Dalam diam, di hujung harapan yang tertanam….

Assalamualaikum…

Penat.. Saya reformat pc semalam, segala harta karun yang tak diperlukan saya delete. Banyak dokumen ‘kenangan’ saya delete. Sedih? Mungkin itu lebih baik. Saya gemar membaca posting lama dan membaca segala artikel/log YM/ Privite Message/ memo/ dan macam² yang saya simpah sejak bertahun lamanya.

Saya berundur selangkah semalam dan hari ini saya akan berlari maju kehadapan. Lupakan sakit hati, abaikan segala yang menguris jiwa. Selagi saya mengulang baca semua yang saya simpan itu, selagi itu saya akan terus hidup dengan bayangan masa silam.

Bila dah membelek harta karun saya terjumpa.. Ini untuk U.N.C.L.E

Yang ini khas untuk Diya comel,kan?

Ok…chooowww dulu, makcik kantin nak hantar bekal untuk Intan…sambung lagi petang nanti. Dah draft entri tentang Angah..hiks!

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. zany – itulah kehidupan…

  2. kak jie, yang manis tu biasanya melenyapkan yang pahit, itu menandakan betapa kita seorang yang mampu memaafkan, kan, kan, kan. Apa2 pun dalam hidup ni, sakit hati dan suka hati silih berganti. yang penting kita sentiasa diredhai dan dilindungiNya. Amin.

  3. mz – tenggelam dalam sedu sedan..hehehehe

    sebab tu sy suka baca entri lama blog sendiri…hehehehe..byk yg terkesan kat hati.

    Diya – saja menyambung nostalgia yg uncle dan diya post minggu ini.

    comel mcm avatar diya.. 😀

    intan – sebab tu yg tinggal semua yg indah, yg manis..yg pahit yg tak sedap dah delete..tak nak ingat lagi

    biar brlalu spt angin…

  4. neeza – kakjie hanya terlibat dgn blog ini tahun 2006 je…tu masa kat forum..ramai blogger kenalan dari forum .

    iyelah…buang jauh2 jgn biarkan menjadi kudis dlm hidup, kan..

    tapi bila difikir..dikira dihitung…lagi byk yg manis dari yg pahit..:D

    Yonna – Ada yg di simpan..yg amat berharga tp copy paste org dok mengutuk org dok kritik tu semua mama dah delete…tak nak baca lagi..nak lupakan semua tu..

    nak hidup yg sedap!

  5. Intan Rosnitta says:

    K.Jie…

    W/pun dah di’delete’
    W/pun dah tinggal sejarah
    Kesannya tetap tinggal
    Memori tetap tersemat

    >> sesekali mengimbau cerita lama, terasa asyik… HIDUP BIAR SEDAP!

  6. mama…… so sweeeetttttttttt. huhu. ingatkan ape benda lah yg cute mama nak bagik neh. hehehe. thanks ye. diya rs mcm penah nampak je komen kak anna tu. mmg rs mcm penah baca. huhu. tapi, lupa kat mana dan bile. tak dapat dikesan. BTW, thanks a lot ye mama 🙂

  7. wah. a walk in a memory lane nampak :p
    tak salah mengimbau kenangan asalkan ia bukanlah suatu beban.
    tinggalkan beban pahit itu. orak lah langkah kedepan dengan senyum simpul …

  8. hee..
    sayang kan semua posting2 tu mama?
    yonna sangat ralat bile x dpt save banyak2 time taa nk tutup dulu.
    naseb kak nita ade gak save kan..
    mama sama mcm kak nita.
    pc die penuh dengan anna abadi.
    setiap posting disimpan..
    hurm..
    mama..
    mcm ada org pertikaikan kematian kak anna..
    mcm x pecaya hee..
    huhu..
    wallahualam 🙂

  9. Neeza Shahril says:

    lama betul kak Jie ber blog ye…
    mesti macam2 harta karun kan..
    yang sedih, yang gembira
    takpelah Kak Jie.. yang sedih tu buang aje.. simpan pun sakitkan hati kan..

  10. UNCLE

    Saya ada posting Anna, sebelum uncle reply .. he he he

    mengimbau kenangan lama cuma meneguk manisnya hidup.

    Mama Ranggie

    Tak aihh…. semalam format pc, jumpa segala harta karun tu..

    share dgn org2 terdekat.

  11. mama ranggie says:

    kak jie,nape?terguris perasaan ke?

  12. U.N.C.L.E says:

    alamak, terkedu lak hati teman bila baca posting bersejarah tu mama… that was a long time ago tetapi terasa macam baru semalam…itulah saat & masa teman mula2 mengenali TAA & jatuh hati padanya… yang teman ingat, shortly after I posted that scathing remark pada StormRider tu, tak lama lepastu, the first paragraph was deleted by the TAA admin… mungkin mereka taknak mengecilkan hati yang berbuat salah tu… walaupun I wrote out of my heart… that’s when I understand the meaning of the word ‘dignity’. Terima kasih mama kerana mengingatkan teman akan saat manis tu…