Serendah tanahnya tinggi

Minggu lepas saya terima sms ini

Saya nmpak psmpangan k serendah 1 km brun. Atas hgway skrg…mnuju k upsi
Daklan 18-11-2008 9.23am

dan yang terbaru

Salam k.jie. Akak nya umah kat serendah ke?
Tanya…lily smpai tg.malim. Td lalu nampak tulis serendah.
– Lilylulu 22-11-2008 8.23am

wah….wah…. saya kena letak plaza tol dekat Serendah untuk kutip dari blogger.  Ini bukan yang pertama, sebelum ini ada saja yang melepasi Serendah sms saya bertanya dan mengatakan mereka teringatkan saya bila melihat sighboard Serendah di highway.  Nanti saya claim dengan Plus untuk letakkan muka saya sebagai avatar signboard Serendah ye.:mrgreen:


Sebelum ini ramai yang tidak kenal dan ambil peduli pasal Serendah.  Mentang-mentang lah dapat keluar dari Kuala Lumpur ibu segala kesesakan, mereka cuma pecut kereta tanpa menyedari kehadiran pekan kecil ini.   Kalau dari highway memang jauh untuk masuk ke Serendah tetapi jika melalui jalan lama IPoh – Kuala Lumpur pasti akan nampak bola golf sebesar-besarnya di tepi jalan.  Itulah Serendah.

Nak kenal Serendah, baca Serene Serendah

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. hehehe …
    kak jie jangan mare haaaaaaaaaa
    kalau kak jie kutip duit tol
    alamatnya kak jie la jutawan bloggers
    😛

    Lilys last blog post..Phuket – Last Day

  2. Oh , Kak Jie boleh apply keje jadi Duta Serendah pulak lepas ni…

    Intan ni tiap2 hari bila lalu kat highway S.Alam – Bukit Kemuning yg dlm pembinaan tu, mesti ingat kat K.Jie & suami…hihi

    :mrgreen:

    intans last blog post..Menu Hari Minggu Yang Lalu

  3. ye mama!
    tgk la hari tu pun yonna g kundang,yonna mesej mama.
    sebab tu kan kt rawang,dekat2 ngan serendah haha

    harus mesej mama kalau nampak sign serendah :p

    p la kelim tol
    leh banjer yonna purse ESPRIT

    HAHHAHAHHA

    yonnas last blog post..dadah terbaru

  4. dulu saya pernah dok kat rawang gak…area bukit sentosa..selalu lalu serendah tuh…kem salam kat erra fazira ok ?

    |1f34|-|1r3s last blog post..What does your blog tell your readers?

  5. hai kak jie
    jom tukar link nak?

    loques last blog post..Hutang Tag Dibayar Check

  6. apa no? nanti kalau lalu serendah buleh sms… hahahah

    shaxxs last blog post..Withdrawing PayPal Money to a Debit Card

  7. kalau pergi rumah adik neeza di KKB ikut Rawang, mesti lalu serendah.. lepas ni kalau lalu mesti ingat Kak Jie 😉

    Neezas last blog post..Bila rindu…

  8. hohohoho~
    next week saye g kl nanti saye carik serendah katne
    ehehehehe

    kuros last blog post..tagggg~huuuuuuuuuu~

  9. serendah?? kat mana tempat ni jie?? hahaha

    sy kalau balik rumah MIL kadang2 singgah beli air buah kat tepi jln dkt trafik light tu…murah dan sedap..singgit jer air buah dia…

    UncleJs last blog post..Trivia: Kidney

  10. try jap
    kalo dah boleh
    komen k
    g lah try komen jap 😀

    loques last blog post..Hutang Tag Dibayar Check

  11. Serendah?? Pernah dengar tapi tak pernah pergi. Kita dok hulu ni tahu makan jagung je..hu hu.. Tadi tak tgk berita ke?? pasal makcik nak terjun dr bangunan tu…kat area situ lah Tie tinggal… tapi buka tie tau yang nak terjun tuh! Hi hi…

    Ties last blog post..Baru balik

    • @Tie, Serendah tu kat Hulu Selangor Tie…. daerah yang bersih kot skrg ni sebab dapat anugerah penyapu dulu tu…

      nasib baik bukan Tie yg nk terjun tu..issshh..jgn di buatnya gitu..singkat sungguh akal

  12. Dulu saya pernah dengar Bukit Tinggi Tanahnya Rendah…

    Zubli Zainordins last blog post..Selepas Syed Hamid Disusuli Tindakan Bijak Adnan Yaakob

  13. cikgu jawe says:

    selalu aku lepak kt kalumpang kak jie.. mmg udara bersih amat. hehe

  14. kak jie!
    dah boleh komen skarang!
    meh komen2 hokeh
    huhu

    loques last blog post..Hutang Tag Dibayar Check

  15. cikgu jawe says:

    kwsn hulu selangor byk nama2 unik. hehe. serendah. antara gapi. hehe.. tak ingat.

    dulu aku dok sg choh. jd guru ganti kt sana. 🙂

  16. ape daa kak jie nih
    entry paling latest tuh dah 10 orang komen dah taw
    mesti pc kak jie yg demam
    cepat2
    die perlukan pan a doll
    activating fast!
    ho3.LOL
    lame lagi kawen
    mwahahha
    SPM x lepas agiek

    loques last blog post..Hutang Tag Dibayar Check

  17. o yeah loque first!
    kak jie…
    nak adiahhh!!
    demand plaks*
    ade lah box untuk komen
    kat bawah entry tuh
    tengok btol2
    x yah regitser lah u
    carik tol2
    ade

    • @loque, betul tak de, entri latest tu..tapi entri yg bawah tu ade pula…ke pc kak jie yg demam..

      erk..adiah?

      nak tawen ke? 😆