Hello…. Can you hear me?

“kakak arr….you punya telefon tak buleh repair ….”

Glup!

handphone

Hello
Do you miss me?
I hear you say you do
But not the way I’m missin’ you
What’s new?
How’s the weather?
Is it stormy where you are?
Cause you sound so close but it feels like you’re so far


Dulu eksen giler.……..tayang henpon berkamera katanya…sana snap, sini snap….sekarang? Ambek kau!

Selongkar bilik  tadi cari  balik henpon cap ayam  saya yang indah rupawan…. , jeling pun orang tak sudi. Jatuh tergolek, campak ke sana sini boleh pula tahan bertahun² sampai cover bertukar corak abstrak

Mama buruk siku….. henpon buruk macam tu pun bagi ambil balik!

p/s – mana ada buruk, mama pakai intensive care dry skin body cream lahh…..


Bulan lepas saya dapat cek nuffnang RM 350+ tapi telah  digunakan untuk khidmat sosial pada blogger lain, berbaki RM 150. Dalam akaun nuffnang sekarang ada RM 114.90.

Ada sesiapa nak sponser? Apa kata klik iklan di blog ini , cepatlah  dapat cash out.

Ha ha haha….tu kira sumbangan la juga tu.

p/s – dah seminggu tak guna handphone, boleh pun hidup!:mrgreen:

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. lawa hengpong..hehe

    Richies last blog post..Nick Vujicic: I Want To Live To The Fullest

  2. Jie… tu lagu kan Jie? Opah dah lama cari lagu tu. Tahun 83 kan lagu tu keluar. Hello baby, how are you doing? Hey baby, were you sleeping… oh I’m sorry…bla bla bla… kalau Jie ingat, boleh tak bagi opah liriknya? Pleaseeeeeeeeee… pweeasseeee… dengan melutut ni Jie… pweeaaasseee

    ODs last blog post..Ular Mengular, Jawab Tag & Happy Birthday Bikash Nur Idris

  3. huhu.. seksanya hidup takda hanpon… huhu

    Adrys last blog post..Kain murah???

  4. Wahai Kujie.

    Dahulu, tidak ada siapa yang menggunakan hp. Tak ada masalah pun. Tapi sekarang, nilainya macam MyKad pula.

    Wahai Kujie, sila jawab WARKAH CINTA dalam blog Abang long.

    TERIMA KASIH

    Abang Longs last blog post..WARKAH CINTA UNTUKMU

  5. hehee.. tu pasal kene spare slalu tepun cap ayam ni kan… 😆

    sy pun da tekena..terkial2 dok guna balik henpun lama gedabak tuh…

    muadzlifes last blog post..Do I Know U?

  6. jeles…jelesnye kakjie kaye…
    saye kayap je…

    ChekguBHs last blog post..Dari Meja Pengarang Belog Hijau Itu…

  7. bestnye buat duit ngan internet..rase mcm nak try jg..bolehla kak jie bg tips2nye ye..hikhik.. :mrgreen:
    *mm,kegunaan h/p yg saye rase paling best; utk main game time baring2 nak tido..solitaire ke ape ke..hehe,br mate cepat ngantuk..

    nadinezuharras last blog post..:: Wartawan tak bergaji..

    • @nadinezuharra, kak jie bukan internet marketing tak pandai nak b agi tips2
      ada beberapa blog kawan2 otai2 bab mcm ni
      baca blog dia org 😉

  8. Yaar..i can hear you..
    Meh kita lancarkan kempen sehari tanpa enpon! 🙂

    sallys last blog post..Hilang gelap timbul teraaaanngg…

    • @sally, boleh keeeeeeeeeeeeeeeeee korang?

      kak jie tak pe
      mmg jarang ber sms
      bercoling2
      ber ym
      ber email
      bermyspace
      berfs
      ber..ber lagi

      kak jie cuma makcik blogger…merapu meraban 😆

  9. nak balik ke kotak hp yg dah merajuk tu :mrgreen:

    mane tau kot nak buat kenangan..hiks :p

    combis last blog post..cendawan tiram

  10. seminggu idup xdak enpon??
    huhu..kalo sy mesti dah mental breakdown.. 😛

    Callisters last blog post..Koala bushfire survivor wins hearts

  11. tapi henpon cap ayam nih…..memang tahan lasak sikit kak!!!!

  12. kak jie, hphone anak saya sepuluh kali lebih canggih drp maknya punye. diaorg selalu tarik saya ke kedai phone, tapi saya tetap sayang phone cap itik ni, jatuh sepuluh kali pun setia ngan saya, kalau hilang pun saya tak berdondang sayang, sebab kalau trade in laku 30 hinggit je.

    zanys last blog post..Comelnya….

    • @zany, anak2 sy mmg minta hp yg mcm2
      tp tak pernah tunaikan…………… habiskan sekolah dulu
      anak2 sy kurang hal2 hp ni

      akhirnya………….skrg ni guna blk hp cap ayam yg tahan lasak ni :mrgreen:

  13. erk..iklan kak jie x kuar la plak…
    nnti dah kuar saya klik..hehe

    mm, skrg ni dlm proses kumpul duit nak beli fon baru…
    fon yg skrg ni dah biol, kadang2 xleh connect ngan kabel n charger…huh

    btw, td entry tu saya ade edit sket, tu yang x nampak lagi tu… :mrgreen:

    • @spatt, iklan tu ikut suka suki
      kadang2 ade….kadang2 tak de

      malas nk minta merengek dgn abg
      kalo kak jie turunkan ilmu gedik
      cairlah cik abe tu…………..malas je…
      nk yg berkat…so dptkan dgn cara yg berkat

      muahahaha…. :mrgreen:

  14. Apa kata kita sama2 klik tiap2 hari iklan2 kawan2. Awal-awal saya ucapkan tima kasih. Tak penah dapat payment nuffnang lagi… 😥

    kruel74s last blog post..The girl in the red dress

    • @kruel74, saya selalu klik iklan blog kawan2…salah satu cara menghargai hasil penulisan mereka yang baik

      sbb…………saya bukan penulis blog yang baik :mrgreen:

      ttg nuffnang……. pelan-pelan

  15. masih menyayangi henpon lama walaupun telah berkali-kali tukar henpon baru kerana punyai sentimental valuenya tersendiri. maklumlah pertama kali beli henpon dgn duit sendiri.

    megats last blog post..ScribeFire, Cubaan Alternatif Kepada Penerbitan Entri Blog

  16. wah, kebal sungguh mama eh..
    kalau bai la, sengsara terasa..
    rindu-rinduan gitu. ahaks! 😳

    fiezabaiduris last blog post..Pertemuan pertama

    • @fiezabaiduri, skrg lain dah bai
      tak nak benda2 tu control hidup
      nak hidup yg kita boleh control
      ………..apa nk rindunya bai
      seminggu ni cik abe ade je kat rumah
      tak pergi site :mrgreen:

  17. ahaks, berguna jugak henpon lama tu ek. 😆

  18. seb bek ada yang lama 😆
    “dimana kan ku cari ganti…….” :mrgreen:

    mrs azmis last blog post..gara-gara voucher RM1000~

  19. alala hp dia dh rosak ke.
    huhu. beselah kakjie, bile yg baru rosak, yg lama dicari blk 😛

    farah aucklands last blog post..Rich, richer, richest – –

  20. Hallo hallo..do you hear me…? Mendung hitam, guruh bunyi grum grum grum ..hujan dah mula turun.. sekian laporan cuaca :mrgreen:

  21. hehe… ada alasan beli telefon baru.. wakakaka! 😈

    ibukumbangs last blog post..Mari tengok wayang!

  22. kalau seminggu takde internet….huh tension

    Lan Bingkas last blog post..Kenderaan pertama

    • @Lan Bingka, eemmmmmmmmm…dulu mengelabah juga
      skrg rasa dah boleh control
      ada…tak de…dah boleh terima
      rindu….biasala e

  23. Ho ho…..handphone Tie dah lama kojol !!

    Sekarang guna talipon hubby yang beratnya 1/2 kilo !! :mrgreen:

    Tengah tunggu belas ehsan dia …..mana tahu kot2 dapat seru…..hi hi…

    Ties last blog post..Masakan ringkas

    • @Tie, eeemmm…rasa gak..frust pn ade gak
      mmg itu le satu2 hp yg agak canggih yg ade…

      tapi…………nk buat mcm mana
      dah jadi mcm tu..usaha cari lain :mrgreen:

  24. huhu.. seksa gak kalau takde handphone nie..

    iklan tak kuar.. huhu..

    menteils last blog post..Komik Yang Menjejaskan Akidah

  25. saya nye hp takleh text sms..multimedia sms and received sms bleh..mati kutuuuu ( even kutu tadak )..tapi..setelah berckp ngn digi nye org..yey..dh leh sms ( selamat kredit..hehehe )
    p/s: mmg mati kutu kalu hp tade atau takleh guna!!