Algeria: Resah Hati Tak Tenang

Polis Algeria bertempur dengan sekumpulan penunjuk perasaan pro-demokrasi di ibu negara ini hari ini menyebabkan 42 orang cedera ketika polis cuba menghalang perarakan ke bangunan Parlimen, bagi mengelakkan berlaku kekacauan seperti di Tunisia.

Membaca dan mengikut siri Sindrom Tunisia , tak tergambar perasaan.  Walaupun saya percaya Contantine masih selamat dari  rusuhan yang teruk, hati tetap juga risau.  Apalagi kalau SMS lambat dibalas.


Contantine, tempat tinggal suami sekarang   adalah bandar bersempadan dengan Tunisia.

Saya stick dengan Al Arabiya News Channel, tak henti refresh berita terkini.

Feb 12, a day to change the regime in Algeria

National Democratic Coordinators for Change announced on Saturday that February 12 will be a day to change the regime in Algeria.

The National Democratic Coordinators for Change compromises student groups, non-governmental organizations, lawyers and leftist party members said on its official website that Feb12 will be the day to change the regime in the North African state.

Ya Allah, lindungilah suamiku dan peliharalah dia dari segala kesulitan dan kerumitan.

©kujie – abang… cepatlah balas sms

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. princeduyong says:

    isk isk…semoga abang sentiasa dalam lindungan Allah hendaknya…
    Jom terjah post menarik dari princeduyong ..KAYAKAH LAGI KITAMy Profile

  2. semoga beliau selamat, risau sekrang dengan masalah kt timur tengah, ish,,
    Jom terjah post menarik dari anip ..Pertandingan Kambing Tercantik Yang Diadakan Di Arab SaudiMy Profile

  3. doa rakyat Malaysia agar suma selamat di sana..
    Jom terjah post menarik dari sufian ..Perisian Backup – Clear CMOSMy Profile

  4. Maaf yer jika saya menulis mengikut rasa. Berkemungkinan besar ada kaitan dengan Israel mahu melihat bumi arab bergolak 🙁
    Jom terjah post menarik dari akubiomed ..Aku mendapat kunjungan pelawat dari SenegalMy Profile

  5. saya doakan suami k jie sihat dan selamat di sana. juga utk semua warga malaysia di algeria
    Jom terjah post menarik dari KNizam ..Breaking News – Krisis Di Mesir Dah Makin Meruncing- Doakan Rakyat Malaysia Selamat Keluar Dari Mesir Ya !My Profile

  6. Salam,
    InsyaAllah, kita doakan semuanya selamat dan keadaan kembali tenang dalam waktu yang terdekat. Ramai juga pelajar kita di Mesir dan Timur Tengah.

    Sabar ya, kak jie
    Jom terjah post menarik dari InsyaAllahAnyss ..Kontes Cerita Paling Lawak SeduniaMy Profile

  7. wandisini says:

    semoga semuanya selamat.
    mesir pun sedanng bergolak

  8. Ya Allah Ya Tuhan kami..Engkau selamatkanlah saudara2 kami, keluarga kami di mana sahaja mereka berada….ameen ya Rabbal a’lamin
    Jom terjah post menarik dari hafizmd ..Selamat Melihat Dunia Anakku…My Profile

  9. semoga suami akak selamat di sana. pada pendapat saya rusuhan ni lebih banyak membawa keburukan dari kebaikan. pelancong dan pelabur takut nak datang. harga barang naik.harap rakyat malaysia tak tiru macam negara lain.
    Jom terjah post menarik dari slimdiet2 ..Diet SD2 paling mudah dan berkesanMy Profile

  10. moga semuanya baik2 je..

    kami sekeluarga pula risaukan sepupu di mesir..

    moga perantau2 ni semua selamat hendaknya
    Jom terjah post menarik dari mrs azmi ..kau bawa semuanya pergiMy Profile

  11. Semoga suami kak jie cepat2 balas sms. Semoga semua selamat dan baik2 saja… Amin…
    Jom terjah post menarik dari Effa ..P365 – Day 30 – Lovely Time With People That I LoveMy Profile

  12. Aminnnn…. moga segalanya selamat.

  13. Mudahan suami Kak Jie selamat.. Amien !!
    Jom terjah post menarik dari Ayu ..Masihkah akuMy Profile

  14. sabahbloggers says:

    Salam.
    Semoga cika abang di Tunisia tu selamat. jauh juga tu kerja sampai ke Tunisia?
    Jom terjah post menarik dari sabahbloggers ..Link exchange badgeMy Profile

  15. semoga semuanya selamat. banyakkan berdoa….
    Jom terjah post menarik dari rumah kuning ..Makan WaswasMy Profile

  16. kak kujie…
    semoga tabah…kuatkan semangat…

    p/s:…saya silent reader selama ni..skang baru nak tunjuk muka..he he he
    Jom terjah post menarik dari axie ..Miracleloss again yeahMy Profile

  17. insyaAllah, suami akan terpelihara dlm lindungan Allah.. 🙂
    Jom terjah post menarik dari adele ..InshaAllah by Maher Zain Versi MelayuMy Profile

  18. bsyukur..dimalaysia aman damai..

  19. Kami sama-sama doakan, ya Jie. Insyaallah, kita harapkan yang baik-baik sahaja.

  20. banyak2 berdoa semoga d jauhi dari perkara2 yg tidak d ingini…insyaallah semuanya baik2 saja kak jie…
    Jom terjah post menarik dari belalang ..DUN Tenang- Live Secara LansungMy Profile

  21. semoga suami kak jie tak apa-apa dan dilindungi
    Jom terjah post menarik dari Amry ..Terima Kasih Wahai NuffnangMy Profile

  22. semoga semuanya baik2 aje.. amein.. zaman sekarang ni rusuhan ade di mana2.. syukurlah malaysia masih lagi terkawal..
    Jom terjah post menarik dari Ezany-Kun ..More &amp No MoreMy Profile