Benih Yang Baik

Nasib kaulah cili, tercampak tepi dapur je… kalau tercampak ke laut mesti dah jadi Pulau Cili Api, terdampar ke darat menjadi Bukit Cili Api!

Published by

Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan. Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

25 thoughts on “Benih Yang Baik”

  1. cili padi senang nk tumbuh…cube try tanam cili idup dlm pasu senang ke tak….. 😉 tp daa sendiri daa tumbuh camnie rezeki jer laa..gune smpi dia mati..haha..

  2. bertuahnya cili, celah simen hidupnya. tengok memang cantik cili tuh, berkilat and pedas tuh. memang benih yang baik.yang merah tuh nampak sedap, geram nak petik.
    Jom terjah post menarik dari eiela ..Sakit KepalaMy Profile

  3. mumble – mengomel
    word – perkataan
    lees – kurang

    kurang membebel, kurang perkataan.

    monday & wednesday tu hari 😆

    #MM jarang blogger buat
    #WW dah ramai dah blogger buat

    nnt nakbuat #Sweet Saturday #Touching Thursday or Tuesday

    benda ni bukan satu law..peratusan…kalau blog ikut suka, buat je ikut suka selagi tidak melanggar hukum agama dan adat. Tiada peraturan.

  4. eh,akak baru perasan ke ada cili tumbuh kat rumah tu?haha…
    rezeki tu,Tuhan nak bagi cili free.tapi cili memang senang nak tumbuh.campak je dekat tanah.tau2 sebulan dua dah tumbuh siap berbuah lagi…
    Jom terjah post menarik dari Pacifista – X ..Crazy Singing BirdMy Profile

  5. Bukan tanam…tu dia tumbuh sendiri celah2 tile belakang tingkap dapur…..kuat pula dia boleh hidup celah batu mcm tu…ni cili yg elok tu..buah berkilat2….banyak juga buah dia
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..U- Shape My Profile

Comments are closed.