Bagaimana Ikan Tidur?

“mama…. ikan tidur tak?”

“esoklah mama google, jom kita tidur dulu… kita ni  kan perempuan² awet muda, kena tidur 8 jam”

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Comments

  1. Dulu pernah bela ikan hiasan didalam akaurium tetapi tidaklah pula membuat pemerhatian macamana ikan tidur. Memang rugi tidak mengkaji habitat ikan :-)

  2. Assalamualaikum,
    …lagi comel bila bapaknya Intan jawab macam tuh hu hu hu
    Jom terjah post menarik dari Anyss ..Siaran Langsung Perkahwinan Diraja William-Kate MiddletonMy Profile

  3. Adilla Harun says:

    Sikit hari dulu pernah gak bela ikan hiasan ni. Tidur rasanya ikan ni. Cuma caranya dia tersenyap gitu je. Mata still buka. Sirip still berombak. Pencipta ikan aje yang tak mengantuk apatah lagi tidur (Ayatul Qursi)….

  4. syamila says:

    he3…mmg bagus jawapan tu… ;-)
    Jom terjah post menarik dari syamila ..The Royal Wedding – William &amp Kate @ NTV7My Profile

  5. simple je jawapan hee google je nanti :grin:
    Jom terjah post menarik dari puanbee ..Marketing Plan Percuma Untuk Blog KorangMy Profile

  6. Ooo ya ka?
    Terima kasih atas penerangan tu, nanti tau la nk jawab..
    Jom terjah post menarik dari iza ..Sambal Belacan- Aku Sudah Jatuh CintaMy Profile

  7. ikan tidur, tp sbb dia tak de kelopak mata, mata dia mmg terbuka je lah..hiks

    baru pagi ni tanya google…

  8. hehehehe….jawapan tepat ..ikan memang tidur :lol:

  9. waktu ni kami anak beranak dah lena diulit intan :lol:

  10. dia pernah bawa balang kura2 letak tepi katil…. kura2 riuh dok golek2 batu..dia yg dah terlelap :lol:

  11. hehe…skrg ni kalau dia tanya ape2
    kita ckp tatau…dia yg suruh… “mama googlelah…” :lol:

  12. tidur keja cukup bro… baru esok hidup ceria

  13. tetiba rasa nak awet mude ye… :lol:

  14. hehehe..guling sana guling sini
    golek kiri golek kanan..mata tak mau pejam2
    dok teringat blog..haha
    sampai menonggeng :lol:

  15. dulu masa kecik penah gak terfikir benda ni.
    Jom terjah post menarik dari nasslimdiet2 ..TGV Birthday Suprise dari NuffnangMy Profile

  16. hahaha…lawak la bro :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari nasslimdiet2 ..TGV Birthday Suprise dari NuffnangMy Profile

  17. dulu anak saya pernah buat observation konon… siap beli balang kecil ….bawa ke mana dia pergi…ke meja makan even ke toilet… letak sebelah katil….last2 dia yg tertidur….
    kena 2 hari dah give up…cemana larr nak jd saintis….

  18. ikan itu tidur. burung itu tidur. gajah itu tidur. rimau itu tidur. server pun kadang2 tertidur :lol:
    Jom terjah post menarik dari syafiq ..Firefox 401- 3617 &amp 3519 DilepaskanMy Profile

  19. hahhahhaha.. simple entry tapi rasa nak baca.. hihihihi :smile: :smile:
    Jom terjah post menarik dari trigyy ..Bloglist Blog Edie Trigyy – MayMy Profile

  20. comel je anak kak jie tanye soklan camtu :D
    Jom terjah post menarik dari Chybee ..Contest- Are You Care EnoughMy Profile

  21. ikan tak tidor….sbb takut kena goreng.keh keh keh

  22. Patut la saya tak awet muda..tido tak cukup 8jam rupanya.. :grin:
    Jom terjah post menarik dari Nadya ..Makanan sedap &amp murah di mana-mana 2My Profile

  23. hehe baca entri nih, teringat memori dulu2,,time tadika, masa bela ikan pelaga, ikan tidur comel, kiut je dengan bulu mata lentik. hihi, gud night..
    Jom terjah post menarik dari eiela ..Hal Remeh Tapi Kena Ambil SeriusMy Profile

  24. Assalam..
    Owh, ya ka? saya dah tak cukup 8 jam ni…
    Soalan tu, anak saya pernah tanya…dan saya jawab…
    “Ada tak along nampak ikan yang kita bela tu tidur? Ibu tak pernah nampak pun….mungkin dia relax je kot…”
    Jom terjah post menarik dari iza ..Sambal Belacan- Aku Sudah Jatuh CintaMy Profile

  25. anak saya penah tny, saya jwb, ikan tidur buka mata sebab takut nanti terlanggar cermin akuarium kita.hehe
    Jom terjah post menarik dari Kimmy ..Profil Gambar Facebook Saya Yang PertamaMy Profile

  26. ;-) ngantuk ni…huuu
    Jom terjah post menarik dari yusriwahab ..Breast Feeding di galakkan- tempat tak di sediaMy Profile

  27. pejam mata pastu tutup lampu tido la ikan tu.. hehe..

  28. kih3x…dulu anis penah gak tanya mak,kambing tido camna.tp mak tak google la.mak suh pi kandang kambing buat observation sndri.kekekeke!
    Jom terjah post menarik dari anis ..Anak HiTaM-Anak PutihMy Profile

  29. tiba2 ngntuk pula :P

  30. sama la kak jie…
    saya pun tetiba jer rasa nak tido

  31. sangat kiut kakjie!nanti mau ambik print out boleh?

    bulan no8 tu ada terbelah kat bawah.mula2 dok terfikir apadia terbelah tu..rupanya belahan punggung.hehe