Berjumpa Ibu Ayam Di Kuantan

Assalamualaikum dan selamat pagi Isnin.

Home sweet home ! Lewat malam tadi saya tiba di rumah. Alhamdulillah. Kuantan masih seperti dulu² – seperti kunjungan saya sebelum-sebelum ini.

Dari kiri – adik bongsu , adik lelaki , Izati ( anak saudara ) dan Intan.

Update suam-suam kuku hari Isnin, saya nak kongsi gambar ini yang saya nampak sewaktu makan di sebuah restoran di Kuantan.  Biasanya kita akan jumpa kucing merayau di bawah meja pelanggan restoran tetapi di sini – ibu ayam dan anak-anaknya!

Ayam sekarang dah tak dapat nak bezakan siang atau malam.   Ibu ayam sejati!

Saya suka gambar ini ….  kucing dan ibu ayam meredung rintik-rintik hujan layan blues!

©kujie – macam blogger tersepit untuk mengupdate blog, due date 12 tengahari ini!

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. hehe.. ingatkan ibu ayam apa td..
    Jom terjah post menarik dari Azuan ..Epilog Syurga Cinta Slot Akasia TV3My Profile

  2. lau kt kg selalu la jumpe situasi cam ni, kt bandar tak de org bela ayam…
    Jom terjah post menarik dari fiezaradzi ..Tempat Menarik TapiMy Profile

  3. ayam kari sedap kak jie….,tapi kalau ibu ayam..erk…!!..boleh dapat hiv
    Jom terjah post menarik dari ishak ..Selaraskan wordpress plug in wp125My Profile

  4. ingat ibu ayam “tu” tadi..suspen betul kak gie:)
    Jom terjah post menarik dari farah ..Best Ke Epilog Syurga Cinta Tv3My Profile

  5. kantinsekolah says:

    ayam tu kaaa…. ingat ayam ape tadi, tu yg kata tidor2 ayam 😆

  6. 😛 dulu lampu jalan kurang kak jie.. skrg banyak rumah da ada letrik, jalan kampung pun dah ada lampu jalan jd malam bagaikan siang hik hik hik…tlupa nak balik syok sgt tu
    Jom terjah post menarik dari tpinky ..Besar nyaaaaa!!My Profile

  7. laa… mati-mati ingatkan ‘ibu ayam’…
    Jom terjah post menarik dari samdaddycool ..Ngeri dengan isu ayam halalMy Profile

  8. ayam kelaparan tu kak jie.. dah malam tak dapat carik makanan lagi tu yang pi usha kat kedai..
    Jom terjah post menarik dari eiman ..Berjalan di Shanghai ChinaMy Profile

  9. ade gak ayam yg x tido kat reban tp tido ats pokok…. 🙂 hehehe

  10. bukan ke ayam kat kampung dah masuk reban time malam…ni waktu malam tau…. 😆

  11. 😉 paling chomel yang sumi pernah jumpa kuching la.. ayam nih 1st time.. paling chomel pun jumpa lipas n tikus.. lepas tu for sure dah tak pergi kedai tu..
    Jom terjah post menarik dari aisumichan ..Dolphin Pink yang mata butaMy Profile

  12. tangkap goreng pon sodap. 😛
    Jom terjah post menarik dari MuNsYi~SaMa ..Ayah-Ibu-anak itu lagu BajiMy Profile

  13. agak dah. sebab hari tu pun kak kujie taruk gambar ayam betul2 😀
    Jom terjah post menarik dari TMUkmkd ..Jalan-jalan Pantai Batu Buruk Kuala TerengganuMy Profile

  14. slalu gak rase cam nie bile balek kampung 😀

  15. pertama kali gak nampak ayam berkeliaran di kedai makan camtu… 😀
    Jom terjah post menarik dari Eizil ..Android 22 on Windows 7My Profile

  16. ni 1st time tgk ayam ada kat kedai makan, siap bawa anak2 sekali join 🙂
    Jom terjah post menarik dari mijie ..Review Bulan JulaiMy Profile