Gadis : Pesanan Dari Teruna


Jumpa gambar ni kat 9gag.com – Jangan marah-marah tau…. Selamat berhujung minggu bermalas-malasan!

Saya nak keluar window shopping & beli grocery.

===================================================

p.s – selalu jumpa komen kat entri² tutorial – “aku tulis blog saja suka²… malas nak buat , susah nak ikut tips ni, blog aku mcm hampeh…sampah… aku buat saja seronok²..bukan sebab nuff ” – langsung tak hargai diri sendiri.  Orang tu penat² buat tutorial, awak tak kisah – dok diam sudahlah.  If you don’t have anything remotely positive to say, it may be best to keep quiet.

p.s – kemudian selalu juga jumpa entri  – “kenapa nuff kau ciput, kenapa buffered nuff aku, blogwalking pun earnings ciput, mcm mana nk dptkan buffered , ngape trafik aku ? dah lama letak nuff tp earning tak naik ..bla…bla… “ Itulah…doa diri sendiri, Tuhan makbulkan.

Ini bukan tips atau petua teknikal – ini tips yang datang dari hati masing².

©kujie – kata-kata itu doa, kalau sentiasa cakap “tak apa… saja suka²” – jadi itulah yang akan awak dapat.  Tapi perlu ikut landasan agama – bersederhana!

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. dang gorgeous says:

    :mrgreen: blog kemas + user friendly

    entry pun best2

    keep up the good work

    btw, jumpa blog nie dr blog yg letak tutorial blogspot bnyk2 2

    tutorial utk wordpress xder ker hehhehehe

  2. Ramai yang kata blog saya skema. tapi bila ada yang baca & dapat manfaat, saya rasa puas. Niat berblog pun sebab ingin berkongsi apa yang boleh dimanfaat bersama. nuff? nak letak pun tak reti~ asyik tak jadi je.

    **ramai pembaca blog saya, suka email bertanya itu ini (biasanya mengenai HR dan ada masa kes yang agak P&C-ulasan pun panjang, memang sesuai untuk email). Tapi, ramai juga yang email concern bertanya mengapa saya belum kahwin. Aduss!
    Jom terjah post menarik dari othman juliana ..Ijazah Sarjana Muda UUM vs Artis SPMMy Profile

  3. dah biasa dah dgn komen2 macam tu, nak tak nak biarkan je
    Jom terjah post menarik dari mijie ..Senarai 16 pasukan layak ke pusingan kedua piala dunia 2010My Profile

  4. yeahh.. huduss… hehe.. akak mohon copy ye gamba tu
    Jom terjah post menarik dari cik cloudy ..Nombor MautMy Profile

  5. Gambar begitu memang sangat tidak disenangi . Even saya , sebagai perempuan pun tak suka .

    Oh , yang lagi satu tu memang tak patut la . Komen macam tu dekat tutorial yang orang buat . Kita sepatutnya kena la hormat kan orang tu . Macam kak Jie cakap , diam je la .
    Jom terjah post menarik dari farah ..Ini Insan Yang Aku CintaMy Profile

  6. Rasa macam nak copy paste je gambar tu masuk dalam facebook pastu tag orang lain. Tapi tak jadi lah. 😀
    Jom terjah post menarik dari Linarahim ..Perak Delights 2- Taiping Lake Garden -amp Taiping Zoo Night SafariMy Profile

  7. adamfaiz says:

    Sapa tak nak duit..kecuali dah kaya benor..tapi kalau tak dapat mungkin sebab kurang kualiti..kena usaha lebih la…
    Jom terjah post menarik dari adamfaiz ..Urut Badan Ke BadanMy Profile

    • jgn over acting, bersederhana – jgn merendah diri terlampau sampai tak hargai apa yg sedang diusahakan…

  8. heh,
    makan dalam
    Jom terjah post menarik dari joegrimjow ..Tuduhan pengganas : haji hadi, dr asri, shahidan kassimMy Profile

  9. ardzham says:

    Ye, setuju, segala apa yang di kata/tulis adalah doa, jadi eloknya doalah yang baik-baik. Kalau susah sangat nak komen tulis saja “terima kasih atas info yang berguna”.

    Penulis tentu lebih gembira bila apa yang diusahakan dihargai, tak perlulah tulis pujian-pujian terlalu tinggi kalau tak ikhlas. Pembaca lain juga tak jadi menyampah!

    Kalau dah tak ada idea nak komen, baca sajalah tak payah komen…. (macam saya)
    Jom terjah post menarik dari ardzham ..Cerita SemalamMy Profile

  10. blogging…sha tak pernah kisah ramai tak ramai…janji org ikhlas membaca. dan menulis utk memuaskan hati sendiri…menyampaikan ilmu kepada org yang mungkin dpt manfaat dan sudi berkongsi…

    nuff?

    6 tahun dulu takde nuff pon:)
    Jom terjah post menarik dari cheryna ..wc2010: the land of asam pedasMy Profile

  11. hah, kan makcik dah berceramah.. :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari Nadri ..SePetang di Pejabat Perhubungan Perusahaan JohorMy Profile

  12. saya setuju tu.. kalau komen yang x membina, baik senyap je kan?
    Jom terjah post menarik dari Azah ..Response cached until Sat 26 @ 9:25 GMT (Refreshes in 60 Minutes)My Profile

  13. sungguh bermakna..setiap apa yang kita cakap adalah doa untuk diri sendri..tapi tak boleh juga letak harapan yang terlalu tinggi kan..hehe
    Jom terjah post menarik dari Thoha ..Melahirkan Keikhlasan Dalam DiriMy Profile

    • sebab itu bersederhana – yg terllau merendah diri di tahap sehingga tidak menghargai apa yg kita buat…tak berapa berkenan dgn ayat – saja suka2….eh…masa yg kita habiskan itu bukan utk suka2….kena guna secara baik

  14. tak sungguh bagai dikata,
    hendak sungguh kata hendaklah dikota.

    :mrgreen:

  15. Betul. tu kena selalu ckp semoga apa yang sy cuba smpaikan orang akan paham.

    and this, “If you don’t have anything remotely positive to say, it may be best to keep quiet.”

    totally agree. pernah dpt comment cmtu, pdhal nk share tutorial je. huhu
    Jom terjah post menarik dari MuNsYi~SaMa ..EIT: 3 things to be done before the end of the industrial training.My Profile

    • yang tinggal komen macam tu selalunya tidak langsung fokus pada apa yg dibaca atau sungguh-sungguh ingin mengetahui

  16. saya selalu juga jumpa ayat2 gitu, tapi biasanya dari yang muda-muda…
    gitulah, pengalaman hudup memang akan mematangkan dan kematangan itu boleh kita lihat dari tindak tanduk kita juga
    Jom terjah post menarik dari klcitizen ..Berbadan duaMy Profile

    • moga bila baca entri ini, masing2 boleh berfikir apa yang sepatutnya kita buat…kerana apa yg kita usahakan, itulah yang akan kita dapat hasilnya…belajar dari pengalaman

  17. hujung minggu time paling sesuai borong barang dapur..hihi
    Jom terjah post menarik dari Piston Pecah ..Love Vs MarriageMy Profile

    • kak jie ni duduk rumah je sepanjang minggu…sepatutnya tak perlu berasak2 dgn org lain, boleh je pergi hari isnin, selasa atau rabu..tapi nak tunggu hujung minggu juga…

      rasa best kalau ramai orang 😆

  18. saya terpikir komen kak jie “blogger yang smart” haritu sampai ke hari ni baru sy faham…

    rezeki atas apa yg kita usaha…

    ee makan semut banyak kot..hehehe
    Jom terjah post menarik dari Kancilbiru ..Lihat komen kuuu….sungguh cantik kan???My Profile

    • smart – susah nak terangkan macam mana, tapi dia macam ada kelas tersediri, ada identiti , prinsip dan karisma yang tersendiri…kita rasa apa yg dia buat cool tapi hasilnya hebat

  19. cakap direct jer senang…hehehee….boleh tahu orang tu buat blog sebab duit atau sebab suka-suka atau sebab dua2 sekali..

    siapa tak mau duit kan..tipu lah siapa yang ckp bukan sebab nuff tu… :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari Kancilbiru ..Lihat komen kuuu….sungguh cantik kan???My Profile

  20. hah! hamek seketul :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari yonna ..Protected: About ReunionMy Profile

  21. buat apa-apapun kena bersungguh… Kita akan tuai apa yang kita tanam..

    • kalau kita sendiri tak bagi sokongan atas apa yg kita buat…nak harap siapa lagi..

      rezeki atas apa yg kita usaha..tapi bkn semata2 yg nampak luaran…tapi jauh dlm qalbu – gerak hati kita tak boleh disembunyi oleh Maha Mengetahui

      • Teringat kata-kata Dato’ Dr. Haji Mohd Fadzilah Kamsah, kita doa… doa… doa.. dan doa… tapi dalam masa yang sama kita tidak yakin dengan perbuatan kita itu. Kehendak tak selari dengan cara kita.