Press "Enter" to skip to content

Balik Kampung Belum Raya

Yang jauh dah tibo
Yang dokek menyusur langkah
Pagi syawal hari mulio
Berkumpul semuo

Ohhh…
Anak mudo di rantauan
Pulanglah kito bersamo
Berhari rayo
– Aishah ( Pulanglah Perantau )

Eh…. silap channel ni, saya balik berbuka puasa dengan mak mertuo di  Sabak Bernam bukan Tampin.

thino iki kue teko nguyu…:lol: lupa lirik!

©kujie – balik Sabak Bernam angkut segala jenis keropok dan kerepek.

42 Comments

  1. student student

    Selamat balik beraya KakJie..:)

  2. rozy rozy

    kami pun nak kerepek juga! 😆 ..tetiba terbayang rempeyek…

  3. tak sesak kak?? hujung minggu kat area jln kuala selangor ke sabak bernam sesak dia lain macam kan??

    kepek pisang satu kak! hehehe!
    Jom terjah post menarik dari Zana ..Bila Abah TiadaMy Profile

  4. ardzham ardzham

    Jalil Hamid dah lama nyanyi terjemahan lagu J Mizan tu dalam bahasa jawa.
    Jom terjah post menarik dari ardzham ..Aktiviti internet terbatasMy Profile

  5. mungkin satu ari kak jie kena wat entri khas dlm bahasa jawa
    len dari yg len 😀
    Jom terjah post menarik dari Kie-yu ..Tutorial Petak Iklan di BlogMy Profile

  6. sg besar dah dibanjiri manusia! tu belum tiba malam raya… malam raya sok lagi gila keadaannya….

  7. alhamdulillah, bagus la kalau mcm tu, em update blog kat kampung takder ke 🙂
    Jom terjah post menarik dari mijie ..HIDUP SEORANG BLOGGER PART 2My Profile

  8. :mrgreen: sabak bernam n teluk dh dekat…sudi2 singgah ke rumah braya

  9. denaihati denaihati

    Sepatutnya channel JAWA ni ha ha ha …belum kesempatan bebuka dengan mertua di sana…insyallah balik raya awal sikit setelah pulang dari Indonesia…
    Jom terjah post menarik dari denaihati ..HIDUP SEORANG BLOGGER entri wajib 2My Profile

  10. alhamdulillah…
    Jom terjah post menarik dari klcitizen ..hargaiMy Profile

  11. Yoa Yoa

    wah iso ngomong de’e kie..mengko keneng ler ngomong2 jowo meneh yo?!! idup jawa!!!!
    Jom terjah post menarik dari Yoa ..Anugerah Pekerja ContohMy Profile

  12. mrnamie mrnamie

    selamat balik berbuka puasa kak jie.. hehe
    Jom terjah post menarik dari mrnamie ..Ulangtahun ke 2My Profile

  13. selamat pergi dan selamat pulang…

    tak sabar jugak nak balik kg bukit lanchong aka rumah sendiri… tak sabar nak buka puasa bersama emak tersayang….

    da sediakan list untuk makan kuih muih yang nak dimakan waktu buka sebab kat sini sukar didapati di pahang ini [kerana kuih kegemaran kebanyakan adalah kuih jawa]…huhuhu
    Jom terjah post menarik dari zikri ..Lama Tidak UpdateMy Profile

  14. afiq aiman afiq aiman

    saya 3hb baru balik kedah…hua sedihnya…lmbt lagi ni nak balik
    Jom terjah post menarik dari afiq aiman ..Bila RM100j Menjadi MilikkuMy Profile

  15. Dh selamat. Sampai je terkejut tgok ada pelajar ipt selangor buat program dgn warga emas kt rumah..dia org kemas rumah dn masak utk berbuka
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Balik Kampung Belum RayaMy Profile

  16. Bkn blk raya lah..blk berbuka puasa dgn mak

  17. Kita tukar ye..sy bw kerepek,maza bg almond london,nak! Hdhe,dh kt kg ni

  18. adamfaiz adamfaiz

    Alah…sumer dah nak balik kg ni…aku sedih
    Jom terjah post menarik dari adamfaiz ..9 Tahun Bersama SarahMy Profile

  19. ishak ishak

    selamat beraya kak jie

  20. err… lagi afdhal sudha terlepas sabak bernam itu nanti singgah sahur pula ke rumah maza… bawahlah sama keropok kerepek itu utk dijadikan hadiah kat maza pula.. hehehhehe

    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

  21. ingt kan laluan betol gmbo kt atas tuh..mcm kt obersea jer..hehe..

    slmat balik kampung~~
    Jom terjah post menarik dari Hafizd ..Maaf jika ku tak sempurna…My Profile

  22. Skrg kt area btg berjuntai..dah ada anak bujang blh drive..mak pinjam hp anak online..huhu

  23. Dila.13 Dila.13

    selamat berbuka puasa dengan family tercinta ye Kak Jie 🙂
    Jom terjah post menarik dari Dila.13 ..Update EzineArticles SubmissionMy Profile

  24. hati-hati dalam perjalanan kakjie, selamat berbuka bersama keluarga, bestnya
    Jom terjah post menarik dari mijie ..Kalau lah aku boleh…My Profile

  25. uwaa…xsabar nak balik kampung..huhuuhu.seminggu lagi!
    salam ramadhan kak jie 🙂

  26. eiela eiela

    hehe,,ingatkan kita sekampung tadi, tetibo yo nyanyi lagu nogori. Apa-apa pun, selamat balik kampung walaupun bukan untuk berhari raya.

  27. itu lirik pertama lagu J Mizan ( Hari Ini & Semalam )

    hari ini kau datang riang – thino iki kue teko nguyu

    tapi nguyu tu senyum..mungkin boleh kot guna riang sebagai nguyu.

    suami kak jie boleh nyanyi lagu ni penuh dalam bahasa jawa

    sangat best…

  28. syafiq syafiq

    kretip hehe. Lirik kedua tu tentang apa?

  29. yonna yonna

    selamat balik mama! :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari yonna ..FGEMy Profile

Comments are closed.