Hidup Ini Sedap

stok dah sampai. agreement pun dah ada dgn saya. boleh byar bal d/pymt & sign agreement sabtu atau ahad?

nanti sms saya ya … – message dari facebook

Seronok? Mesti, itu hadiah dari suami. Muaaahhh… terimakasih abang. Rindu sangat nak share detik gembira ini. Kami dah 3 hari tak dapat berhubung keranaΒ  talian internet di sana bermasalah.

Lepas ni kenalah tanggung hutang RM 762.00 setiap bulan.Β  Dah nak sedap,Β  jangan sentap!

 

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Sabar ye Kak Jie.. Wah ada kain pelikat pengubat rindu.. :mrgreen: Nur doakan Kak Jie tabah hadapi semuanya ini. Bila agak2nya suami Kak Jie akan pulang ke Malaysia?
    Jom terjah post menarik dari Nur ..Makan time Makan Malam di Pulai Spring Part 4My Profile

  2. mama cadang nak jual Serena

    besar sgt untuk kami berdua dgn Intan…. ni bukan kes cari lagi besar…ni kes tukar lagi kecik πŸ˜†

    cuma. baru je πŸ˜†

  3. 700 ++ sebulan? @________________@ takpe2, benda sedap kan.jangan sentap hahaa. takpe ma, utk kegunaan family jugak πŸ™‚
    Jom terjah post menarik dari yonna ..GegelungMy Profile

  4. ni dah bawak jenjalan ke belum kita baru tu…? :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari shay ..Muhammad Zaim UkailMy Profile

  5. moga kak jie & family murah rezeki selalu πŸ˜†
    Jom terjah post menarik dari princessmia ..Wanita cemburu serang suamiMy Profile

  6. alhamdulillah..rezeki kak jie… ni template baru juga ye

  7. Tahniah dapat kereta baru. Tahniah dapat mengekalkan kebahagiaan selama 20 tahun.
    Nanti kalau datang arah sini bolehlah tumpang naik kereta baru ya? πŸ˜€
    Jom terjah post menarik dari Kak Long Mawar Merah ..Lihat impian- bukan cabaranMy Profile

  8. 10 tahun rumah, 20 tahun kereta.. 30 ? :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari Izwan ..Uni-Bazaar- Medium Pengiklanan Percuma Anda !My Profile

  9. fullamak beruntung nyer kak jie..bmw sport ker kak jie ? :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari ishak ..Profile dan gambar alyssa soebandono pelakon sinetron kejora dan bintangMy Profile

  10. denaihati says:

    TAHNIAH TAHNIAH TAHNIAH semua tu dengan izin Allah.
    Jom terjah post menarik dari denaihati ..Apple iPad 2 Malaysia untuk teman setiaMy Profile

  11. agaknya nanti kakjie akan letak tak gambar kereta baru tu kat blog ni πŸ™‚
    Jom terjah post menarik dari mijie ..Mati itu pastiMy Profile

  12. wow….bestnya kak jie…dapat hadiah dari orang yang tersayang…
    Jom terjah post menarik dari princessmia ..Wanita cemburu serang suamiMy Profile

  13. 700 lebih tu nak bayar bulan2 ‘hadiah’ yang suami beli tu lah

    talian internet kat Algeria memang selalu ada masalah – kadang2 seminggu kami tak dapat berhubung.

    ehh…blogwalking mana2 pun tak de salah – itukan melawat blog.

  14. kak..apa yang sampai rm700 tuh…talian internet ke?

    sy blogwalking disini ya..hehe.. πŸ˜›
    Jom terjah post menarik dari Amancalledamie ..Beg Untuk ShoppingMy Profile

  15. hehehe…tak payah tengoklah, serupa je dgn kereta org lain pun :mrgreen:

  16. Ada 2 lagi kereta lain kt rumah sekarang yg ok. Tapi semua besar2…cadang nak jual Serena tu. Family dah kecik, kena tukar kereta kecik

  17. pengakuab berani mati…dulu….dulu…..memang lebih 110km/h, sekarang ni tak pernah lebih

    selalu teringat abang di sana, kalaulah berlaku apa2, kesian dia susah hati 😐

  18. nak sedap mmglah kena berkorban sikit…bestnya dpt kereta baru..hehe..tak sapa nak tengok wajah kereta baru Kak Jie tuu…
    Jom terjah post menarik dari Nadri ..Ini Bukan β€œRock &amp Roll”- Tapi β€œHot &amp Roll”My Profile

  19. Tanniah Kak Jie sudah dapat kaki balik kalau tidak susah juga hendak bergerak πŸ™‚

  20. bila dah sedap, jangan lupa tekan minyak ikut had pula πŸ™‚
    Jom terjah post menarik dari cek chun ..yang di idam sudah dapatMy Profile

  21. Insyaallah…kalau saya lalu area Ipoh, roger2 cikgu ye
    keraplah juga lalu…..

  22. belum..esok baru nak ambil

  23. kak jie bayar deposit je… yang lain abg bayar
    sudah nama dia hadiah kan… kak jie kan surirumah πŸ˜›

  24. tapi… seronok pun mcm sedih juga 😐

  25. kereta tempatan sesuai utk tarap hidup rakyat biasa mcm kak jie πŸ˜†

  26. 10 tahun dulu, abang bagi beli hadiah rumah, atas nama kak jie. tahun ni ulangtahun perkahwinan ke 20 – beli kereta.

    sedih Nur…entah susah nak cakap..biasa kalau macam ni dapat peluk..hahaha

    p/s – tengah pakai kain pelikat yg tak pernah dibasuh 8 bulan πŸ˜†

  27. belum abik…tunggu Along balik πŸ˜†

    tak sabar nak share kat sini..haha

  28. agreement yg kita tak berapa nak agree.. ha ha betul sangat tu.

    Saya ambil loan 5 tahun..tu yang rasa macam bayar Inspira tapi kereta kecik je – itu dah cukup untuk keperluan saya.

    Saya bercadang nak jual Serena, keluarga dah kecik…. tak berbaloi lagi.

    p/s – bulan Jun nanti dia balik, Abg Zul trylah tanya dia. πŸ˜†

  29. hadiah ni bukan diminta…. πŸ˜†
    kalau minta, tu bukan hadiah…hehe

    tu….minta πŸ˜†

  30. wahh.. kalau sy ade isteri kan best.. nak mintak hadiah gak.. 😈
    Jom terjah post menarik dari Ezany-Kun ..Maharaja Lawak Raja Segala Raja Lawak Astro WarnaMy Profile

  31. Ayat yang mula2 tu. Cerita stok, agreement, downpayment segala. Teringat masa abg jadi salesman zaman Tiara bayar downpayment RM 5 ribu. Zaman sebelum Proton Edar wujud. Nostalgia pulak.

    Esok jenuh le nak menenyeh agreement yg kita tak berapa agree tu… hehe

    Apa pun, Tahniah utk Ann. Menggembirakan seorang isteri adalah kebahagiaan tak ternilai utk seorang suami.

    p/s: Trooper tu tak dak org mai tanya dah? 😎
    Jom terjah post menarik dari Abang Zul (9W2FLY) ..ANGKAT DARI TEPIMy Profile

  32. Wahhhhh..kereta baru bakal sampai.. πŸ™‚

  33. Seronoknya dapat hadiah kereta… :mrgreen:
    Sabar ye Kak Jie.. Sedih pula baca luahan hati Kak Jie yg jauh terpisah dengan suami kerana tuntutan kerja.
    Jom terjah post menarik dari Nur ..Unexpected gift from my dear husbandMy Profile

  34. wah bestnya dapat hadiah. kete pe kak jie?bleh lakongsikan kat sini
    Jom terjah post menarik dari slimdiet2 ..Tips diet-Adakah anda mengalami sembelit ketika diet sd2My Profile

  35. wahh..bestnyer dpt hadiah.. πŸ˜‰
    Jom terjah post menarik dari Bb Hussain ..PenakutMy Profile

  36. kak jie bayar sorang-sorang ke ? πŸ˜†
    Jom terjah post menarik dari Zqah ..Cari Awek Yang Putih JeaMy Profile

  37. wah adakah kete idaman telah sampai depan pintu…? bestnya… πŸ˜›
    Jom terjah post menarik dari shay ..Muhammad Zaim UkailMy Profile

  38. adakah hasrat telah termakbul?
    alhamdulillah..
    boleh makan aiskrim yang saya belanja.. πŸ˜€
    Jom terjah post menarik dari isza ..Demi ilmu – LetihMy Profile