Press "Enter" to skip to content

Bila Nak Pecah Suara?

Semalam salah seorang blogger, kawan lama telefon.  Kawan² blogger yang saya dah kenal 4-5 tahun, kebanyakkan mereka bertukar menjadi raksakse silent reader.

Kalau ada isu penting, mereka contact secara personal – sms atau email.  Saya pun macam tu… masih ikuti blog kawan² lama tetapi sekadar mengetahui.

Bukan ada isu apa,  cuma telefon untuk  ucap selamat  ulangtahun , tambah tua.  Tanya khabar berbasa basi .

Tamat perbualan, saya terima SMS  ” suara awak tak berubah,  masih manja macam budak sekolah”

HA HA HA –  perlukah saya pecah suara ?  Garau macam budak akil baligh?

Kawan – tahu bila masa perlu untuk menghiburkan dengan rasa persahabatan yang  tidak pernah berubah …

tidak selalu ada saat diperlukan tetapi selalu ada hadirnya ,
tidak selalu dekat tetapi sentiasa bersedia ,
tidak selalu tahu tetapi sentiasa mengerti ,
tidak selalu mengerti tetapi sentiasa percaya ,
tidak selalu percaya tetapi yakin persahabatan itu tetap ada di hati!

31 Comments

  1. syafiq syafiq

    suka gambar budak pakai baju kuning choc tu :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari syafiq ..Ada Berapa Ekor BinatangMy Profile

  2. aimannajmy aimannajmy

    wah suara macam budak sekolah..apa petuanya kak jie hehe

  3. Assalamualaikum,
    Bukan suara je awet muda…tuanpun awet muda jugak kan?
    Apa kata kak Jie buat entri macam mana nak awet muda 😉
    Jom terjah post menarik dari Anyss ..Aku Gila SEOMy Profile

  4. Adilla Harun Adilla Harun

    Kak Jie memang tak leh pecah suare. Mesti maintain. Bila chat ngan Cik Abg biar dia tak sabar nak balik. Hih!Hih!Hih.

    Utk saya selalu aje pecah suare bile berdepan ngan karenah anak-anak. Bila depa tunjuk perangai lee…!

  5. jap lagi nak tepon kakjie :mrgreen:

  6. ” suara awak tak berubah, masih manja macam budak sekolah”

    Kena puji mesti kembang hidung 7 hari 7 malam kak jie ni. 🙂

  7. Bukan setakat Maza kerana saya pernah buat blind date pun terkono

  8. tang mana nak cari blog otai-otai lama kak jie? teringin gak nak baca geng-geng otai punya penulisan blog nih, maklomla kita ni baru ja dalam dunia nih, nak jugak amek tau.

  9. teringat waktu dulu saya main game online.. dengar suara macam awek.. tapi rupanya budak lelaki umur 12 tahun.. adoi.. jgn tertipu dengan suara… hehehehe…
    Jom terjah post menarik dari Rozeman ..Hikayat Merong Mahawangsa di Astro FirstMy Profile

  10. Bila aa nak bersua muka berbual bicara dengan kak jie ni… 😀 rasanya ni dah kali kedua terbaca mengenai suara kak jie…

    rindunya persahabatan yang telah semakin jauh di jangkauan.
    Jom terjah post menarik dari Eizil ..Telefon lebih menarik dengan SPB Mobile ShellMy Profile

  11. maksud saya, sora saya semulajadi tak sedap.
    ish, dahlah sora tak sedap, taip pun salah. 😳
    Jom terjah post menarik dari maksu ..JadualMy Profile

  12. rezeki Kujie. sora pulak semulajadi tak sedap… hu hu hu 😥
    Jom terjah post menarik dari maksu ..JadualMy Profile

  13. hehehehe.. salah dengar terus boleh cair woo.. hahahha

  14. bersahabat walau tak pernah bersua..akrab bagaikan saudara…suara bak buluh perindu ke ni? hehe…Selamat ulang tahun kak,selamat ulangtahun buat diri sendiri jugak…sama bulan lahir rupanya 🙂
    Jom terjah post menarik dari yana ..My Bithday Giweaway lahMy Profile

  15. ‘MCM BUDAK SEKOLAH’ ….AYAT TU MEMANG MEMPU UNTUK BUAT IDUNG KEMBANG KEMPIS
    Jom terjah post menarik dari nisa ..Nak Jumpa Pak Nil TakMy Profile

  16. semoga persahabatan yang hanya mengharapkan redha Allah…

  17. yonna yonna

    HAHAHA suara mama halusss je. kalau mama cakap kuat sikit, dgr nyaring halus je hehe.
    Jom terjah post menarik dari yonna ..Wordless Wednesday 5My Profile

Comments are closed.