Berita baik kurang baik

200277254-001

Berita baik – Apa yang doktor jangkakan selama ini, tidak benar. Alhamdulillah.

Berita kurang baik – Apa yang saya sedang alami sekarang, akan kekal.   Redha dan belajar untuk menyesuaikan diri dengan keadaan tersebut. Everything happens for a reason. Mesti ada rahsia di sebalik kejadian. Not all who wander are lost

Berita gembira – terimakasih pada yang mengirimkan doa dan sokongan, yang tinggalkan komen , yang e-mel dan yang sms.

Untuk Linda ( IP Location: Kuala Selangor ) yang mengirim  e-mel –

” seorang wanita yg mempunyai senyuman yg paling manis dtgnya dari hati yg ikhlas….”

Saya sedang membalas senyuman awak…:grin: tapi mungkin kurang manis , susah nak dapat gula sekarang ni…

Sebenarnya saya ambil masa paling lama untuk siapkan entri ini , tulis padam..tulis padam…. tak pasti apa yang hendak dikongsi, juga tak pasti apa yang tak perlu . Walau pun saya sering juga bercerita hal peribadi di sini tetapi tidaklah kesemuanya secara detail..lite-lite saja, masih ada ‘comfort zone’ untuk diri sendiri…

©Kujie – If you know how to swim, it doesn’t matter how deep the water is…… kan …kan?

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Wow, fantastic blog layout! How long have you
    been blogging for? you made blogging look easy.

    The overall look of your website is great,
    as well as the content!
    Jom terjah post menarik dari how do i get more youtube views ..how do i get more youtube viewsMy Profile

  2. Merjan BEP says:

    Proese akan membentuk kepribadian seseorang untuk menuju rencana Allah yang abadi. Hanya terkadang manusia tidak melihat rahasia Allah dibalik proses …

    Mari maju bersama

  3. Kalau ada cerita yang private sangat… buat entri berpassword jak kak jie…
    .-= Adry´s last blog ..Slamat berpuasa semua… =-.

  4. Syukur semuanya ok… Alhamdulillah.
    .-= samdaddycool´s last blog ..Bermulanya Ramadhan, segala jenis syaitan dan jembalang ditambat =-.

  5. bangla_ensem says:

    Assalamualikum ..

    Semoga kembali sihat ….

    Selamat Berposa ….

  6. kak jie, selamat menyambut ramadhan.. lepas ni soalan yg glamer ialah, nak masak ape yer nak berbuke nanti? hehe

  7. Janji Allah bahawa setiap ujian itu diturunkan kepada yang mampu sahaja…Allah swt sesungguh tidak zalim dengan memberi ujian yang tidak mampu kita lalui cuma kita selalu lupa pada Allah ketika senang juga ketika susah….bagi kita senang itu bagus dan susah itu tak bagus tapi di sisi Allah berbeza….

  8. Salam Kak jie…
    Alhamdulillah. Segala puji bagi Allah yang menguasai kehidupan kita, yang tahu apa yg tersembunyi dan yang berkuasa menyembuhkan setiap sakit yang singgah di jasad dan di hati.

    Su tumpang gembira bila dapat tahu berita baik itu. Kak jie kena terus jaga diri ya… jangan biarkan diri terlalu stress. 🙂
    .-= suara´s last blog ..Jalan Kita =-.

  9. syukur.. Alhamdulillah.. moga2 kak jie dapat menyesuaikan diri dan akan lebih sihat dn cergas dr yang sebelumnya.. (dlm fikiran mmg duk imagine mesti kak jie ni ibu dan wife yang cergas+aktif..maklumlah,dr cerita kak jie; kejap ke sana ke mari dan buat itu ini.. kire aktif la tu..heheh)

    lusa kite dah nk berpuasa.. nak wish kak jie n family..
    slamat berpuasa dan beribadah sepanjang bulan Ramadhan.. semoga kita semua dikurniakan rahmat berpanjangan olehNya..
    .-= nadinezuharra´s last blog ..:: Keutamaan Ramadhan =-.

  10. Alhamdulillah.. kami sekeluarga mendoakan kesihatan dan keselamatan kak jie.
    .-= nuaeman´s last blog ..Kita tak selamanya diatas.. (Susulan kekalahan Man Utd) =-.

  11. kujie pandai swimming eh?
    kuak lentang
    kuak kupu2?
    kuak katak?
    kuak bebas?
    *depth does matter. psychological la :))muahahaha*

  12. alhamdulillah jie…lega dgr it was not true…sedikit kekurangan dibandingkan begitu byk kelebihan…satu rahmat buat jie mungkin yg x dpt dilihat kat mata kasar..muga jie terus sehat ye…selamat berpuasa buat jie n family…
    psst! sayu plak tetiba…nk period kot, hahahaha..rindu kt jie kot? hehe..take care!
    .-= jun´s last blog ..Kuih bakar jagung =-.

  13. Alhamdulillah. Semoga kak Jie sehat
    sokmo pada hari mendatang. Amin. 😀
    .-= Eriyza´s last blog ..Bila Bomba Lambat Tiba =-.

  14. kita tidak akan tahu kita beriman selagi kita tidak diuji. itu saja yang boleh saya komen. sabar dengan dugaan, syukur dengan kesenangan.
    .-= Fazli´s last blog ..Laman Mini Jualan Pertama =-.

  15. Ramadhan pun dah dekat…

  16. syukur apa yg dijangka tidak berlaku. lega mendengarnya (walau pun kat sini xdenger apa-apa he3).

    mencipta perasaan tidak enak cukup mudah dari mengubatinya. namun istimewanya kita adalah kita punya Yang Esa.

    hanya Engkaulah yang aku sembah dan hanya dari Engkau aku memohon pertolongan – ayat 5, al-fatihah

    saya kak. macam-macam rasa ada. sentiasa tidak tenteram apabila dapat tahu ada sesuatu yang bakal terjadi hu3.

  17. Kak, redha dengan apa yg dah ditentukan…
    .-= Lan Bingka´s last blog ..Aktiviti di Tioman =-.

  18. Akak Jie….

    Kuatkan semangat. Tabah hadapi dugaan.
    Setiap dugaan pasti ada hikmahnya.

    Hidup kita akan b`tambah indah jika kita sentiasa senyum dan bersyukur,Kak.

    Sy pernah m`baca buku Chicken Soup For The Woman`s Soul. Ada satu chapter yg mana pada header nya ada menulis “My doctors told me I would never walk again. My mother told me I would. I believed my mother.” – by Wilma Rudolph.
    Page : 118
    Chapter : Who To Believe

    Akak Jie,take care ye. 🙂
    .-= Zymazara´s last blog ..Perubahan Je, Bukan Perpindahan (Sticky Mode n3) =-.

  19. asalkan dapat bersama dgn nyg tersayang, walaupun mungkin masih ada cacat celanya…kite redha…

    mmg dah ini ketentuanNya…

    senyum sikit… 😉
    .-= chekguBH´s last blog ..Reputasi Dicalar Bulan Kemerdekaan… 😛 =-.

  20. selamat beristirehat ya kak jie… tapi.. bila bulan puasa.. tak dan nak rehat. tehehehe… moga kak jie sentiasa dilindungiNya.. amin…
    .-= Zana´s last blog ..Pakar =-.

  21. pasal komen kat blog sy tu…sory,mnyushkan kak jie je…sy dah ubah balik..thanks
    .-= mae´s last blog ..Salam Ramadhan Dari Lionteen =-.

  22. Semoga sihat seperti biasa yer kak…muahssss

    Selamat menyambut Bulan Ramadhan 😀
    .-= angriani´s last blog ..Penat but Hepi 😀 =-.

  23. Syukur kerana apa yang dijangkakan tidak berlaku. 😉
    .-= tekkaus´s last blog ..Happy Birthday Kor Kor! =-.

  24. semoga kembali sihat dan kembali senyum yang bergula…
    .-= mae´s last blog ..Apa Yang Kau Tahu =-.

  25. alhamdulillah….syukur adanya berita baik tu. dan hadirnya berita kurang baik tu mesti ade hikmahnye jugak kan
    .-= mrs azmi´s last blog ..1st attempt presentation~ =-.

  26. Kujie,
    Tak semua perkara boleh dikongsi dengan semua orang kan? Memang kita perlu ada comfort zone.
    Syukurlah jika apa yang dibimbangi tidak berlaku.
    Insya Allah, segala ujian yang diberikan kepada kita sesuangguhnya satu anugerah yang hanya Dia tahu mengapa kita terpilih menerimanya.
    Semoga tabah menghadapi apa sahaja yang kurang baik itu.
    .-= Kak Long´s last blog ..Post yang ke-100 =-.