Press "Enter" to skip to content

Serendah tanahnya tinggi

Minggu lepas saya terima sms ini

Saya nmpak psmpangan k serendah 1 km brun. Atas hgway skrg…mnuju k upsi
Daklan 18-11-2008 9.23am

dan yang terbaru

Salam k.jie. Akak nya umah kat serendah ke?
Tanya…lily smpai tg.malim. Td lalu nampak tulis serendah.
– Lilylulu 22-11-2008 8.23am

wah….wah…. saya kena letak plaza tol dekat Serendah untuk kutip dari blogger.  Ini bukan yang pertama, sebelum ini ada saja yang melepasi Serendah sms saya bertanya dan mengatakan mereka teringatkan saya bila melihat sighboard Serendah di highway.  Nanti saya claim dengan Plus untuk letakkan muka saya sebagai avatar signboard Serendah ye.:mrgreen:


Sebelum ini ramai yang tidak kenal dan ambil peduli pasal Serendah.  Mentang-mentang lah dapat keluar dari Kuala Lumpur ibu segala kesesakan, mereka cuma pecut kereta tanpa menyedari kehadiran pekan kecil ini.   Kalau dari highway memang jauh untuk masuk ke Serendah tetapi jika melalui jalan lama IPoh – Kuala Lumpur pasti akan nampak bola golf sebesar-besarnya di tepi jalan.  Itulah Serendah.

Nak kenal Serendah, baca Serene Serendah

25 Comments

  1. hehehe …
    kak jie jangan mare haaaaaaaaaa
    kalau kak jie kutip duit tol
    alamatnya kak jie la jutawan bloggers
    😛

    Lilys last blog post..Phuket – Last Day

  2. Oh , Kak Jie boleh apply keje jadi Duta Serendah pulak lepas ni…

    Intan ni tiap2 hari bila lalu kat highway S.Alam – Bukit Kemuning yg dlm pembinaan tu, mesti ingat kat K.Jie & suami…hihi

    :mrgreen:

    intans last blog post..Menu Hari Minggu Yang Lalu

  3. ye mama!
    tgk la hari tu pun yonna g kundang,yonna mesej mama.
    sebab tu kan kt rawang,dekat2 ngan serendah haha

    harus mesej mama kalau nampak sign serendah :p

    p la kelim tol
    leh banjer yonna purse ESPRIT

    HAHHAHAHHA

    yonnas last blog post..dadah terbaru

  4. dulu saya pernah dok kat rawang gak…area bukit sentosa..selalu lalu serendah tuh…kem salam kat erra fazira ok ?

    |1f34|-|1r3s last blog post..What does your blog tell your readers?

  5. loque loque

    hai kak jie
    jom tukar link nak?

    loques last blog post..Hutang Tag Dibayar Check

  6. kalau pergi rumah adik neeza di KKB ikut Rawang, mesti lalu serendah.. lepas ni kalau lalu mesti ingat Kak Jie 😉

    Neezas last blog post..Bila rindu…

  7. hohohoho~
    next week saye g kl nanti saye carik serendah katne
    ehehehehe

    kuros last blog post..tagggg~huuuuuuuuuu~

  8. serendah?? kat mana tempat ni jie?? hahaha

    sy kalau balik rumah MIL kadang2 singgah beli air buah kat tepi jln dkt trafik light tu…murah dan sedap..singgit jer air buah dia…

    UncleJs last blog post..Trivia: Kidney

  9. loque loque

    try jap
    kalo dah boleh
    komen k
    g lah try komen jap 😀

    loques last blog post..Hutang Tag Dibayar Check

    • @loque, dah leh komen tapi entri tu mcm tak lengkap je…

  10. Tie Tie

    Serendah?? Pernah dengar tapi tak pernah pergi. Kita dok hulu ni tahu makan jagung je..hu hu.. Tadi tak tgk berita ke?? pasal makcik nak terjun dr bangunan tu…kat area situ lah Tie tinggal… tapi buka tie tau yang nak terjun tuh! Hi hi…

    Ties last blog post..Baru balik

    • @Tie, Serendah tu kat Hulu Selangor Tie…. daerah yang bersih kot skrg ni sebab dapat anugerah penyapu dulu tu…

      nasib baik bukan Tie yg nk terjun tu..issshh..jgn di buatnya gitu..singkat sungguh akal

    • @Zubli Zainordin, ini bukan cobaan…. 😀

  11. cikgu jawe cikgu jawe

    selalu aku lepak kt kalumpang kak jie.. mmg udara bersih amat. hehe

    • @cikgu jawe,situ banyak pokok manggis….hehehe

  12. loque loque

    kak jie!
    dah boleh komen skarang!
    meh komen2 hokeh
    huhu

    loques last blog post..Hutang Tag Dibayar Check

    • @loque, ok ok..seksanya hari ni nk kena panjat pagar :mrgreen:

  13. cikgu jawe cikgu jawe

    kwsn hulu selangor byk nama2 unik. hehe. serendah. antara gapi. hehe.. tak ingat.

    dulu aku dok sg choh. jd guru ganti kt sana. 🙂

    • @cikgu jawe, seronok dok hulu selangor ni…yg penting..udara bersih

  14. loque loque

    ape daa kak jie nih
    entry paling latest tuh dah 10 orang komen dah taw
    mesti pc kak jie yg demam
    cepat2
    die perlukan pan a doll
    activating fast!
    ho3.LOL
    lame lagi kawen
    mwahahha
    SPM x lepas agiek

    loques last blog post..Hutang Tag Dibayar Check

    • @loque, kan….kak jie dah ckp tak leh komen
      skrg ni org len pun ckp mcm gitu…hahaha
      cepat g tgok setting blog

  15. loque loque

    o yeah loque first!
    kak jie…
    nak adiahhh!!
    demand plaks*
    ade lah box untuk komen
    kat bawah entry tuh
    tengok btol2
    x yah regitser lah u
    carik tol2
    ade

    • @loque, betul tak de, entri latest tu..tapi entri yg bawah tu ade pula…ke pc kak jie yg demam..

      erk..adiah?

      nak tawen ke? 😆

Comments are closed.