Benih Yang Baik

Nasib kaulah cili, tercampak tepi dapur je… kalau tercampak ke laut mesti dah jadi Pulau Cili Api, terdampar ke darat menjadi Bukit Cili Api!

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. cili padi senang nk tumbuh…cube try tanam cili idup dlm pasu senang ke tak….. 😉 tp daa sendiri daa tumbuh camnie rezeki jer laa..gune smpi dia mati..haha..

  2. Haha..kalau masuk dalam mulut…corfirm pedas…hehe
    Jom terjah post menarik dari mamat ..Pengadil Perlawanan TAIWAN VS MALAYSIA Di BayarMy Profile

  3. kalau campak kat mulut alahai pedasnya terasa…he3333 😆

  4. bertuahnya cili, celah simen hidupnya. tengok memang cantik cili tuh, berkilat and pedas tuh. memang benih yang baik.yang merah tuh nampak sedap, geram nak petik.
    Jom terjah post menarik dari eiela ..Sakit KepalaMy Profile

  5. muhammad fakhruddin says:

    Bro Framestone pula buat #semputsunday 😎

    Memang benih cili berkualiti tu…ayah saya tanam dalam pasu jaga elok-elok pun kadang tak menjadi juga.
    Jom terjah post menarik dari muhammad fakhruddin ..Surah Yusuf Mengajar Kita Menulis Novel?My Profile

  6. hehehehe..kesian ko cili api tumbuh kat celah2 simen tu… 😀
    Jom terjah post menarik dari princessmia ..100% Authentic Coach PoppyMy Profile

  7. wkakaka…

    next time campak biji durian pulak.. kendian hari boleh makan durian sendiri kat belakang rumah!

    hahahahah

    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari maza ..Friendster.com shredding your pictures & blog.My Profile

  8. Denaihati says:

    Tu lah besar kuasa Allah. Benih yg baik ke mana pun dicampak akan beri manafaat.
    Jom terjah post menarik dari Denaihati ..Hadiah Cabaran kemahiran berblog Isra MikrajMy Profile

  9. mumble – mengomel
    word – perkataan
    lees – kurang

    kurang membebel, kurang perkataan.

    monday & wednesday tu hari 😆

    #MM jarang blogger buat
    #WW dah ramai dah blogger buat

    nnt nakbuat #Sweet Saturday #Touching Thursday or Tuesday

    benda ni bukan satu law..peratusan…kalau blog ikut suka, buat je ikut suka selagi tidak melanggar hukum agama dan adat. Tiada peraturan.

  10. Kuat betul semangat Cili untuk terus hidup dicelah batu bak kata pepatah Melayu,’Ulat dalam batu pun boleh hidup’
    Jom terjah post menarik dari akubiomed ..Jika Google ada jawapan kepada semua soalanMy Profile

  11. hehe..nanti kalau dah banyak dah boleh jual dalam blog … 😀
    Jom terjah post menarik dari mamat ..Copy Paste Entri Tanpa Izin Apa Pendapat BloggerMy Profile

  12. Adam Roslan says:

    Buat batas esok, jadi kebun. Usahatani Cili 😆
    Jom terjah post menarik dari Adam Roslan ..Rahsia Sky Tee Mendahului Churp Churp 2My Profile

  13. nanti dah tumbuh banyak , bole buat berniaga . hehe
    Jom terjah post menarik dari Datin Tyka ..Hormat Dan Terima Kasih Kepada MerekaMy Profile

  14. kurang belanjawan bulanan .. 😆
    Jom terjah post menarik dari Izwan ..Top #10 Blogger Peramah Jun 2011My Profile

  15. mumble-less monday# tu pulak apa maksudnya kak kujie?! hari rabu last week, ramai blogger duk post tajuk entri “wordless wednesday#”, then i came across 1 blog ni yg menyatakan apa yg dimaksudkn dgn “wordless wednesday#” tu… ke sama mksd dgn yg wed tu?!
    Jom terjah post menarik dari Luna Lanun ..VIDEO : Peristiwa Berdarah 13 mei 1969 Jangan Dibiarkan BerulangMy Profile

  16. Sabahan Bloggers Club says:

    Terliur tengok cili api ni malam2 Kak jie. 😀
    Jom terjah post menarik dari Sabahan Bloggers Club ..Blogger loses defamation caseMy Profile

  17. Mr Rileks says:

    sng dah, xyah nak p market beli cili… :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari Mr Rileks ..Filem Karipap Karipap Cinta bukan Kisah Hantu Makcik Karipap (Sinopsis & Trailer)My Profile

  18. kata mak mentua saya, kalo semai memang dia payah nak idup, tapi tercampak benih gitu2 je, nak pulak idup. Dia punya Kuasa
    Jom terjah post menarik dari jemarioren ..Fact # 4: Your birthdayMy Profile

  19. Assalamualaikum,
    Lepas ni bolehlah campak biji getah ka, durian ka…boleh jadi ladang tu 😛
    Jom terjah post menarik dari Anyss ..Mengapa Menulis Blog?My Profile

  20. haha…lepas ni cuba lak akak campak kentang ke,bawang ke…mana tau tumbuh jugak.hehehe… 😆
    Jom terjah post menarik dari Pacifista – X ..Crazy Singing BirdMy Profile

  21. haha…jangan campak dekat laut..benih..nanti jadi pulau cili pula…he3
    Jom terjah post menarik dari mamat ..Copy Paste Entri Tanpa Izin Apa Pendapat BloggerMy Profile

  22. BUkan ada tanah, simen sepenuhnya….memang tak tau pun

    tengok2 dah berbuah…alahai…seronok pula dok belek hari2 😆
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Kisah Dia – 1 Julai My Profile

  23. eh,akak baru perasan ke ada cili tumbuh kat rumah tu?haha…
    rezeki tu,Tuhan nak bagi cili free.tapi cili memang senang nak tumbuh.campak je dekat tanah.tau2 sebulan dua dah tumbuh siap berbuah lagi…
    Jom terjah post menarik dari Pacifista – X ..Crazy Singing BirdMy Profile

  24. Bukan tanam…tu dia tumbuh sendiri celah2 tile belakang tingkap dapur…..kuat pula dia boleh hidup celah batu mcm tu…ni cili yg elok tu..buah berkilat2….banyak juga buah dia
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..U- Shape My Profile

  25. wah,ni cili tanam kat tepi rumah ke,kak kujie?berapa usia cili ni?nampak baru 2 biji yang dah merah.haha… :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari Pacifista – X ..Peserta Contest: Jom Review Alexa @ Pacifista – X!My Profile