Hidup Tidak Selalu Sedap

Hidup biar sedap … Semua dalam gambar juga sedap. Yang kurang sedap hati orang yang packing barang2 sedap tersebut.

Tiap kali suami pulang ke Malaysia, detik ini keadaan inilah waktu yang agak kelat untuk digambarkan.

Budu belacan ikan bilis ikan masin kicap asam santan kerisik bercampur rasa. Kelat dan payau terpaksa ditelan. Ini keputusan yang dibuat bersama.

Sabarlah…. Untuk satu tahun lagi!

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Kak Jie, ini barang-barang yang akan bawak balik selepas bercuti di Malaysia

  2. Sabarlah ye kak 🙂 Setahun je lagi.. huuhu

  3. puteraduyong says:

    setahun je lagi…tak lama tu kakjie…
    Jom terjah post menarik dari puteraduyong ..KELANTAN LAWAN TERENGGANUMy Profile

  4. Assalamualaikum,
    Jauh itu menguji kesetiaan, menguji jua dalamnya cinta.

    Kami tetap ada untuk bersama kak jie
    Jom terjah post menarik dari Anyss ..Festival Perkahwinan di PutrajayaMy Profile

  5. tahun ni saya tak payah dah bungkus2 barang macam ni..
    Jom terjah post menarik dari ariff ..Panduan SEO 2011My Profile

  6. shian nya..awk duk jauh dgn hubby ke? mmg perit duk berjauhan ni..sy pun penah rasa dulu.. kuatkan hati ya~ =)
    Jom terjah post menarik dari amanda eltiqaz ..Pregnancy Check-upMy Profile

  7. hrpnya, semakin jauh, semakin kuat rasa kaseh dan sayang antara cik abg ngn akak…
    perpisahan biar jauh di mata, tp selalu dekat di hati…
    🙂
    Jom terjah post menarik dari chekguBH ..Perasan TakMy Profile

  8. oo… untuk bekalan suami bermusafir.
    semoga selamat buat yang pergi dan yang ditinggalkan…
    Jom terjah post menarik dari klcitizen ..tidak menopauseMy Profile

  9. saya dah merasa kak… 5 years. skrg Alhamdulillah, back for good dah 2 tahun… 🙂
    Jom terjah post menarik dari Effa ..Sama Macam hati sayaMy Profile

  10. akan datang saya dan suami akan merasa pengalaman mcm kak kujie , tk pergi susah juga ..nk pergi tu lah duk jauh2 dgn suami ..harap di beri kekuatan cam kak kujie 😛
    Jom terjah post menarik dari puanbee ..Macam kembar tapi lain – lain tahunMy Profile

  11. Salam kak jie,

    Saya sebagai pembaca, hanya boleh nasihatkan agar bersabar sahajalah. Setiap pengorbanan tu ada ganjarannya. Tetapi kata pepatah berat mata memandang, berat lagi bahu memikul.
    Jom terjah post menarik dari PakarBuahPinggang ..Kenali Diabetis Insipidus Bah 2My Profile

  12. dodol pun ada 🙂

    tabah betul kak jie. kalau saya memang tak sanggup dok jauh dari isteri :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari nasslimdiet2 ..Empat produk Taiwan tidak dicemari DEHP – Tiong LaiMy Profile

  13. takpe sabar menunggu kak jie
    Jom terjah post menarik dari zack ..Aksi jijik peserta Maharaja LawakMy Profile

  14. Kak jie tabah dan sabar orangnya. Nasib baik anak2 sedia di sisi kak jie
    Jom terjah post menarik dari MEKAR ..Lelaki Teransang 30 kali SehariMy Profile

  15. daun limau pun bawa….. :mrgreen:

  16. selamat jalan abg.. mudah2an segala2nya dipermudahkan.. perjalanan hidup juga lancar…

    Allahuakhbar… sabarlah… huhuhu

    😉 😉 😉

  17. Jie, tom yam paste jangan lupa!

  18. Selama ini boleh jer… sebak sedih pun rela juga. So tentu takda masalah untuk tunggu setahun lagi, kan? Rindu berjauhan ni sangat manis, kan KAK.

    Moga selamat pergi dan selamat bertugas jauh dari negara kelahiran.
    Jom terjah post menarik dari azieazah ..Pulut Kuning lagi- Cuba Menjadi Menantu yang Baik- Jika Tidak Pun yang TerbaikMy Profile

  19. harap akak banyak bersabar… 😆
    Jom terjah post menarik dari shay ..Adik Sepupu- makcik AimiMy Profile

  20. Asam garam kehidupan tu
    Jom terjah post menarik dari Razlan ..Lima Perkara Penting Sebelum Membina ResumeMy Profile

  21. setahun je kak jie…itukan keputusan bersama
    Jom terjah post menarik dari azura ..Tiz Zaqyah Razak dalam Nur Kasih The MovieMy Profile

  22. setahun lagi tu maknanya balik sini terus ker?

  23. Dugaan itu diturunkan sesuai menurut kekuatan yang diduga. Tidak tersilap menafsir sememangnya kak Jie seorang yang cekal untuk menerimanya. Semoga terus begitu.

  24. 1 tahun lagii!!!! x sanggup jugak…..
    Jom terjah post menarik dari matjoe ..H stand for HAPPINESSMy Profile

  25. Aik.. baru balik nak kuar lagi ke? Sabar yer Kak Kujie.. Kak Kujie memang tabah orangnya…
    Jom terjah post menarik dari Rozeman ..Gambar mayat bayi yang dicampak dari pangsapuri tingkat 5My Profile

  26. Sabahan Bloggers Club says:

    Lama gak setahun tu.
    Semoga Kak Jie tabah menghadapi hari-hari mendatang. 🙂
    Rajin-rajin buat post kat blog jadi boleh lupakan sementara rindu dengan si dia nun jauh disana.
    Jom terjah post menarik dari Sabahan Bloggers Club ..Chinese and Malay bloggers cannot mixMy Profile

  27. setahun, tak mampu nak berkata apa2 lagi…kagum melihat kakjie yg begitu tabah
    Jom terjah post menarik dari mijie ..Hasil yang tak seberapaMy Profile

  28. sabar je nampaknya.
    Jom terjah post menarik dari eiela ..Sana Sini Orang Kahwin – Rumah Ke DewanMy Profile

  29. setahun ..pejam celik pejam celik…inshaAllah bersama lagi nanti
    Jom terjah post menarik dari yusri ..Luahan Hati dari Peminjam Blacklist PTPTNMy Profile

  30. setahun je lagi kak jie 🙂

    lama tuu >.<
    Jom terjah post menarik dari fina fento ..Permasalahan penyakit pelupa ni teruk jugak ehMy Profile

  31. Sedihnya bila baca keluhan hati Kak Jie.. Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul.. Sabar ye Kak Jie.. Moga Allah kuatkan semangat akak.
    Jom terjah post menarik dari Nur ..Makan malam di Restoren DTerrace BBQ SteamboatMy Profile

  32. wah.. sedihnya hubby jauh di perantauan selalu.. sob..sob…
    Jom terjah post menarik dari madammondoq ..Majlis Kahwin BeautifulnaraMy Profile

  33. nazzue says:

    Setuju kak jie..mmg cam pasangan bersinta…sweet ooo…dlm sweet2 pon ada sedey…sabo la nooo 😀
    Jom terjah post menarik dari nazzue ..Menulis Biar Dari HatiMy Profile

  34. berat telinga mendengar berat lagi bahu memikul

  35. Setahun lagi… fuhhhh… tak sangguppp!

  36. hidup tak selalu indah..

  37. betul le tu, raya tak balik. kesian kakjie. sabo heh. memang sedih tapi kadang2 debar cinta jarak jauh suami isteri ni macam pasangan kekasih