Betapa indah yang sebenarnya di kejauhan itu adalah sangat sedih bila kau hampiri

Salam sayang. Abg dah sampai Doha dgn selamat. Skg tunggu flight ke Algers. sayang…

Salam sayang. abg dah spai Algers skrg tunggu flight ke Contantine.

Alhamdulillah. abg dah selamat sampai di camp 4 Contantine

Sepanjang 17hari abang balik bercuti di Malaysia, sehari pun kami tidak berenggang. Bercuti bersnorkelling di pulau , mendaki ke Cameron Highlands atau merayau di Digital Mall. Beli laptop baru dan berbagai jenis accessories komputer . Harga di Algeria mahal sekali ganda.

Bila ditinggalkan sekali lagiΒ  – itu tak kena ini tak kena. Kena adjust balik rasa yang disetting 8 bulan lepas.Β  Bukan mudah menyesuaikan diriΒ  dan keadaan dengan kebiasaan yang menjadi rutin.


Biarlah resah menarik sepi
Biarlah kecewa meratap pergi
Biarlah kasih mengikat diri
KepadaMu aku mengadu
Bukan pada fikirku tapi pada redhaMu

Β©kujie – sempat juga dia potong kuku kaki & tangan saya 2 kali.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. moga rindu terubat suatu hari nnt.. (lama tak lawat blog kak jie)
    Jom terjah post menarik dari fiezaradzi ..Fiezaradzicom BerpindahMy Profile

  2. jauh di mata dekat di hati….
    Jom terjah post menarik dari nabil ..New Car: Ghazal 1My Profile

  3. wah … ada gambar blur lagi.

    best , buat kenangan.
    Jom terjah post menarik dari klcitizen ..Membayar ufti.My Profile

  4. bila baca entry ini , saya rasa sangat bersyukur sebab family saya masih ada di sisi saya . belum berjauhan lagi .

    romantiknya kak jie dangan suami . saya kagum πŸ™‚ macam orang muda-muda .
    Jom terjah post menarik dari farah ..dunia ini kita yang punya bila kita bersama orang yang tersayangMy Profile

  5. romantiknye nye kak jie… sweet.. Ni nak kawen cecepat ni..hehe

  6. salam
    lamanya tak singgah kat sini


    Jom terjah post menarik dari tehr ..Wanita Pohon SemaluMy Profile

  7. kingbinjai says:

    makin jauh makin sayang

  8. sob..sob..

    berat mata memandang berat lagi bahu memikulnya..
    Jom terjah post menarik dari chekgu naman ..Dari Kotak Spam ada Phishing Durjana!My Profile

  9. jawatan kosong says:

    sweetnyaaa and romantik nya.. 😳
    Jom terjah post menarik dari jawatan kosong ..Clerical Assistant/ Delivery Vacancy SingMy Profile

  10. sangat cantik gambar itu, pasangan yg romantik….itu lah ujian NYA kepada hamba yg DIA sayang
    Jom terjah post menarik dari mijie ..Tutorial pasang feedburner di blog andaMy Profile

  11. sweetnya!

    saya harap saya n suami pun camni bila dah lama kahwin… still romantik2 n sweet2 mcm org br kahwin… hehehe

    almaklum, baru kahwin xsampai 3 minggu… πŸ˜›

  12. salam singgah. bila jauh rindu-rinduan. bila dah dekat boleh berpeluk-pelukan gitu melepas rindu πŸ™‚

  13. mama,sweetnyaaaaaaaaaaaaaaa!!!! rasa sedih jugak bila tgk gambar tu T___T gambar air mata takde ke ma πŸ˜†
    Jom terjah post menarik dari yonna ..Tentang Dia & Tentang DiyaMy Profile

    • sebelum bertolak ke airport mama dah pesan..
      nnt kat airport jgn ckp nak pesan itu ini
      jaga diri ke, jaga anak2 ke..
      time tu……meleleh lah.. πŸ˜†

      dlm bilik masa berdua dah buat pesanan penaja
      nangis org tak nampak πŸ˜›

  14. alahai romantik nya tgk.. jeles plak.. :mrgreen:

    theme baru cantik dan kemas..
    Jom terjah post menarik dari Azah ..This Blog is Now doFollow Because noFollow is SuckMy Profile

  15. membaca bait-bait ayat kak jie, membuatkan saya lebih menghargai apa yang ada di depan mata.. :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari Kancilbiru ..Terima kasih Nuffnang!My Profile

  16. Berada di dalam kerinduan dengan limpahan perasaan kasih sayang….. oh indahnya.
    Jom terjah post menarik dari rumah kuning ..Ikan Bakar Dan Kuncu-kuncunyaMy Profile

    • Bunga-bunga sentiasa…. ada juga bertukar musim tapi bila jauh2 mcm ni – hal2 kecik , negatif tak difikir sgt – semua nampak indah saja πŸ˜†

  17. macam mane ni? nanti wife nak pantang kat kedah plak tu.
    sunyi giler la.. talipon tak same macam jumpe hari-hari.
    Owh tak bleh blah… mau lepas balik kijer terbang ke kedah
    nanti… *nanges*
    Jom terjah post menarik dari Kreuger ..My Water Moments – Part 2My Profile

    • Kak Jie dulu berpantang sendiri – di rumah sendiri. Suami yang cuci kain , sediakan makanan sebelum dia keluar pergi kerja. Dah tua2 , anak2 dah besar barulah kami berjauhan. Masa anak2 masih kecil2, dia tak sanggup ke luar negara waktu tu.

      Ini kehidupan – kadang2 kita kena terbuka utk hadapi apa yang kita lalui – baru mudah πŸ˜†

      Sabar ye Encik Azman – berpisah ke Kedah dekat je, bukan 10,500Km pun… hujung minggu boleh balik

  18. romantiknya kak jie ngan husband… moga cepatlah pertemuan berikutnya..
    Jom terjah post menarik dari syahirul ..Jika ragu-ragu, jangan sebarkan…My Profile