Ada Rasa Ada Jiwa,Terluka Hilang Rasa Percaya

Apabila banyak yang ingin kita cakap tetapi tiada satu bahasa pun yang mampu diungkap
berceritalah dengan pokok
dengan bunga
Lebih mudah untuk diam dan bazirkan hasrat yang terpendam dari goyah melawan kata-kata

I LOve YOu My Lady Pink…

p.s…. bukan apa, cuma nak tanya kenapa sudut 360º?  kalau 400º kan senang nak kira.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Wow heliconia, bunga kegemaran saya. Species Heliconia chartacea ‘Sexy Pink’ ni memang cun 🙂
    Jom terjah post menarik dari GreenLava ..Adding Paypal donate button to blogMy Profile

  2. kalau pokok tu tetiba pulak bercakap……

  3. bercakap dgn pokok lagi senang agaknye..diam saje..setia mendengar walau kite tak siram berhari-hari.. :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari hafizmd ..Awasi pendapatan online kitaMy Profile

  4. Saya rasa cakap dengan kucing lagi best , Kak Jie 🙂
    Sebab saya pernah gak try cakap dengan pokok ni . Tapi , macam tak berkesan je
    Jom terjah post menarik dari farah ..Hati Kecil Berbicara Mulut Itu Riuh Bertanya My Profile

  5. gembira pokok cili tunggal saya dah berbuah….saya pun amalkan bercakap dengan pokok…gilo

  6. Wan Perlis says:

    pokok pun memahami manusia
    Jom terjah post menarik dari Wan Perlis ..Menarik di Piala Dunia 2010 Afrika SelatanMy Profile

  7. juga teknik supaya pokok jadi subur!
    Jom terjah post menarik dari sufian ..Power Supply Connector Yang AsasMy Profile

  8. Lama dah tak dengar bait2 lagu spring tu..
    dan entri ni pun dalam maksudnya..
    tapi macam sambungan lagu tu.. “Pengalaman telah mendewasakan mematangkan fikiran.. pahit getir yang pernah kulalui
    guruku sejati”..
    Jom terjah post menarik dari kulanz ..Selamat Jalan Therapy Woo ThemesMy Profile

  9. lupa pulak siram pokok cili, kari kat balkoni tuh!! Nanti depa cakap² belakang sesama depa pulak..hehe

    wah..bermadah pulak kak jie ye :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari chekgu naman ..Kesan Piala Dunia Terhadap PelajarMy Profile

  10. mama,takde pokok 🙁 kena cakap dengan sopa la gamaknya T__T
    Jom terjah post menarik dari yonna ..Short 3My Profile

  11. dulu selalu bercakap dengan pokok kaktus, saja buat eksperimen, dengan yang cakap dan yang tak cakap, ternyata pokok yang kita tak bercakap dengannnya sangat lambat pula tumbesarannya! magic! 😀

  12. saya belum pernah bercakap dengan pokok kujie.
    nanti dah bersara nanti memang bercadang nak bercucuk tanam, masa tu bolehlah agaknya saya bersembang dengan pokok-pokok saya nanti… kalau panjang umur
    Jom terjah post menarik dari klcitizen ..Kehidupan yang biasaMy Profile

  13. tapi maza rasa kalau sudut dikira 600* lagi senang kot.. hehehhe

    psst: sebenarnya pokok pun ada perasaan tau..

    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari maza ..Siapa yang rembat seliparkuMy Profile

  14. mudahan2 hati yang bergelora bisa jadi tenang kembali

  15. haritz says:

    hehe..jgn pokok jawap balik dah ler..

  16. betul la kak jie, kadang-kadang selalu tengok orang bercakap dengan pokok. alih-alih tumbuh cantik pokok2nya..especially yang tanam orkid/rose semua tu.

    ada berkat kut berkomunikasi dengan makhluk Allah lain.
    Jom terjah post menarik dari Faizal @ FTN ..Bush vs Ariel Peterpan 21cm – Muffler Siapa Lebih HebatMy Profile

  17. jadi tumbuhan ok, jadi sotong pon ok gak tue…

  18. tak faham apa yg ada di sebalik yg tersirat dalam entry itu hehe
    Jom terjah post menarik dari x-po ..EGOKAH JIKA TETAP PENDIRIANMy Profile

  19. Memang kita digalakkan bercakap dengan tumbuhan yang kita tanam (selalu buat masa siram bunga)..ciptaan Allah juga..
    Jom terjah post menarik dari adamfaiz ..Jaga Ko Sotong-My Profile

  20. Indahnya kejadikan tumbuhan dan bunga ciptaan Tuhan, ketenangan yang diperolehi hanya dengan melihat dan membelainya.
    Jom terjah post menarik dari Eizil ..WordPress- Theme Arialist versi bahasa melayuMy Profile