Hargai bila berdua, Maafkan bila terluka,Nasihati bila terleka

Sementara menunggu email reply dari seseorang, saya make-over blog personal diari saya tu… guna template klasik 1 kolum. Cute juga ye template ni. Adinda kesepian menanti kekanda di perantauan!

Korang tak payah masuklah blog tu, lagu auto play, komen section semua ditutup untuk orang awam.

Sebenanya saya tengah create satu blog atas permintaan seorang warga emas ( senior citizen ). Rasa bersemangat membimbing seorang warga emas berblogging . Beliau bukan melayu. Sebenarnya ini kali ke-3 saya berhubung dengan bukan melayu yang bertanya tentang blog.

Dan pelik, mereka menulis dalam bahasa inggeris yang baik tetapi belajar berblog dengan tutorial makcik blogger menggunakan broken Manglish yang rojak dan pasembor.

©Kujie – apa yang saya buat ini mungkin tak berfaedah bagi orang lain , tiada nilai dalam bentuk wang ringgit. Mungkin mengembirakan orang lain itu sumbangan yang paling murah…. :| u still d one dat i luv

55 Replies to “Hargai bila berdua, Maafkan bila terluka,Nasihati bila terleka”

  1. tertarik dengan ‘Biasa-biasa sahaja’….hohoho..lagu auto-play…

    yup, nasihatilah bila terleka ye Kak Jie
    .-= HURULAINI´s last blog ..Snow White [2004] =-.

  2. HIDUP UNTUK MEMBERI – memberi itu bukan sekadar wang ringgit tetapi ILMU yang bermanafaat. Insyallah balasannya ghaib hanya yang menerima merasa.

  3. salam kak jie…bagus2…sharing is caring…kagum sgt, ada jugak warga emas yg nk berbelogging… 😀 😀

    yang paling seronok bila kita dapat memberi ilmu…suka….suka… :mrgreen:

  4. perkhh.. membesar sudah cawangan.. bagus tu,

    mudah2an pahala bersepah-sepah ke atas kujie..hehehe

    psst: kekadang best juga melayan warga emas ni! hehehehhe

    1. @luth textile, cuba google – akan jumpa banyak blog hebat2 yang buat tutorial 😉

      tak de dalam senarai tu blog kak jie 😆

    1. @Extremist Thinker, hihihihi………nak bagitau dah banyak makan asam garam le tu 😆

      zaman skrg gadis suka lelaki lebih berumur..nak enterprem la tu 😆

  5. 😉 …
    tersentuh dgn tajuk…entah nape…huhuhu…

    kak dgn izin..nak guna tajuk yg sama tp entry berbeza boleh…? 😳

    1. @izzah, suka dgn tajuk ye..ambeklah 😆

      kalau nk tukar template tu..tak payahlah…yg ni klasik
      kena faham coding2 asas 😆

  6. Alaaa dah tak boleh nyibuk mengkomen kat situ…hiks hiks 😛 😛

    Ramai dah yang Kak jIe tolong, termasuk ler ceQ yg duk nyibuk ni hihi :mrgreen:
    Kak Jie mmg coooollll 😎 Mekasih kak 🙂

  7. so buat blog utk orang,
    nanti dia sambungkan ngan post nyer sendiri ker?
    good work sis..

    ada gak buat sekeping dua,
    tp check check balik.. diorang tu tak apdet pun..
    adehai.. 😀

    1. @Pocket, kak jie pun dah lupa berapa banyak blog – 😆
      sebab bila dah hand over – ikut suka dia lah..tak berani nak masuk campur :mrgreen:

      😀

      1. @Kujie, Xpe kak jie. Sy x pkai maskara. Tadak reti lor.. Hehe.. :mrgreen:
        .-= Fathiha Zainal´s last blog ..Melz, Bila lagi aku nak Puji diri? =-.

  8. aduh kecik hati kak jie sebab banyak sangat komen pasal lagu autoplay (hu3).

    tapi kak jie memang mantap! jadi rujukan kepada mereka untuk berblog. semoga ALLAH merahmati keikhlasan kak jie dalam mencurah ILMU tersebut.

    1. @megat, tak lah megat – bukan kecik hati sebab blog tu memang ditick NO untuk capaian search engine.. jadi pengunjung kena bezakan blog yang nak trafik, blog yang nak kaya raya dgn nuffnang ke…. dgn blog yang betul2 utk kepuasan tuan blog.

  9. ngahaha. xboleh blah ayat kak jie. “Korang tak payah masuklah blog tu, lagu auto play”
    .-= ariff´s last blog ..Orang Russia Belajar Bahasa Malaysia =-.

    1. @ariff, ramai yang salah faham bab ni

      kalau dia tak harapkan pengomen, tak harapkan trafik… betul2 sebagai diari peribadi…lantaklah dia nak letak anak buaya ke…yu harimau ke…

      kena bezakan…

      blog diari peribadi kak jie tu bkn untuk search engine – kak jie tick NO untuk dicapai oleh search enginie…situ mmg utk diri sendiri.

      1. @Kujie, kalau tick yes.. diary tu dah x mcm diary sbb dah public.. smua org tau hal kite.. 😛 diary blog ngan personal blog lain kan? hehehe…

        1. @Mr.Bintang, betullah tu… diary blog tak boleh bagi ‘search engine ‘jumpa

          kawan2 kalau terjumpa pun..baca saja… habis setakat tu je..tak boleh komen 😆

Comments are closed.