Betapa indah yang sebenarnya di kejauhan itu adalah sangat sedih bila kau hampiri

Salam sayang. Abg dah sampai Doha dgn selamat. Skg tunggu flight ke Algers. sayang…

Salam sayang. abg dah spai Algers skrg tunggu flight ke Contantine.

Alhamdulillah. abg dah selamat sampai di camp 4 Contantine

Sepanjang 17hari abang balik bercuti di Malaysia, sehari pun kami tidak berenggang. Bercuti bersnorkelling di pulau , mendaki ke Cameron Highlands atau merayau di Digital Mall. Beli laptop baru dan berbagai jenis accessories komputer . Harga di Algeria mahal sekali ganda.

Bila ditinggalkan sekali lagiΒ  – itu tak kena ini tak kena. Kena adjust balik rasa yang disetting 8 bulan lepas.Β  Bukan mudah menyesuaikan diriΒ  dan keadaan dengan kebiasaan yang menjadi rutin.


Biarlah resah menarik sepi
Biarlah kecewa meratap pergi
Biarlah kasih mengikat diri
KepadaMu aku mengadu
Bukan pada fikirku tapi pada redhaMu

Β©kujie – sempat juga dia potong kuku kaki & tangan saya 2 kali.

29 Replies to “Betapa indah yang sebenarnya di kejauhan itu adalah sangat sedih bila kau hampiri”

  1. sweetnya!

    saya harap saya n suami pun camni bila dah lama kahwin… still romantik2 n sweet2 mcm org br kahwin… hehehe

    almaklum, baru kahwin xsampai 3 minggu… πŸ˜›

    1. sebelum bertolak ke airport mama dah pesan..
      nnt kat airport jgn ckp nak pesan itu ini
      jaga diri ke, jaga anak2 ke..
      time tu……meleleh lah.. πŸ˜†

      dlm bilik masa berdua dah buat pesanan penaja
      nangis org tak nampak πŸ˜›

    1. Bunga-bunga sentiasa…. ada juga bertukar musim tapi bila jauh2 mcm ni – hal2 kecik , negatif tak difikir sgt – semua nampak indah saja πŸ˜†

    1. Kak Jie dulu berpantang sendiri – di rumah sendiri. Suami yang cuci kain , sediakan makanan sebelum dia keluar pergi kerja. Dah tua2 , anak2 dah besar barulah kami berjauhan. Masa anak2 masih kecil2, dia tak sanggup ke luar negara waktu tu.

      Ini kehidupan – kadang2 kita kena terbuka utk hadapi apa yang kita lalui – baru mudah πŸ˜†

      Sabar ye Encik Azman – berpisah ke Kedah dekat je, bukan 10,500Km pun… hujung minggu boleh balik

Comments are closed.