Press "Enter" to skip to content

25 Comments

  1. cili padi senang nk tumbuh…cube try tanam cili idup dlm pasu senang ke tak….. 😉 tp daa sendiri daa tumbuh camnie rezeki jer laa..gune smpi dia mati..haha..

  2. damha damha

    kalau campak kat mulut alahai pedasnya terasa…he3333 😆

  3. eiela eiela

    bertuahnya cili, celah simen hidupnya. tengok memang cantik cili tuh, berkilat and pedas tuh. memang benih yang baik.yang merah tuh nampak sedap, geram nak petik.
    Jom terjah post menarik dari eiela ..Sakit KepalaMy Profile

  4. muhammad fakhruddin muhammad fakhruddin

    Bro Framestone pula buat #semputsunday 😎

    Memang benih cili berkualiti tu…ayah saya tanam dalam pasu jaga elok-elok pun kadang tak menjadi juga.
    Jom terjah post menarik dari muhammad fakhruddin ..Surah Yusuf Mengajar Kita Menulis Novel?My Profile

  5. mumble – mengomel
    word – perkataan
    lees – kurang

    kurang membebel, kurang perkataan.

    monday & wednesday tu hari 😆

    #MM jarang blogger buat
    #WW dah ramai dah blogger buat

    nnt nakbuat #Sweet Saturday #Touching Thursday or Tuesday

    benda ni bukan satu law..peratusan…kalau blog ikut suka, buat je ikut suka selagi tidak melanggar hukum agama dan adat. Tiada peraturan.

  6. mumble-less monday# tu pulak apa maksudnya kak kujie?! hari rabu last week, ramai blogger duk post tajuk entri “wordless wednesday#”, then i came across 1 blog ni yg menyatakan apa yg dimaksudkn dgn “wordless wednesday#” tu… ke sama mksd dgn yg wed tu?!
    Jom terjah post menarik dari Luna Lanun ..VIDEO : Peristiwa Berdarah 13 mei 1969 Jangan Dibiarkan BerulangMy Profile

  7. Sabahan Bloggers Club Sabahan Bloggers Club

    Terliur tengok cili api ni malam2 Kak jie. 😀
    Jom terjah post menarik dari Sabahan Bloggers Club ..Blogger loses defamation caseMy Profile

  8. kata mak mentua saya, kalo semai memang dia payah nak idup, tapi tercampak benih gitu2 je, nak pulak idup. Dia punya Kuasa
    Jom terjah post menarik dari jemarioren ..Fact # 4: Your birthdayMy Profile

  9. Assalamualaikum,
    Lepas ni bolehlah campak biji getah ka, durian ka…boleh jadi ladang tu 😛
    Jom terjah post menarik dari Anyss ..Mengapa Menulis Blog?My Profile

  10. haha…lepas ni cuba lak akak campak kentang ke,bawang ke…mana tau tumbuh jugak.hehehe… 😆
    Jom terjah post menarik dari Pacifista – X ..Crazy Singing BirdMy Profile

  11. BUkan ada tanah, simen sepenuhnya….memang tak tau pun

    tengok2 dah berbuah…alahai…seronok pula dok belek hari2 😆
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Kisah Dia – 1 Julai My Profile

  12. eh,akak baru perasan ke ada cili tumbuh kat rumah tu?haha…
    rezeki tu,Tuhan nak bagi cili free.tapi cili memang senang nak tumbuh.campak je dekat tanah.tau2 sebulan dua dah tumbuh siap berbuah lagi…
    Jom terjah post menarik dari Pacifista – X ..Crazy Singing BirdMy Profile

  13. Bukan tanam…tu dia tumbuh sendiri celah2 tile belakang tingkap dapur…..kuat pula dia boleh hidup celah batu mcm tu…ni cili yg elok tu..buah berkilat2….banyak juga buah dia
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..U- Shape My Profile

Comments are closed.