Akhirnya Raya Juga!

Assalamualaikum dan Salam Aidil Fitri.

raya pertama

Raya Pertama

Akhirnya selepas menempuh perjalanan raya hampir 1020 KM, saya kembali ke rumah. Hari raya pertama saya berada di Baling, Kedah, hari raya kedua di Sabak Bernam dan hari ketiga kembali ke rumah di Serendah.

Kami bergerak di waktu malam, lalulintas tiada masalah, lancar.

raya kedua

Raya Kedua

Main dengan pet salah seorang cucu embah

ular sawa

Ular sawa ini namnya Bobby

Pagi hari raya ketiga, ahli keluarga kami adakan perlawanan persahabatan futsal seawal jam 7 pagi.

main futsal

Perlawanan Futsal Keluarga Haji Daud

Membakat lemak rendang dan ketupat yang terkumpul sepanjang dua hari lepas.

main futsal

Lahir bulan 1-7 Team A, lahir bulan 8-12 Team B

main futsal

Keputusan akhir Team A – Team B ( 8-13 )

Jangan keliru, yang bersorak sakan tu sebenarnya team yang kalah akhirnya…hihihi

Selamat Hari Raya Aidil Fitri

Selamat Hari Raya Aidil Fitri

Pukul 12.30 saya dah selamat kembali ke rumah. Ttutup pintu, memasak untuk tenghari sambil membasuh sebumbun pakaian dan berharap tak ada orang yang datang bertandang. ย Perlukan tidur dan rehat selepas mengharungi perjalanan beribu kilometer dan berjaga malam.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. sangat seronok bila gathering dengan family dan di penuhi dengan pelbagai aktiviti…

  2. selamat hari raya admin…
    Jom terjah post menarik dari cerita best ..Honda Fit 2014 Akan Dilancarkan Di Pasaran JepunMy Profile

  3. siap main bola lagi tu. hoho..
    Jom terjah post menarik dari titan ..Duit raya dari Jomniaga yang terakhir..My Profile

  4. Semua ahli fameli dah tahu yang Kak Kujie .. Blogger ya?

    Tengok gambar pun macam diorang dah tahu nak pose gone ..

    heheh ..

    • suami dan angah adalah author blog ni. dia org bila-bila masa saja boleh login dan update. sebab tu aktiviti blogging bagi kak jie lebih santai kerana ini aktiviti keluarga. apalagi bila suami memang kerja out station, macam terapi untuk dia mengetahui halยฒ kak jie dan anak-anak dari jarak jauh.

  5. selamat hari raya,saya memang geli dengan pet tu
    Jom terjah post menarik dari Razlan ..Membaiki Kandungan Resume AndaMy Profile

  6. Selamat Hari raya Kak Jie..meriah raya.. ๐Ÿ™‚
    Jom terjah post menarik dari blackrosehunter ..5 Tips Untuk Mendapatkan Tidur yang BerkualitiMy Profile

  7. Meriah…yg part main bola tu rasanya susah nak cari…
    Jom terjah post menarik dari eyriqazz ..Raya Zaman SekarangMy Profile

  8. Salam Aidilfitri Ka Jie
    Dah lama x bertegur sapa dengan akak.
    Have nice day Kak Jie

  9. selamat hari raya kak jie

  10. pet nya ular sawa yer…hehe

    selamat hari raya buat Kak Jie sekeluarga , maaf zahir dan batin yer…:)
    Jom terjah post menarik dari papa mifz ..Pagi Hari Raya di SerembanMy Profile

  11. Sempat berfutsal…kagum. Hebat kerjasama saudara mara. Tahniah dan selamat hari raya
    Jom terjah post menarik dari Mohd Shubhi ..Bagaimana nak tahu anda berbakat sebagai jurujual hebatMy Profile

    • Keluarga kami ramai – ini sebelah suami ada 11 adik beradik ( 6 lelaki ), bila dah cucu pun lelaki lagi ramai..dah remaja semua memang boleh create team.

      kebanyakkan tinggal di lembah klang, memang selalu berkumpul sepupu sepapat tu
      Jom terjah post menarik dari Kujie ..Kereta IdamanMy Profile

  12. seronok tengok aktiviti raya keluarga kak jie… bukan senang nak kumpul semua..
    Jom terjah post menarik dari zik ..Keputusan perlawanan persabahatan malaysia 1 vs barcelona 3, 10 ogos 2013My Profile

  13. Selamat Hari Raya. Maaf Zahir Batin. Boleh dikatakan perjalanan yang meletihkan untuk 3 hari berturut-turut.
    Jom terjah post menarik dari akubiomed ..Institusi perkahwinan semakin goyah.My Profile

  14. Selamat Hari Raya ๐Ÿ˜€
    best tengok gambor-gambor raya beramai-ramai.
    Jom terjah post menarik dari Sunshine Kelly ..Tokyo Street 2nd Anniversary Bash @ Pavilion KLMy Profile

  15. tengok meriah je sati keluarga..
    Jom terjah post menarik dari Bahrain ..Tema Ungu Di Hari RayaMy Profile

    • zaman skrg ni… adik beradik senang nak berkomunikasi
      grup di wassap, grup di facebook….senang nak plan
      lagi pun kami semua tinggal di lembah klang, kerap berjumpa
      Jom terjah post menarik dari Kujie ..Kereta IdamanMy Profile

  16. wah meriah raya keluarga kak jie…siap ada main futsal lagi…
    Jom terjah post menarik dari Faizal Fredley ..Lost World of Tambun Blogger’s GetawayMy Profile

    • kebetulan padang dekat dgn rumah
      mak mak bz siapkan sarapan, lelaki macho pergi main game
      keluarkan peluh , bakar lemak ๐Ÿ˜›
      Jom terjah post menarik dari Kujie ..Kereta IdamanMy Profile

  17. Strategi berjalan malam tu memang sunnah nabi .. selamat hari raya maaf zahir batin
    Jom terjah post menarik dari Denaihati ..Cara Nabi SAW Menyambut Hari RayaMy Profile

    • perjalanan kami jauh… lebih selesa malam
      sejuk dan lalu lintas tak sesak.
      lagi pun 4 daripada penumpang kereta ada lesen, semua orang boleh berganti-ganti
      Jom terjah post menarik dari Kujie ..Kereta IdamanMy Profile