Balik Kampung Belum Raya

Yang jauh dah tibo
Yang dokek menyusur langkah
Pagi syawal hari mulio
Berkumpul semuo

Ohhh…
Anak mudo di rantauan
Pulanglah kito bersamo
Berhari rayo
– Aishah ( Pulanglah Perantau )

Eh…. silap channel ni, saya balik berbuka puasa dengan mak mertuo di  Sabak Bernam bukan Tampin.

thino iki kue teko nguyu…:lol: lupa lirik!

©kujie – balik Sabak Bernam angkut segala jenis keropok dan kerepek.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. lahhh~
    gayenye macam nak balik n9..
    rupenye dlm selangor gak yea sis?haha
    Jom terjah post menarik dari nabiel ..TAIWAN – Al – kisahnye di Tainan part 1My Profile

  2. Selamat balik beraya KakJie..:)

  3. kami pun nak kerepek juga! 😆 ..tetiba terbayang rempeyek…

  4. tak sesak kak?? hujung minggu kat area jln kuala selangor ke sabak bernam sesak dia lain macam kan??

    kepek pisang satu kak! hehehe!
    Jom terjah post menarik dari Zana ..Bila Abah TiadaMy Profile

  5. seronok dpt berbuka bersama org tua, area sana terkenal dgn kerepek ya kak jie…
    Jom terjah post menarik dari anuarkarimz ..Bila Blog Berada Bawah Tahap 1Million Alexa RankingMy Profile

  6. Jalil Hamid dah lama nyanyi terjemahan lagu J Mizan tu dalam bahasa jawa.
    Jom terjah post menarik dari ardzham ..Aktiviti internet terbatasMy Profile

  7. mungkin satu ari kak jie kena wat entri khas dlm bahasa jawa
    len dari yg len 😀
    Jom terjah post menarik dari Kie-yu ..Tutorial Petak Iklan di BlogMy Profile

  8. sg besar dah dibanjiri manusia! tu belum tiba malam raya… malam raya sok lagi gila keadaannya….

  9. baru je balik banting. Dah kena gi damak semula. hahaa.. :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari titan ..Hari Kedua Bersahur di BantingMy Profile

  10. bercuti nampaknya blog ini..hhuhu
    Jom terjah post menarik dari ishak ..Menghasilkan kesan letupan pada gambarMy Profile

  11. selamat hari raya kak jie 🙂
    Jom terjah post menarik dari syahirul ..Kisah blogger berbuka puasa di Shah AlamMy Profile

  12. alhamdulillah, bagus la kalau mcm tu, em update blog kat kampung takder ke 🙂
    Jom terjah post menarik dari mijie ..HIDUP SEORANG BLOGGER PART 2My Profile

  13. :mrgreen: sabak bernam n teluk dh dekat…sudi2 singgah ke rumah braya

  14. jangan lupa emelkan keropok, kerepek tu nanti :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari chekgu naman ..Kadar Kompaun Baru Saman Trafik→Bonus Raya keMy Profile

  15. denaihati says:

    dah kuar skil nampaknya
    Jom terjah post menarik dari denaihati ..HIDUP SEORANG BLOGGER entri wajib 2My Profile

  16. denaihati says:

    Sepatutnya channel JAWA ni ha ha ha …belum kesempatan bebuka dengan mertua di sana…insyallah balik raya awal sikit setelah pulang dari Indonesia…
    Jom terjah post menarik dari denaihati ..HIDUP SEORANG BLOGGER entri wajib 2My Profile

  17. alhamdulillah…
    Jom terjah post menarik dari klcitizen ..hargaiMy Profile

  18. wah iso ngomong de’e kie..mengko keneng ler ngomong2 jowo meneh yo?!! idup jawa!!!!
    Jom terjah post menarik dari Yoa ..Anugerah Pekerja ContohMy Profile

  19. selamat balik berbuka puasa kak jie.. hehe
    Jom terjah post menarik dari mrnamie ..Ulangtahun ke 2My Profile

  20. selamat pergi dan selamat pulang…

    tak sabar jugak nak balik kg bukit lanchong aka rumah sendiri… tak sabar nak buka puasa bersama emak tersayang….

    da sediakan list untuk makan kuih muih yang nak dimakan waktu buka sebab kat sini sukar didapati di pahang ini [kerana kuih kegemaran kebanyakan adalah kuih jawa]…huhuhu
    Jom terjah post menarik dari zikri ..Lama Tidak UpdateMy Profile

  21. afiq aiman says:

    saya 3hb baru balik kedah…hua sedihnya…lmbt lagi ni nak balik
    Jom terjah post menarik dari afiq aiman ..Bila RM100j Menjadi MilikkuMy Profile

  22. Dh selamat. Sampai je terkejut tgok ada pelajar ipt selangor buat program dgn warga emas kt rumah..dia org kemas rumah dn masak utk berbuka
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Balik Kampung Belum RayaMy Profile

  23. Alhamdulillah..dh sampai kg
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Balik Kampung Belum RayaMy Profile

  24. Bkn blk raya lah..blk berbuka puasa dgn mak

  25. Kita tukar ye..sy bw kerepek,maza bg almond london,nak! Hdhe,dh kt kg ni

  26. adamfaiz says:

    Alah…sumer dah nak balik kg ni…aku sedih
    Jom terjah post menarik dari adamfaiz ..9 Tahun Bersama SarahMy Profile

  27. selamat beraya kak jie

  28. err… lagi afdhal sudha terlepas sabak bernam itu nanti singgah sahur pula ke rumah maza… bawahlah sama keropok kerepek itu utk dijadikan hadiah kat maza pula.. hehehhehe

    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

  29. ingt kan laluan betol gmbo kt atas tuh..mcm kt obersea jer..hehe..

    slmat balik kampung~~
    Jom terjah post menarik dari Hafizd ..Maaf jika ku tak sempurna…My Profile

  30. Whoaaaa…. boleh la borong kerepek banyak2 yea….

  31. Skrg kt area btg berjuntai..dah ada anak bujang blh drive..mak pinjam hp anak online..huhu

  32. waah..balik Tampin ? bolah mano tu kujie??hehe
    Jom terjah post menarik dari anymz ..masak lemak negori kepala ikanMy Profile

  33. selamat berbuka puasa dengan family tercinta ye Kak Jie 🙂
    Jom terjah post menarik dari Dila.13 ..Update EzineArticles SubmissionMy Profile

  34. hati-hati dalam perjalanan kakjie, selamat berbuka bersama keluarga, bestnya
    Jom terjah post menarik dari mijie ..Kalau lah aku boleh…My Profile

  35. uwaa…xsabar nak balik kampung..huhuuhu.seminggu lagi!
    salam ramadhan kak jie 🙂

  36. owh jawa 😆
    Jom terjah post menarik dari tmukmkd ..Chrome Mula Menyokong Slot AplikasiMy Profile

  37. hehe,,ingatkan kita sekampung tadi, tetibo yo nyanyi lagu nogori. Apa-apa pun, selamat balik kampung walaupun bukan untuk berhari raya.

  38. balik buka puasa kat kampung memang terbaekkk
    Jom terjah post menarik dari Sky0ne ..Kalau Dah Perangai Indon Tu- Indon JugakMy Profile

  39. Semoga selamat pergi dan pulang… 🙂
    Jom terjah post menarik dari Eizil ..Apabila hasil penulisanku mengisi ruang akhbarMy Profile

  40. itu lirik pertama lagu J Mizan ( Hari Ini & Semalam )

    hari ini kau datang riang – thino iki kue teko nguyu

    tapi nguyu tu senyum..mungkin boleh kot guna riang sebagai nguyu.

    suami kak jie boleh nyanyi lagu ni penuh dalam bahasa jawa

    sangat best…

  41. kretip hehe. Lirik kedua tu tentang apa?

  42. selamat balik mama! :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari yonna ..FGEMy Profile