Press "Enter" to skip to content

Betapa indah yang sebenarnya di kejauhan itu adalah sangat sedih bila kau hampiri

Salam sayang. Abg dah sampai Doha dgn selamat. Skg tunggu flight ke Algers. sayang…

Salam sayang. abg dah spai Algers skrg tunggu flight ke Contantine.

Alhamdulillah. abg dah selamat sampai di camp 4 Contantine

Sepanjang 17hari abang balik bercuti di Malaysia, sehari pun kami tidak berenggang. Bercuti bersnorkelling di pulau , mendaki ke Cameron Highlands atau merayau di Digital Mall. Beli laptop baru dan berbagai jenis accessories komputer . Harga di Algeria mahal sekali ganda.

Bila ditinggalkan sekali lagiΒ  – itu tak kena ini tak kena. Kena adjust balik rasa yang disetting 8 bulan lepas.Β  Bukan mudah menyesuaikan diriΒ  dan keadaan dengan kebiasaan yang menjadi rutin.


Biarlah resah menarik sepi
Biarlah kecewa meratap pergi
Biarlah kasih mengikat diri
KepadaMu aku mengadu
Bukan pada fikirku tapi pada redhaMu

Β©kujie – sempat juga dia potong kuku kaki & tangan saya 2 kali.

29 Comments

  1. wah … ada gambar blur lagi.

    best , buat kenangan.
    Jom terjah post menarik dari klcitizen ..Membayar ufti.My Profile

  2. romantiknye nye kak jie… sweet.. Ni nak kawen cecepat ni..hehe

  3. tehr tehr

    salam
    lamanya tak singgah kat sini


    Jom terjah post menarik dari tehr ..Wanita Pohon SemaluMy Profile

  4. kingbinjai kingbinjai

    makin jauh makin sayang

  5. sweetnya!

    saya harap saya n suami pun camni bila dah lama kahwin… still romantik2 n sweet2 mcm org br kahwin… hehehe

    almaklum, baru kahwin xsampai 3 minggu… πŸ˜›

  6. salam singgah. bila jauh rindu-rinduan. bila dah dekat boleh berpeluk-pelukan gitu melepas rindu πŸ™‚

    • eeee..malu lah pula . Macam remaja bercinta πŸ˜†

  7. yonna yonna

    mama,sweetnyaaaaaaaaaaaaaaa!!!! rasa sedih jugak bila tgk gambar tu T___T gambar air mata takde ke ma πŸ˜†
    Jom terjah post menarik dari yonna ..Tentang Dia & Tentang DiyaMy Profile

    • sebelum bertolak ke airport mama dah pesan..
      nnt kat airport jgn ckp nak pesan itu ini
      jaga diri ke, jaga anak2 ke..
      time tu……meleleh lah.. πŸ˜†

      dlm bilik masa berdua dah buat pesanan penaja
      nangis org tak nampak πŸ˜›

    • gambar tu anak2 yg kandid πŸ˜†
      theme clean sgt πŸ˜†

  8. membaca bait-bait ayat kak jie, membuatkan saya lebih menghargai apa yang ada di depan mata.. :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari Kancilbiru ..Terima kasih Nuffnang!My Profile

    • Betullah tu – kebiasaannya kita hanya akan hargai bila sudah kehilangan –

    • Bunga-bunga sentiasa…. ada juga bertukar musim tapi bila jauh2 mcm ni – hal2 kecik , negatif tak difikir sgt – semua nampak indah saja πŸ˜†

  9. macam mane ni? nanti wife nak pantang kat kedah plak tu.
    sunyi giler la.. talipon tak same macam jumpe hari-hari.
    Owh tak bleh blah… mau lepas balik kijer terbang ke kedah
    nanti… *nanges*
    Jom terjah post menarik dari Kreuger ..My Water Moments – Part 2My Profile

    • Kak Jie dulu berpantang sendiri – di rumah sendiri. Suami yang cuci kain , sediakan makanan sebelum dia keluar pergi kerja. Dah tua2 , anak2 dah besar barulah kami berjauhan. Masa anak2 masih kecil2, dia tak sanggup ke luar negara waktu tu.

      Ini kehidupan – kadang2 kita kena terbuka utk hadapi apa yang kita lalui – baru mudah πŸ˜†

      Sabar ye Encik Azman – berpisah ke Kedah dekat je, bukan 10,500Km pun… hujung minggu boleh balik

    • Kami bercinta selepas kahwin… kenal sekejap je terus kahwin πŸ˜›

Comments are closed.