum Menyambut Valentine`s DayMy Profile

  24. menarik tu.. nak udang sekilo
    Jom terjah post menarik dari zool ..Bila handphone masuk airMy Profile

  25. dia ada jual udang kara takk??
    Jom terjah post menarik dari jobdirumah review ..Tweet URL โ€“ Salah satu kerja mudah dari JobdirumahMy Profile

  26. Sekali dah makan sepit biru,dah tak mau udang lain dah ๐Ÿ™‚

  27. syaifuddin alias says:

    udang galah…memang sgt dicari2
    Jom terjah post menarik dari syaifuddin alias ..Rojak Ayam Seksyen 2My Profile

  28. Wah sedapnya udang galah. Memang mantop!
    Jom terjah post menarik dari Arrazi ..Penulis Jemputan Strategi Penting BloggerMy Profile

  29. amboi..sepit biru tu..mahai kalau beli kat kedai tu..
    Jom terjah post menarik dari Sharafie ..Minum Petang Di Fraser HillMy Profile

  30. sedapnya mancing udang…besau-besau tuuu….
    bila berlibur kita stop dulu blogging…
    Jom terjah post menarik dari sukma ..MASJID SELAT DI PULAU MELAKAMy Profile

  31. wah untungnyaa ๐Ÿ˜€ nampak seronok
    Jom terjah post menarik dari azrijohan ..Malaysia International Tourism Bloggers Conference & Awards 2013My Profile

  32. Tak ada jaringan internet sementara berhenti dulu dalam aktifitas dunia mayanya Kak Kujie…
    Selamat berlibur Kak Kujie
    Jom terjah post menarik dari Blog Keperawatan ..Mendengkur Dan KesehatanMy Profile

  33. Apa yang diracang menu masakan untuk hasil tangkapan tersebut?
    Jom terjah post menarik dari akubiomed ..Pameran Raja Kita di Istana Negara bahagian 1My Profile

  34. Besar juga udang tu.
    Jom terjah post menarik dari Izzat Aziz ..PadasMy Profile

  35. Seronok sangat bisa mancing seperti ini
    Jom terjah post menarik dari Bang Iwan ..MISTERI CIPULARANGMy Profile

  36. Seronoknya… besarnya udang tu.. eerrrgggg
    Jom terjah post menarik dari Aya ..10 Blog Malaysia Popular 2013My Profile

  37. Hmm , bertambah jelez .. ๐Ÿ™ .. haha .. XD
    Jom terjah post menarik dari zaatboy ..Doa waktu pagiMy Profile

Trackbacks

  1. […] sepit biru. ย Ada komen dari entri Sepit Biru minta pencerahan sepit biru tu apa. ย Saya pasti bahasa yang saya gunakan di blog ini bukan level […]