Apa rahsia terbesar dalam hidup ini?

Melewati hari ini dengan penuh makna.
Makna tentang cinta, ilmu, dan iman.
Dengan cinta hidup menjadi indah.
Dengan ilmu hidup menjadi mudah.
Dan dengan iman hidup menjadi terarah.

©kujie – Aku bukan pohon yang mampu merendangi semua yang ada di bawahku.

Tahniah untuk Arin dari lemprica.com kerana menjadi pengkomen yang ke Empat Puluh Ribu pada 2010/05/14 at 10:42am

Sedikit biodata tentang Arin.

Kami kenal dalam dunia blogesphere sejak 3 tahun sudah, dari zaman berblogspot hinggalah masing-masing sekarang menggunakan wordpress selfhosted. Dari zaman dia anak seorang hinggalah anak dah 2.

Tahun sudah saya keluarkan satu entri mengenai Cikgu Zalinah jiran saya dan kebetulan Arin mengenali bahawa jiran saya adalah emak saudara beliau ( adik kepada emak Arin ). Kecilnya dunia…

  1. Pengkomen ke 38,888
  2. Pengkomen ke 30,000
  3. Pengkomen ke 25,000
  4. Pengkomen ke 15,000

40 Replies to “Apa rahsia terbesar dalam hidup ini?”

  1. Pingback: Nak Pergi Jauh Kena Rajin Melangkah | paeh[dot]net
  2. banyaknya pengkomen

    dunia ni memang kecik kujie…
    entah-entah kita ni pun bersangkut paut, manalah tahu kucing yang selalu bertandang rumah kujie mungkin juga yang sama bertandang rumah saya…kan
    .-= klcitizen´s last blog ..dapat hadiah murah …. =-.

  3. apa agak2nya hadiah untuk komen yg ke 40,000 tu..nie dah boleh digelar BLOGGER TEGAR.. :mrgreen:
    .-= Nadri´s last blog ..Aktiviti Makan Ayam Penyet @ LC Catering =-.

  4. wahh ade pengomen ke 40k tu,dasyat gak kak jie ni kan,1st saya nak bagitahu theme ni cantik sangat,smooth and clean,cayalah kak jie 😀
    .-= wazy´s last blog ..Helmet Bergaya Untuk Penunggang Motor =-.

  5. dahsyat owh sampai 40 ribu..kak jie selalu tukar layout nampak..ehehe..saya pun kak selalu tukar gak dulu tapi sekarang jarang pulak sebab apa saya lebih rasa stail download theme tu..lepas tu ubahsuai jadi macam sendiri buat…..hohohoho
    .-= ishak´s last blog ..Cantik betul layout blog aduka taruna ni =-.

  6. tahniah dengan pencapaian terbaru ni 🙂
    .-= Fitrihadi.com´s last blog ..Letupkan Trafik Blog Korang! =-.

  7. wah hebat…templatepun cun dah kak…
    .-= Bean Moreno´s last blog ..TERSENTAK BACA ENTRI BLOGGER LAIN.ADAKAH SAYA DAH TERLANJUR? =-.

  8. 40K pengkomen. Hebat betul kak jie.
    kak jie buat la satu entri camner nak bagi
    blog kita hit dengan pengkomen. Share2
    sikit ilmu kak jie tu key 🙂
    .-= sinagarimba´s last blog ..Gula Oh Gula! =-.

  9. erhhhhhhhhh 40K wa punya 4K pun tak cecah 😆
    .-= TMUkmkd´s last blog ..Pakistan Sudah, Malaysia? =-.

      1. Rahsia terbesar dalam hidup ini,

        Lagi rahsia dari segala yang rahsia,

        Lagi terlindung dari segala yang terlindung,

        Bertuah bagi yang dibuka, Gundah gulana bagi yang mencari,

        Lagi gundah yang tercari-cari, tidaklah kesah bagi yang tak mengerti..

        Oh Rahsia segala Rahsia.

        Adakah pada pandangan mata?

        Atau pada bijaknya minda ,

        Adakah pada tenang di jiwa,

        Atau pada kedalaman rasa?

        Adakah rahsia sampai bila-bila?

        p/s Erk? apakah rahsia dalam post ini?
        .-= zuls´s last blog ..Income pertama nilainya 5 sen =-.

  10. Salam
    Tahniah diucapkan.Semoga terus meningkat dengan jayanya.minta maaf tersilap tekan pada meseg sebelumnya.
    .-= Brother One´s last blog ..Berlian Nurcinta Khairina Bab-6 =-.

    1. kecelaruan hormon..hehehe
      ada yg kerkenan layout dia tapi bahagian komen tak best
      ada yg kena cantik, error dgn plugin
      dok menerai je..best pula
      tu yg tak de keluarkan post
      ada dlm draft – post terhangit! :mrgreen:

    1. Kak Jie tak pernah buat contest
      tiba-tiba tengok dashboard ada nombor cantik

      terus tunggu untuk printskrin :mrgreen:
      pengkomen dtg secara semulajadi bukan kerana contest
      dah Kak Jie akan hargai mereka untuk satu- love link :mrgreen:

  11. pergh!! gile kentang lah.. huhu..
    saya baru terkejar2 yang ke 10000..
    .-= menteil´s last blog ..Aku Memang Kedekut, So?! =-.

Comments are closed.