Bila Nak Pecah Suara?

Semalam salah seorang blogger, kawan lama telefon.  Kawan² blogger yang saya dah kenal 4-5 tahun, kebanyakkan mereka bertukar menjadi raksakse silent reader.

Kalau ada isu penting, mereka contact secara personal – sms atau email.  Saya pun macam tu… masih ikuti blog kawan² lama tetapi sekadar mengetahui.

Bukan ada isu apa,  cuma telefon untuk  ucap selamat  ulangtahun , tambah tua.  Tanya khabar berbasa basi .

Tamat perbualan, saya terima SMS  ” suara awak tak berubah,  masih manja macam budak sekolah”

HA HA HA –  perlukah saya pecah suara ?  Garau macam budak akil baligh?

Kawan – tahu bila masa perlu untuk menghiburkan dengan rasa persahabatan yang  tidak pernah berubah …

tidak selalu ada saat diperlukan tetapi selalu ada hadirnya ,
tidak selalu dekat tetapi sentiasa bersedia ,
tidak selalu tahu tetapi sentiasa mengerti ,
tidak selalu mengerti tetapi sentiasa percaya ,
tidak selalu percaya tetapi yakin persahabatan itu tetap ada di hati!

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. suka gambar budak pakai baju kuning choc tu :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari syafiq ..Ada Berapa Ekor BinatangMy Profile

  2. aimannajmy says:

    wah suara macam budak sekolah..apa petuanya kak jie hehe

  3. aku sokong…!!
    Jom terjah post menarik dari Mus ..Industri Membuat Sesar Unjur Di Pulau Bruit- DaroMy Profile

  4. Assalamualaikum,
    Bukan suara je awet muda…tuanpun awet muda jugak kan?
    Apa kata kak Jie buat entri macam mana nak awet muda 😉
    Jom terjah post menarik dari Anyss ..Aku Gila SEOMy Profile

  5. Adilla Harun says:

    Kak Jie memang tak leh pecah suare. Mesti maintain. Bila chat ngan Cik Abg biar dia tak sabar nak balik. Hih!Hih!Hih.

    Utk saya selalu aje pecah suare bile berdepan ngan karenah anak-anak. Bila depa tunjuk perangai lee…!

  6. maybe suara jadi lain bila tengah beleter. jangan marah kak jie. :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari nasslimdiet2 ..Beli 1 Percuma 1 ShakerMy Profile

  7. haha one way to find out, kene tepon kujie. erkk, xde nombor laa
    Jom terjah post menarik dari matjoe ..Pelepasan Cukai Pendapatan 2010 LHDNMy Profile

  8. jap lagi nak tepon kakjie :mrgreen:

  9. ” suara awak tak berubah, masih manja macam budak sekolah”

    Kena puji mesti kembang hidung 7 hari 7 malam kak jie ni. 🙂

  10. tak pernah dgr lg sore mak cik jie hahaha..igt nak dgr la sekali ade macam suara doremon ke ape hahha
    Jom terjah post menarik dari mijae ..Bruce Lee is My Brother 2010 is The Untold Bruce Lees Story Until NowMy Profile

  11. teringat masa dulu dulu 😛
    Jom terjah post menarik dari eddy ..CRAVINGS!!!!! Imma head to Friendscino for great food with my frens tonight! MilkADeal at RM20!!My Profile

  12. macam mane leh dikatakan suara budak sekolah tu eh…
    Jom terjah post menarik dari pereman ..Nasi Lemak- Pondan dan 1Malaysia Email Bukti Sebahagian Orang Malaysia Kurang CerdikMy Profile

  13. suara tu awek muda kot k.jie…hehehhe
    Jom terjah post menarik dari JMR ..KOPI VIETNAMmencabar Tongkat Ali CafeMy Profile

  14. Bukan setakat Maza kerana saya pernah buat blind date pun terkono

  15. tang mana nak cari blog otai-otai lama kak jie? teringin gak nak baca geng-geng otai punya penulisan blog nih, maklomla kita ni baru ja dalam dunia nih, nak jugak amek tau.

  16. teringat waktu dulu saya main game online.. dengar suara macam awek.. tapi rupanya budak lelaki umur 12 tahun.. adoi.. jgn tertipu dengan suara… hehehehe…
    Jom terjah post menarik dari Rozeman ..Hikayat Merong Mahawangsa di Astro FirstMy Profile

  17. Bila aa nak bersua muka berbual bicara dengan kak jie ni… 😀 rasanya ni dah kali kedua terbaca mengenai suara kak jie…

    rindunya persahabatan yang telah semakin jauh di jangkauan.
    Jom terjah post menarik dari Eizil ..Telefon lebih menarik dengan SPB Mobile ShellMy Profile

  18. kak jie buat la vlog..hehe :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari chekgu naman ..Jadi Cikgu ni Mudah-Episod – Pencatat BMI lah pulak!My Profile

  19. maksud saya, sora saya semulajadi tak sedap.
    ish, dahlah sora tak sedap, taip pun salah. 😳
    Jom terjah post menarik dari maksu ..JadualMy Profile

  20. rezeki Kujie. sora pulak semulajadi tak sedap… hu hu hu 😥
    Jom terjah post menarik dari maksu ..JadualMy Profile

  21. Erm..teringat dulu2 nyanyi nasyid sore pecah wakakaka :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari Tungku Moden Magnet ..Ashraf Muslim bertunang 23 AprilMy Profile

  22. ingatkan suara apa yang nak pecah tadi..hehe 😀

    mesti sweet je sore kak jie ni..
    mahal tuuuu
    Jom terjah post menarik dari DaHLia ..Nexus S is mine… Thanks @MaxisComms maxis10My Profile

  23. hahaha.. maza pernah tertipu dengan suara halus seperti itu.. dan maza juga mangsa keadaan. hahhaha

    ouch.. selamat ulang tahun gitew.. hehhee
    Jom terjah post menarik dari maza ..Garden of Eden- Contest Organised by Gubuk Kecil Kembara JalananMy Profile

  24. hehehehe.. salah dengar terus boleh cair woo.. hahahha

  25. suara mungkin tidak berubah…yang berubah itu usia kita Kak Jie…
    Jom terjah post menarik dari azura ..Jula juli bintang tiga- beri Hanim gula-gulaMy Profile

  26. bersahabat walau tak pernah bersua..akrab bagaikan saudara…suara bak buluh perindu ke ni? hehe…Selamat ulang tahun kak,selamat ulangtahun buat diri sendiri jugak…sama bulan lahir rupanya 🙂
    Jom terjah post menarik dari yana ..My Bithday Giweaway lahMy Profile

  27. mahal tu suara cam kak jie.. kanns? halus cam muda remaja gitew 😉
    Jom terjah post menarik dari mrs azmi ..FOR SALE – Home Made Mini PopiaMy Profile

  28. ‘MCM BUDAK SEKOLAH’ ….AYAT TU MEMANG MEMPU UNTUK BUAT IDUNG KEMBANG KEMPIS
    Jom terjah post menarik dari nisa ..Nak Jumpa Pak Nil TakMy Profile

  29. semoga persahabatan yang terjalin ini hanya mengharapkan redha Allah…
    Jom terjah post menarik dari naimulfirdaus ..kesilapan dalam rancangan Maharaja LawakMy Profile

  30. semoga persahabatan yang hanya mengharapkan redha Allah…

  31. HAHAHA suara mama halusss je. kalau mama cakap kuat sikit, dgr nyaring halus je hehe.
    Jom terjah post menarik dari yonna ..Wordless Wednesday 5My Profile