Press "Enter" to skip to content

Jangan Baca – Tiada Info

Cik/Encik ni mesti salah masuk blog. Ini bukan laman web Utusan Malaysia atau Bernama atau Malaysiakini – ini kujie2.com blog peribadi seorang surirumah, isteri, ibu, blogger ceruk dapur.

Ini blog peribadi atau personal blog.  Izinkan saya melayan perasaan gembira seketika ini untuk menyambut kepulangan suami yang kali terakhir saya tatap 7 bulan dulu.  Suami yang pergi ke luar negara di saat baru  18 hari terlibat dalam  kemalangan jalanraya dan masih hilang ingatan waktu itu.  Risau dan resah tak tahu nak cakap – fikirkan diri sendiri nak uruskan anak-anak dan fikirkan  dia yang jauh 10,500 kilometer di sana,  di tempat asing dalam keadaan yang belum ‘sihat’.

Saya tak mampu sediakan semua di blog ini – nanti macam blog edisi suratkhabar. Cuba cari di blog lain yang menulis mengenai komputer, info teknologi atau blog pakdi.net yang membincangkan tentang perancangan kewangan, ekonomi atau pelaburan.


Apa yang Cik/ Encik cari mungkin tak sama dengan apa yang orang lain cari.   Mungkin entri  aduan pengguna saya kepada Mcdonalds telah memberi rujukan dan dorongan kepada seseorang untuk ‘fight for his right.’

Siapa sangka, entri picisan tentang rindu belahan dadamu itu boleh uplifterkan mood seseorang?

Atau tutorial cara pasang wp social blogrool tahap makcik² di blog saya ini mendorong seseorang dari syarikat besar ingin belajar?

© Terimakasih kerana berjaya ‘membuang masa ‘ di blog ini.

p/s – kalau baca arkib blog ini sejak tahun 2007 , itulah saya.

49 Comments

  1. well, kalau dia tak kenal lansung dengan Kak Jie, mmg patut dia cakap macam tu. Kak Jie dah selalu sebut dalam entri yang ni blog personal. Reader jangan letak expectation tinggi sangat…
    .-= Post terbaru beliamuda ..Bermain Google Pacman Untuk Selamanya =-.

  2. titan titan

    tiada info ke.. :mrgreen:
    .-= titan´s last blog ..How to cheat your girl friend? =-.

  3. pakar blogger pakar blogger

    Salam Mari teman berteman bersama saya..

    Saya lihat blog kak ini agak santai sekali bagi pandangan saya cr akak menulis tidak membosankan pembaca ini salah satu teknik untuk menarik perhatian pelawat atau pembaca setia blog ini.

    Teruskan berblogging… 😛

    Tq

  4. walau apa pun kak jie, saya tetap sokong je kak jie..walaupun saya baru je mengenali kak jie..
    bangga bertemu blog seperti ini.
    dan saya akan tetap membaaca!
    🙂
    .-= kella´s last blog ..Koc Wanita (Ladies’ Coach) =-.

  5. pembaca blog ini ada bermacam ragam, kadang – kadang tersenyum kita lihat. Hanya mampu melihat dengan pandangan sarkastik. Saya percaya blog adalah hak individu dimana arah tuju penulisan blog itu terletak pada tuan empunya blog. Harus diingat, blog boleh didapati dalam pelbagai genre. Personal blog misalnya, ia adalah medium untuk penulis blog berkongsi cerita tentang perjalanan hidupnya, kita sebagai pembaca harus menerima hakikat itu. Jangan dipertikaikan kenapa setengah blog itu kurang info, bak kata kak jie ini bukan blog berita.
    .-= akuvision´s last blog ..Gangguan Hyperhidrosis =-.

  6. the ups and downs in a blogger life…

    walau pun saya masih baru, tetapi saya boleh juga faham
    sebab kekadang dalam mendidik sebagai guru juga, ada pernyataan2 yang seolah mematahkan semangat.
    apa pun, kita hidup biarlah sedap untuk diri kita dan keluarga, jika ada yang dapat menumpang kesedapan itu, ia adalah bonus dalam laluan yang kita tempuh…
    .-= klcitizen´s last blog ..mengajar anak merempit =-.

  7. berbanding blog kakjie dgn blog si mama merah tu, lg best baca blog kakjie..hoho sy ni tak abis2 dgn blog si merah tu ek

    • Azizuan Azizuan

      merah tuh aku tak pernah baca pon..baca time dia masuk paper tuh ja..keke
      .-= Azizuan´s last blog ..Ukur Populariti Blog Dengan Popuri =-.

  8. yuyune yuyune

    owh terpopuler sebentar… panasss…panas…. sorry ye kakkujie.. semue orang memang senang dengan pujian… harap maaf kalau tersinggung…jumput minum abc dulu.. 😉

    • bukan – entri ini nak menerangkan – tidak semua org mendapat apa yang mereka mahu di sini

      sebagai ‘pembaca blog’ kita akan mencari apa yang kita mahu mengikut kehendak masing2

      kalau kita nak cat, kita cari di kedai hardware , kalau nak beli basikal kita cari di kedai basikal

      macam tu juga blog – kalau kita nak info mengikut ‘apa yang kita nak’ , kita kena cari di tempat yang betul.

      kita tak boleh pergi kedai basikal tetapi mencari cat dan kita akan merungut pada tuan kedai basikal tu sebab tak jual cat.

      terus terang… semalam buat entri gembira suka hati sebab cik abang nak balik selepas 7 bulan di luar negara, tiba2 bangun pagi dapam komen sebab kak jie tak jual cat…heheheh

      mestilah kegembiraan tu terbantut…kesian tau….:D

      • yuyune yuyune

        owh..terbantut yer.. sorry kakjie.. i tumpang senang hati sebab husband u nak balik… peace 😯

  9. Kalau benar ada hati nak belajar sesuatu, kita boleh dapat walau dari sepotong ayat.. tak perlu info yang panjang berjela…

  10. oh..hampir terlupa..selamat menyambut kepulangan en abang tercinta… 😆
    .-= hafizmd´s last blog ..Abah..kami sayang abah =-.

  11. takpelah..agaknye die kecewa sbb ape yg dicari tak ketemu..

    harap kak jie terus aktif menulis dan berblogging.. :mrgreen:
    .-= hafizmd´s last blog ..Abah..kami sayang abah =-.

  12. Salam Kak Jie..

    Ehh Rizal suka santai di sini.. sebab bila melepak di sini terasa macam minum air oren duduk di beranda chalet tepi laut sebab terasa angin laut bertiup ke muka. SANTAIIIII… :mrgreen:
    .-= Incik RestNrilekS´s last blog ..Savings : Tips to extend your Budget =-.

  13. erm…biasalah tu..

    nak melayan semua org dan nak puaskan hati semua orang…susah..yang penting happykan diri..
    .-= mijie´s last blog ..Ada apa dengan nombor 456? =-.

    • setuju tu mijie..kalau diikutkan sgt kehendak org lain..susah juge..janji kite adalah kite dan kite happy.. :mrgreen:
      .-= hafizmd´s last blog ..Abah..kami sayang abah =-.

  14. yonna yonna

    ramai yang fasih lidahnya, tidak lancar pula penanya -ayat seorang photographer.

    pergh,tarik perhatian penonton? *pitam.
    kalau betul betul dia baca blog ni dari zaman tok kadok, mmg ayat tu takkan terkeluar dari pena dia 🙂

    takpe lah mama, lain org lain pendapat.kita tak boleh nak halang apa orang fikir. patutnya orang yang dah lama kenal mama cakap mcm tu, baru rasa logik :mrgreen:
    .-= yonna´s last blog ..Kelabu =-.

  15. mhnizam mhnizam

    seronok je baca blog ni walaupun baru baca…takde masalah apa2 pun…macam2 orang ya…
    .-= mhnizam´s last blog ..Sales dari promosi di Facebook =-.

  16. saya tak ada masalah pon dengan blog ini. banyak jugak info saya dapat. mematangkan jugak pemikiran saya yang macam budak budak. tapi selalu jadi pembaca senyap je. sebab segan nak tegur kak jie . hehe 🙂
    .-= cik epal´s last blog ..Blogger ranking alexa bawah sejuta. WOW! anda tercalon? =-.

  17. byk info sebenarnya dalam blog kak jie ni. cuma mungkin tak terlalu teknikal sangat. Susah kan nak puaskan semua org? Keep up the good work kak jie. =)

  18. Flying Pixel Flying Pixel

    wah..kak jie bole jadi wakil rakyat..x pon tempat aduan rakyat..hehe 😉
    .-= Flying Pixel´s last blog ..So, You’re a Designer? Try Adobe CS5 =-.

  19. banyak orang banyak ragamnya, tak mungkin dapat puaskan hati semua orang kan Kak Jie.
    Saya cuma orang tua yang baca semua blog yang melintas…hehe..
    .-= aRoL´s last blog ..Al-Fatihah Untuk AlMarhum Saudara Hisham.. =-.

  20. interesting experience as a blogger.
    x suruh baca yg nak baca tu…

  21. Khairin Khairin

    Salam Kak Jie…

    Mesti excited menanti kepulangan cik Abang.

    X sangka kak Jie dah baca email saya tu. 😀

    Saya memang suka baca pengalaman and cerita hidup orang. Tapi, kekadang, ada blog yang ‘semak’ sangat, saya pening.

    Blog kak Jie ni, just nice la. Sedap mata memandang, seronok hati membaca. If cerita2 yang terlalu teknikal, saya baca sekali lalu je. cerita2 best, saya baca berkali2.

    Sekarang tengah mengulit arkib kak Jie. :mrgreen:

  22. macam2 kerenah orang… dah tamo bace sudahla… tak payahle nak susah payah komplen2 isk
    .-= ~mrs azmi~´s last blog ..ini kesudahannya?? =-.

    • betul betul dan betul..
      .-= hafizmd´s last blog ..Abah..kami sayang abah =-.

  23. zool zool

    Itu yang hebatnya kak jie..
    Penah gak dpt emel suruh saya arrangekan pasal satu Ustaz untuk buat ceramah.. sedangkan dalam entri tu tulis pasal tengok ceramah motivasi dia kat kedai makan.. ha haha.. yg lagi best tu.. pejabat dia atas pejabat saya je..2 tingkat di atas.. huhuhuhu

  24. Nama pun personal blog..kalau x suka dia boleh je pegi blog lain..

  25. rohaizad rohaizad

    Kak Jie,

    Biasalah, pembaca ni kadang-kadang dia suka bermanja dan mengadu dengan kita… ececece
    .-= rohaizad´s last blog ..Facebook spammer – kenapa senarai Friends rohaizad dot com terlalu “slow?” =-.

  26. Orang yang komen sebegitu, biasanya kerana blog dia tak ramai pengunjung.. hehehe > sungguh sarcastik ek statement saya.. kejam. Abaikan…

    Kak KUJIE, saya pun bukan kenal sangat dgn Kak KUJIE, kita kenal dan jumpa masa gathering di Rawang dulu. Sejak itu saya sentiasa luangkan masa membaca. Wpun bukan semua info itu saya faham dan berkaitan saya, saya tetap baca, mana tahu suatu hari tiba2 berguna kepada saya. So saya tahu di mana boleh merujuk. Kan…

    Menjadi blogger yang baik bukan semestinya disukai oleh semua pembaca… Itu pendapat saya, (seorang blogger secebis cuma…)

  27. Syafrizal Syafrizal

    Bila dah ramai menjadi pembaca blog setia, maka Kak Ujie kenalah melayan setiap satunya hehe. Sabar ye kak. 😉
    .-= Syafrizal´s last blog ..Logo Halal Negara Asing =-.

  28. dia keliru tu kak jie..takpe, lama-kelamaan pasti dia jumpa info yang dia cari tu..

    penulisan kak jie selalu ada maksud tersirat. kalau tak faham, maka terlepaslah info yang penting tu.. hehe

    oh, saya faham sangat perasaan berada jauh dari keluarga…setahun sekali balik, dan tak dapat beraya selama 4 tahun..memang menguji kesabaran..
    tapi semua itu sudah berlalu 😀
    .-= Faizal @ FTN´s last blog ..Kelakar Habis!! Kantoi Whatever Lyrics – Dari Afdlin Shauki (AIM 17) =-.

  29. I can feel how lonely you are for the past 7 months, separated from the love ones. That’s why you are a bit busy; to manage the family, to cheer up your loneliness.

    Some part shared with the readers, which most of us are ‘quite close’ with you.

    I still like reading those entries, learning and sharing. 😉
    .-= samdaddycool´s last blog ..Koleksi Tudung kanak-kanak =-.

  30. blowie blowie

    fuyooo! Josh ehem ehem email? nampak sgt blog kakjie ramai orang skodeng 😛
    .-= blowie´s last blog ..[Pendapat] Budak 15 tahun mati ditembak polis di shah alam =-.

  31. ala kak norml lah ada blogger yg ckp mcm tu..kita wat entri n blog utk diari dan luahan ati kite…sape komen kite terima yg kutuk n cakap mcm buang tepi..enjoy sudah kak….btw..suami akak ok dah ke skunk? sorry baru ikuti blog akak ni
    .-= hawa´s last blog ..Ular Dalam Umah aku !!!! =-.

  32. hoho.. tabik gile ar ngan blog kak jie.. leh dpt email dari ramai pembaca dan dari pelbagai jenis individu… keep up the good work.. alexa turun lagi le pasni ke 90K.. skrg da 100,790…
    .-= syahirul´s last blog ..Cara mencantikkan tema Windows 7 =-.

  33. Mr.Bintang Mr.Bintang

    Tajuk camni lah yg owg nak sangat bace… hehehehehee.. :mrgreen:

Comments are closed.