Iklan raya petronas

” Burong mughai tak buat sharang ataih pokok la, sharang dea dalam tanah. Burong pun tak buat sharang kat dahan besaq , depa buat kat dahan berjuntai… dahan besaq macam tu tempat ulaq meghayap”

Itu komen anak menakan saya , Farid tentang iklan raya pertonas 2007. Farid anak Felda Sg. Tiang, Pendang Kedah yang lebih mengenai tabiat burung lebih dari anak-anak saya yang melihatnya melalui National Geographic Channel.

Sebenarnya saya sikit pun tidak teruja dengan iklan tersebut kerana saya pernah membaca kisah tersebut di internet.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. neomesuff says:

    haiaya satu malaya kene auta heehee

  2. tak apa la. yg penting mesej iklan burung murai tu dapat dikongsi seluruh negara

  3. Bagi aku iklan burung murai tu menyentuh diri saya sangat2.

    kenapa?
    mungkin kerana hubungan saya dengan umar.

    Aku lebih banyak melayan soalan soalan umar berbanding wawa.

  4. Salam Kak Jie …

    mostly iklan Petronas ni memang best.

    Yang pB paling suker ialah anak ramai tu …

    Yang paling pB sedih ialah iklan yang anak perempuan gaduh dengan mak dia. Then masa raya dia balik, dia tengok ramai orang kat halaman rumah dia, dia dah fikir yang negatif dah.
    Iklan tu memang sadis.

    kalauu nak tengok boleh melawat blog

    mohdimran.blogspot.com

  5. echah_syed says:

    aku tersentuh gak time dia mengeluh bila bapak dia tnye byk kali sbbnyer..

    ~bila aku call mak aku..kena ulang byk kali sbb dia dah x bape dgr..

    ~pastu kena ckp kuat2 dlm tepon..

    ~kalo ikut ati mmg borink nk call dia sbb terpaksa menjerit dlm tepon smpi kkdg anak aku kata lawak..:D

    ~tp kasih aku kt dia ari2 aku call..mayb jiran aku ingt aku gila ckp terjerit2..mcm org gaduh!! 😛

    ~aku tau nnt bila dia dah xde..aku n jiran aku tentu sunyi sbb dah xde org yg nak terpekik lagi.. 🙁

  6. kak jie..raya taun nih iklan tak menusuk hati..tapi ada tgk iklan hantu?from proton rasa nya…

  7. zura lias says:

    hehee…tp iklan petronas taun ni x best..x menyentuh ati..sy lebey tersentuh dgn iklan bot or 7 org anak tu..hikss..

  8. Lily.Lulu. says:

    mungkin advertising company yg buat iklan tuh cilok dari situ kak jie …

    tak semua org dalam dunia nih celik IT kan .. jadi bila tengok iklan macam tuh sedih .. pastu mesti dia orang akan puji kata .. pandainyaa org yg buat iklan nih, bagus idea dia

    miahahahahaha !!
    😀

  9. lor..klik la kat link tu..

  10. mikaounik says:

    *SPECAIL REQUEST*
    ma,
    copy paste laa artikel pasal burung murai yg mama baca kat tenet tue