Press "Enter" to skip to content

Hidup Tidak Selalu Sedap

Hidup biar sedap … Semua dalam gambar juga sedap. Yang kurang sedap hati orang yang packing barang2 sedap tersebut.

Tiap kali suami pulang ke Malaysia, detik ini keadaan inilah waktu yang agak kelat untuk digambarkan.

Budu belacan ikan bilis ikan masin kicap asam santan kerisik bercampur rasa. Kelat dan payau terpaksa ditelan. Ini keputusan yang dibuat bersama.

Sabarlah…. Untuk satu tahun lagi!

37 Comments

  1. Kak Jie, ini barang-barang yang akan bawak balik selepas bercuti di Malaysia

  2. puteraduyong puteraduyong

    setahun je lagi…tak lama tu kakjie…
    Jom terjah post menarik dari puteraduyong ..KELANTAN LAWAN TERENGGANUMy Profile

  3. Assalamualaikum,
    Jauh itu menguji kesetiaan, menguji jua dalamnya cinta.

    Kami tetap ada untuk bersama kak jie
    Jom terjah post menarik dari Anyss ..Festival Perkahwinan di PutrajayaMy Profile

  4. tahun ni saya tak payah dah bungkus2 barang macam ni..
    Jom terjah post menarik dari ariff ..Panduan SEO 2011My Profile

  5. shian nya..awk duk jauh dgn hubby ke? mmg perit duk berjauhan ni..sy pun penah rasa dulu.. kuatkan hati ya~ =)
    Jom terjah post menarik dari amanda eltiqaz ..Pregnancy Check-upMy Profile

  6. hrpnya, semakin jauh, semakin kuat rasa kaseh dan sayang antara cik abg ngn akak…
    perpisahan biar jauh di mata, tp selalu dekat di hati…
    🙂
    Jom terjah post menarik dari chekguBH ..Perasan TakMy Profile

  7. oo… untuk bekalan suami bermusafir.
    semoga selamat buat yang pergi dan yang ditinggalkan…
    Jom terjah post menarik dari klcitizen ..tidak menopauseMy Profile

  8. Effa Effa

    saya dah merasa kak… 5 years. skrg Alhamdulillah, back for good dah 2 tahun… 🙂
    Jom terjah post menarik dari Effa ..Sama Macam hati sayaMy Profile

  9. akan datang saya dan suami akan merasa pengalaman mcm kak kujie , tk pergi susah juga ..nk pergi tu lah duk jauh2 dgn suami ..harap di beri kekuatan cam kak kujie 😛
    Jom terjah post menarik dari puanbee ..Macam kembar tapi lain – lain tahunMy Profile

  10. Salam kak jie,

    Saya sebagai pembaca, hanya boleh nasihatkan agar bersabar sahajalah. Setiap pengorbanan tu ada ganjarannya. Tetapi kata pepatah berat mata memandang, berat lagi bahu memikul.
    Jom terjah post menarik dari PakarBuahPinggang ..Kenali Diabetis Insipidus Bah 2My Profile

  11. MEKAR MEKAR

    Kak jie tabah dan sabar orangnya. Nasib baik anak2 sedia di sisi kak jie
    Jom terjah post menarik dari MEKAR ..Lelaki Teransang 30 kali SehariMy Profile

  12. daun limau pun bawa….. :mrgreen:

  13. selamat jalan abg.. mudah2an segala2nya dipermudahkan.. perjalanan hidup juga lancar…

    Allahuakhbar… sabarlah… huhuhu

    😉 😉 😉

  14. Jie, tom yam paste jangan lupa!

  15. setahun lagi tu maknanya balik sini terus ker?

  16. Dugaan itu diturunkan sesuai menurut kekuatan yang diduga. Tidak tersilap menafsir sememangnya kak Jie seorang yang cekal untuk menerimanya. Semoga terus begitu.

  17. Sabahan Bloggers Club Sabahan Bloggers Club

    Lama gak setahun tu.
    Semoga Kak Jie tabah menghadapi hari-hari mendatang. 🙂
    Rajin-rajin buat post kat blog jadi boleh lupakan sementara rindu dengan si dia nun jauh disana.
    Jom terjah post menarik dari Sabahan Bloggers Club ..Chinese and Malay bloggers cannot mixMy Profile

  18. setahun, tak mampu nak berkata apa2 lagi…kagum melihat kakjie yg begitu tabah
    Jom terjah post menarik dari mijie ..Hasil yang tak seberapaMy Profile

  19. Nur Nur

    Sedihnya bila baca keluhan hati Kak Jie.. Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul.. Sabar ye Kak Jie.. Moga Allah kuatkan semangat akak.
    Jom terjah post menarik dari Nur ..Makan malam di Restoren DTerrace BBQ SteamboatMy Profile

  20. nazzue nazzue

    Setuju kak jie..mmg cam pasangan bersinta…sweet ooo…dlm sweet2 pon ada sedey…sabo la nooo 😀
    Jom terjah post menarik dari nazzue ..Menulis Biar Dari HatiMy Profile

  21. Yusri Yusri

    berat telinga mendengar berat lagi bahu memikul

  22. Setahun lagi… fuhhhh… tak sangguppp!

  23. adele adele

    hidup tak selalu indah..

  24. betul le tu, raya tak balik. kesian kakjie. sabo heh. memang sedih tapi kadang2 debar cinta jarak jauh suami isteri ni macam pasangan kekasih

Comments are closed.