Blue Sky Thunbergia

Saya tak tahu nama tempatan untuk bunga ni… trumpet kot. Dulu tanam seri pagi tapi bunga tu tak tahan lama. Panas je dah kuncup dan gugur. Bunga ni lebih tahan lama, cuma banyak semut hitam.

Carian internet bunga ini dikenali dengan nama Thunbergia grandiflora, Blue Sky Vine, Blue Sky Thunbergia, Blue Trumpet Vine, Blue Clock Vine.

Kalau sesiapa tau nama tempatan bagi bunga ni…bagitau ye.

Warna dan corak macam bunga orkid. Tahan 2-3 hari sebelum gugur.

Published by

Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan. Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

6 thoughts on “Blue Sky Thunbergia”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge