Mama…kawan datang, nak makan

Musim raya sepatutnya dapat duit raya, tapi malam tadi ada majlis gilang gemilang anugerah … Blogawan Nikillas yang mendakwa tengah biul siapkan assigment dan projek telah sudi memberi saya award ini…Jeng…jeng..pertama kali saya melihat award seperti ini.

Anugerah Pengguna Theme Paling Banyak !

Tengok anugerah tu dah dapat ‘membaca’ betapa berserabut dan tidak konsistenya saya menggunakan theme.  Sebulan tukar 5 kali.

……. Midlife crisis kot ….bukan simtom Menopause.

Terimakasih ye… walau pun ada seseorang sedang mencuba merebut tahta tersebut.:mrgreen:

Kak Jie sahut cabaran itu ye.

A midlife crisis is experienced between the ages of 40 and 60. It was first identified by the psychologist Carl Jung and is a normal part of the maturing process. Most people will experience some form of emotional transition during that time of life. A transition that might cause you to take stock in where you are in life and make some needed adjustments to the way you live your life. Most seem to come through the process smoothly without making major life changes.

For some a midlife crisis is more complicated. It can be an uncomfortable time emotionally which can lead to depression and the need for psychotherapy. Those who have a hard time with this transitional stage might experience a wide range of feelings, such as: Continue reading….

Hujung minggu Sabtu & Ahad hari ‘merendangkan’ diri. Banyak sungguh sms jemputan open house. Moga mereka yang bermurah hati dengan mengenyangkan perut tetamu akan dibukakan segala pintu rezeki berlimpat ganda melimpah ruah seperti coklat yang tumpah di ladang gandum.

Saya tak buat open house tetapi pintu rumah saya sentiasa terbuka ( gate yang kunci ) , kalau nak singgah nak bertandang, telefon terlebih dahulu. Peti sejuk saya tak sebesar dalam iklan samsung tu….( hint untuk suami ) .

Petang ini saya ada 3 jemputan – Jalan 5, Jalan 5F dan Jalan 6F – tidak termasuk rumah kakak ipar saya di Ampang , kawan sekerja suami . Esok saya ada 5 jemputan sehingga malam.

Opppss…. jangan ingat jemputan sebanyak itu saya perlu gantung periuk.   Tengok gambar ni…

Saya buat 3 dulang Trifle Peach dan tu tangan cik Intan tengah kacau kek cokelat.  Saya menaip posting ini sambil tunggu kek cokelat saya dalam microvawe.   Nak buat trifle peach yang simple  tu, klik sini

Workstation dapur saya  3-4 langkah saja dari pc. Pc saya memang di dapur. Sambil surf sambil ‘rendangkan diri’ .:mrgreen: Sebab itu biskut raya semua dah habis, makan sendiri.

Nampak kat ruang tamu Angah dengan Crystal Eye .

Microvawe saya dah menjerit, kek  dah masak… taaaa….selamat berhujung minggu semua. Hati- hati memandu.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. kak jie nak tgk muka MK, meh tgk kat blog saya..hehe..ada gambar baru tp saya xupload2 lg..

    |1f34|-|1r3s last blog post..WP : How to change file permission tutorial

  2. xde avatar ke ma 🙁

    yonnas last blog post..open house dan hadiah dari sabah =)

  3. haishh.
    x sabo nk guna WP ni ma!!
    tp agak pening tgk tuto dia yang syam kasi ;p
    hehee..

    mama,err triffle tu buah-buahan ek :p
    mama ade bawak ke open house taon lepas? hee 😀
    biase la.
    yonna kan karnivor.mkn daging ja haha..

    bz nye mama yonna ni 😀
    xpe2
    lepas ni nk g oversea x jumpe rendang2 ni dah haha 🙄

    yonnas last blog post..open house dan hadiah dari sabah =)

    • @yonna, belajar kena pelan2….mmmg dari tak tahu lama2 tahulah

      triffle tu buah2lah..ishhh..

      erk..lum pack apa2 pun…money changer pun belum pergi lagi :mrgreen:

  4. jie, berat ku naik sudah…. (terlebih makan gamaknyer) 😥

    Mak Sus last blog post..Muka glamer!!!!

  5. macam super mama la kak jie…mama zaman i.t…buat kerja sume kena ada ‘sambil-menyambil’…
    p/s:nampak mcm sangat enak trifle kak jie tu…

  6. macam2 anugerah ada dalam dunia blogger ni ye… 😛 , Banyak betul jemputan open house ni ye….. apa salahnya buat samapi raya haji, lagi lama boleh gantung periuk…. kan, kan 😛

    TokNabes last blog post..Ke Rumah Datuk K

    • @TokNabe, tu anugerah bercelaru…betul2 mcm saya..mmg asik tukar theme je 😆

      gantung periuk hujung minggu je…nasib baik sebulan je 😆

  7. hehehe..suka tgk org buat agar2 ke triffle ke apa ke.. tapi nama zana nak membuatnyer… huhuhu… tah bile la tuh. 😀 cue ka jie pos satu plate ke zana. mane tau kendian zana nak buat. 😆 😆 😆 😆

    Zanas last blog post..Selamat Jalan…

  8. Intan biasa buat trifle kastadnya kat tengah & jelly kat atas. Terbalik dgn K.Jie punya version. Kalau kastad kat atas senang potong tak?

    Sabtu, ahad lepas perut penuh gara2 open house. Weekend depan ni pun fully booked. Alahai.. alahai… 😕

    intans last blog post..Patah Gigi Susu

    • @intan, Intan…kastad tu tak perlu potong…mmg dibuat lebih lembut…so..dia akan meleleh atas jelly/kek swiss roll tu….mcm kat hotel2 tu..ngehhh 😆

      bila nak diet tatau lah..hehehe

  9. maner maggiee mee nyerr.. akak ittewww

  10. Cantik anugerahnya. Tahniah!

    Ya Mama, saya ngan Mahmood pun datang jugak. Apa boleh dimakan?

    Cencaru ada?

    Zubli Zainordins last blog post..Aiman Tak Kisah Pak Lah Cencaru Makan Bila Pun..!

  11. sedapnya kuih itu. kenyang open house jelah orang malaysia sekarang nie. 🙂

    abahfatehs last blog post..Seperti Enau di Dalam Belukar

  12. wah, bulan depan //Allah dptla peti sejuk baru tu k.jjie 😀

    kentos last blog post..So Much to Do, So Little Time

  13. Banyaknye jemputan open house. Xnak pas kat sy satu ker…hehe

  14. 😆 gua nak ucap terima kasih sebab lu ajar gua hari tu,gua tak sempat nak bagitahu coz member gua ajak blah….

  15. wakakaka… kuih raya habis bab makan sendiri?! hahaha…

    Adry @ http://www.adrysabry.com

    Adrys last blog post..Gatherings at Sis Riani’s house..

  16. yg kt blakang skali tuh angah ke? nampak macam MK jer..hehe

    |1f34|-|1r3s last blog post..Plurk link downloads you might missed

  17. dapur mu…wokstation mu… 😆

    azlan shahs last blog post..Tidurlah kawan

  18. akak tak setengah mati ke nak ngedit template lepas tukar yg baru…
    masalah btol…

    sib baikla rumah saye dah repair sket nih…

    BaniHassims last blog post..Selamat Tinggal Kekasih Lama…

    • @BaniHassim, wordpress senang je proses dia
      download > extract file > download guna ftp
      kat dashboard dah ade…berapa byk theme yg kita simpan…sekali klik je dah tukar..siap widget sidebar semua sekali ,tak perlu usik apa2.

  19. dok kt umah lagi bz dari dok ofis kan kak??
    komitmen seumur hidup kepada family lebih besar dan byk pahalanya…

    tahniah sebab mampu multitasking…hehehe

    BaniHassims last blog post..Selamat Tinggal Kekasih Lama…

    • @BaniHassim, tapi bile virus ‘M’ menyerang
      tak jadi apa juga…sbb kita tau tak de sapa2 nk marah
      ikut suka aku…………. :mrgreen:

  20. harus kak jie jd contoh isteri berteknologi..sambil buat kek..sambil ngadap pc..hebat ar..

    krieszs last blog post..Selamat berehat

  21. Tok Mudin memang tak mampu nak lawanlah kalau yang itu. Tahun ini rasanya baru guna tiga tema blog. 🙂

  22. huhu…aku next week baru ada jmputan… :mrgreen:

    amans last blog post..Mozilla Fennec – Firefox Versi Mudah Alih

  23. kak jie…
    tengoklah pc tu… macam menggamit-gamit je kan…
    adakah saya juga berkrisis?
    kak jie oklah tu kan.. 5 kali sebulan!
    saya ni seminggu 4 kali, tapi minggu ni je la…

  24. hahaha.. mmg th biul pun ni.. haha.. eh.. malam ni ada bbq..!! wiwit².. yey..

    nikillass last blog post..Penghargaan..

  25. Byknya rumah terbuka.. pecah perut la dibuatnya..

    p/s: Kalu kak jie tukar 5 theme sebulan, saya tukar 2 theme seminggu.. hoho.. (mcm nampak sikit, cuba darab.. hohoho)

    smaelzs last blog post..Pro Evolution Soccer 2009 PC Download!

  26. yerlah… harini am gantung periuk gak… 9 rumah… 7 open house 2 orang kawen…
    am pasti kakjie tengah gila tukar theme… sebab banyak sangat pilihan… am pun sama.. tapi cuba kurangkannya sebab tak elok untu kesihatan… huhu..

    ams last blog post..Just Stand Up – Cancer Awareness