Sunyi dan sepi… Tiada bintang yang berkelipan di langit yang biru

Saya nak ke Puduraya sekarang, bukan nak balik beraya.:lol: Hantar suami yang akan out-station ke Pasir Gudang dengan bas jam 12.15 am .
Balik nanti nak ikut highway ke nak ikut Selayang – Jalan Templer Park ye?  Seramlah lalu jalan tu memalam sorang².

Teringat tahun lepas sewaktu berulang alik tengah² malam setiap minggu jemput suami di Puduraya  dan satu  peristiwa jangan pandang depan .:twisted:

EDIT : Saya dah selamat sampai di rumah. Bila waktu² macam ini mula terfikir alangkah eloknya jika ada gate automatik. Seram jugakan bila turun dari kereta untuk buka gate. Nasib baik ada lampu jalan betul² di depan rumah.

Highway yang sunyi dan plaza tol yang sepi

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. mat poce smua

  2. Pasir Gudang..? dekat ngan rumah saya tu kak :mrgreen:

    >>> pernah dok kt taman cahaya , masai 😆

  3. neeza takut nak drive malam2.. selalu bayangkan benda bukan2.. mulut pun mesti kumat kamit baca doa.. janganlah bagi nampak benda yang neeza tak nak tengok tu huhuuu…

    >>> Kak jie time memandu tu tak de rasa apa2…time berhenti kt trafik light..lampu merah..eeee…nk toleh kereta kat sebelah pun risau..atau dok tgok cermin pandang belakang..nengok kereta kt belakang…
    lagi satu bile dah sampai..mcm mlm tadi…seram juga nak turun buka gate…sunyi sepi, jiran2 dah tidur lena 😆

  4. Rahsia Dapat RM180 Dengan Mudah ! says:

    Hi..slmt berkenalan kak Kujie2..hehe. Saya Sarah. kalau free leh la melawat blog saya jugak yea. 😀

    >>> Selamat berkenalan Sarah, terimakasih kerana singgah blog kak jie

  5. saya kalau drive malam2 yg sunyi dan keseorangan plak tu saya akan cover cermin pandang belakang dan kalau menonggang motor plak saya akan balik ke bawah side mirror motor saya…jgn pandang belakang!

    manalah tau tengah sonok memandu dalam kedinginan dinihari nengok2 ada tetamu yg tak diundang kat belakang dengan rambut putih mengerbang….jgn pandang belakang!

    selamat berpuasa buat Kujie sekeluarga…! minggu depan berbuka dgn ape arrr?

    >>> tu yg susah tu…sy ni asik dok jeling cermin pandang belakang je..entah…siang2 pun mmg sy kerap tgok cermin tu…kt lampu merah tu..kalo berhenti..sy suka dok intai pemandu kt belakang..kehkehkeh
    minggu depan tatau lagi..insyaallah kalau ada umur yang panjang

  6. uhukkkssss

    alhamdulillah setakat ni takde lgi pengalaman jgn pandng depn mcm kak jie…

    😆

    >>> hehehe..seram tau…

  7. memang jln selayang-templer park tuh senyap sunyi..bahaye betul..

    >>> dulu2 lagi la sunyi sepi dgn gelap ……
    skrg ni dah meriah sikit..banyak taman perumahan baru..bukit2 dah gondol

  8. berhati-hati ya jie

    >>> Insya allah maksu

  9. bila dah malam langit tak kaler biru tapi itam tau :p
    bila bintang tader, nama siapakah yang di seru?

    * takmo bukak pintu gate, lompat je.

    >>> hehehe..pakcik..tu lirik lagu The Brain Connection – Aku dan kenangan..malam2 sambil memandu dengar lagu tu..nostalgia !
    oooo..ingat ke lompat parti je ade 😆

  10. Alhamdulillah selamat..
    malam2 hati bawak kereta.. 😈 😈
    baik pasang auto gate.. lagi senang tak payah turun.. 😉

    >>> masa berhenti kt trafik light…nk jeling org sebelah pun takut..
    entah apa la di fikir….pompuan ni buat apa memandu malam2 buta
    risau takut orang tu perasan kita keseorangan..
    dan risau org tu bukan org baik..eee..mcm2 dok fikir

  11. kak jie telah berjaya membuatkan saya berfikir 10 kali atau lebih utk menghantar en suami ke bkt jalil atau klia kalo dia outstation dan flight kol tgh mlm. 😛 😛

    >>>tapi bila itu saja cara yang ada, kita akan berani tempuh… tawakal je…dah berhati2..beringat²

  12. kes raja sape tu.. yg kena kelar tu.. sgt trauma kan 🙁

    aku bab ni yg paling seram..kat perumahan kwn2 aku ade kes dorang pukau,masuk ambek brg jek 😥

    ok laa tu sbb teda bunuh membunuh..

    kita ni tak berdaya hanya pada yg diatas je minta pelindungan..

    >>> itulah..isshhh..mmg berdoa janganlah tersempak dgn manusia mcm tu
    kalau nk ambil barang2….jgnlah time kita ade

  13. seram sesikit je kan kakjie.. 😮

    >>> heheheh..ayat tu ..mcm cover diri sendiri je 😆

  14. mmg sunyiii tuuu.. ien pong penah balek kampong kol 2 pagi lebih.. nampak lori2 jeee.. keta jarang hehe

    >>>kalo terus jalan tak pe gak ien..
    ade yg kena berhenti kt trafik light tu..eee…seram je nk toleh kiri kanan 😆

  15. Hati2 K.Jie. Skrg ni M’sia bukan cam dulu2.

    Berapa hari cik abg tu outsation? Rindu2an lah nanti… hihi 😈

    >>> itu yg risau tu..
    masa blk tu…park kete dulu..toleh kiri kanan..
    baru cepat turun buka gate….
    cepat2 masuk…kunci
    abg tak balik 2 malam je..g keje 😆

  16. perghhh jln templer park mmg seraammmm 😎

    >>> tapi rasanya dlm setahun dua ni dah “meriah” sikit..bukit2 kiri kanan dah gondol 😆

  17. kat rumah pun buat pagar mcm smart tag.. 💡

    >>> bgs idea ni… korang sok2 nk msk rumah kak jie pun kena ade smart tag 😆

  18. pasangla gate otomatik kakjie. baru la senang sket xperlu turun bukak gate. 😛

    >>> dah tak de ruang lagi kot..nk tukar gate..hehehe
    tapi mmg pun…kalau blk lewat mlm mcm cu…cuak juga 😆

  19. haha..
    ade ke polis trafik ma? hahaa..
    isk..

    lain kali..
    bawak pelan2 sudeyy :p
    yang penting selamat 🙂

    >>>malam ni tak de…jalan clear
    derang g terawih..ehhhh..dah lewat tu
    tadarus …

  20. Uiks… hati hati kak… jangan takut rileks jak… hehehe 😎

    >>> bkn takut makhluk² Allah yang lain..tapi takut makhluk Allah bernama manusia..manusia yang berhati binatang..faham,kan….eeee..seram baca surat khabar kes rompak bunuh sana sini

  21. kak jie, biler abang pergi outstatio ni, mesti kak jie teringat2kan 😳

    >>> kak jie dah hidup dengan seorang juru ukur tanah ( land surveyor ) dah 17 tahun…hehehehe… dah biasa . tapi dia pergi sehari je..hahaha..malam pergi, sampai sana keje siangnya..mlm tu balik sini lagi 😆

  22. ikut hway la kak. lebih selamat. taking care aaahhh!!!

    >>> ye lah..kakjie ikut highway 😆

Trackbacks

  1. negaraku.net says:

    Sunyi dan sepi… Tiada bintang yang berkelipan di langit yang biru | Hidup Biar Sedap…

    Teringat tahun lepas sewaktu berulang alik tengah² malam setiap minggu jemput suami di Puduraya dan satu peristiwa jangan pandang depan…