Gadis : Pesanan Dari Teruna


Jumpa gambar ni kat 9gag.com – Jangan marah-marah tau…. Selamat berhujung minggu bermalas-malasan!

Saya nak keluar window shopping & beli grocery.

===================================================

p.s – selalu jumpa komen kat entri² tutorial – “aku tulis blog saja suka²… malas nak buat , susah nak ikut tips ni, blog aku mcm hampeh…sampah… aku buat saja seronok²..bukan sebab nuff ” – langsung tak hargai diri sendiri.  Orang tu penat² buat tutorial, awak tak kisah – dok diam sudahlah.  If you don’t have anything remotely positive to say, it may be best to keep quiet.

p.s – kemudian selalu juga jumpa entri  – “kenapa nuff kau ciput, kenapa buffered nuff aku, blogwalking pun earnings ciput, mcm mana nk dptkan buffered , ngape trafik aku ? dah lama letak nuff tp earning tak naik ..bla…bla… “ Itulah…doa diri sendiri, Tuhan makbulkan.

Ini bukan tips atau petua teknikal – ini tips yang datang dari hati masing².

©kujie – kata-kata itu doa, kalau sentiasa cakap “tak apa… saja suka²” – jadi itulah yang akan awak dapat.  Tapi perlu ikut landasan agama – bersederhana!

Published by

Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan. Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

39 thoughts on “Gadis : Pesanan Dari Teruna”

  1. :mrgreen: blog kemas + user friendly

    entry pun best2

    keep up the good work

    btw, jumpa blog nie dr blog yg letak tutorial blogspot bnyk2 2

    tutorial utk wordpress xder ker hehhehehe

  2. Ramai yang kata blog saya skema. tapi bila ada yang baca & dapat manfaat, saya rasa puas. Niat berblog pun sebab ingin berkongsi apa yang boleh dimanfaat bersama. nuff? nak letak pun tak reti~ asyik tak jadi je.

    **ramai pembaca blog saya, suka email bertanya itu ini (biasanya mengenai HR dan ada masa kes yang agak P&C-ulasan pun panjang, memang sesuai untuk email). Tapi, ramai juga yang email concern bertanya mengapa saya belum kahwin. Aduss!
    Jom terjah post menarik dari othman juliana ..Ijazah Sarjana Muda UUM vs Artis SPMMy Profile

  3. Gambar begitu memang sangat tidak disenangi . Even saya , sebagai perempuan pun tak suka .

    Oh , yang lagi satu tu memang tak patut la . Komen macam tu dekat tutorial yang orang buat . Kita sepatutnya kena la hormat kan orang tu . Macam kak Jie cakap , diam je la .
    Jom terjah post menarik dari farah ..Ini Insan Yang Aku CintaMy Profile

  4. Ye, setuju, segala apa yang di kata/tulis adalah doa, jadi eloknya doalah yang baik-baik. Kalau susah sangat nak komen tulis saja “terima kasih atas info yang berguna”.

    Penulis tentu lebih gembira bila apa yang diusahakan dihargai, tak perlulah tulis pujian-pujian terlalu tinggi kalau tak ikhlas. Pembaca lain juga tak jadi menyampah!

    Kalau dah tak ada idea nak komen, baca sajalah tak payah komen…. (macam saya)
    Jom terjah post menarik dari ardzham ..Cerita SemalamMy Profile

  5. blogging…sha tak pernah kisah ramai tak ramai…janji org ikhlas membaca. dan menulis utk memuaskan hati sendiri…menyampaikan ilmu kepada org yang mungkin dpt manfaat dan sudi berkongsi…

    nuff?

    6 tahun dulu takde nuff pon:)
    Jom terjah post menarik dari cheryna ..wc2010: the land of asam pedasMy Profile

    1. sebab itu bersederhana – yg terllau merendah diri di tahap sehingga tidak menghargai apa yg kita buat…tak berapa berkenan dgn ayat – saja suka2….eh…masa yg kita habiskan itu bukan utk suka2….kena guna secara baik

  6. saya selalu juga jumpa ayat2 gitu, tapi biasanya dari yang muda-muda…
    gitulah, pengalaman hudup memang akan mematangkan dan kematangan itu boleh kita lihat dari tindak tanduk kita juga
    Jom terjah post menarik dari klcitizen ..Berbadan duaMy Profile

    1. moga bila baca entri ini, masing2 boleh berfikir apa yang sepatutnya kita buat…kerana apa yg kita usahakan, itulah yang akan kita dapat hasilnya…belajar dari pengalaman

    1. kak jie ni duduk rumah je sepanjang minggu…sepatutnya tak perlu berasak2 dgn org lain, boleh je pergi hari isnin, selasa atau rabu..tapi nak tunggu hujung minggu juga…

      rasa best kalau ramai orang 😆

    1. smart – susah nak terangkan macam mana, tapi dia macam ada kelas tersediri, ada identiti , prinsip dan karisma yang tersendiri…kita rasa apa yg dia buat cool tapi hasilnya hebat

    1. kalau kita sendiri tak bagi sokongan atas apa yg kita buat…nak harap siapa lagi..

      rezeki atas apa yg kita usaha..tapi bkn semata2 yg nampak luaran…tapi jauh dlm qalbu – gerak hati kita tak boleh disembunyi oleh Maha Mengetahui

      1. Teringat kata-kata Dato’ Dr. Haji Mohd Fadzilah Kamsah, kita doa… doa… doa.. dan doa… tapi dalam masa yang sama kita tidak yakin dengan perbuatan kita itu. Kehendak tak selari dengan cara kita.

Comments are closed.