Jangan Tinggal Daku

Bukan pergi lama pun..kejap je…. 2 malam 1 hari.


Amboi Dory…. menghasut ye. Nak kena tahan bawah Akta Hasutan 1948 tu.

Yelah…yelah………… boleh ikut.   Terpaksa beli bekas baru yang ada tangkai untuk bawa jejalan.  Dapat percuma pokok kelapa.:mrgreen:

Nasib baik pet cuma kura², kalau ayam itik lembu kerbau, tataulah nak tinggal macam mana, nak bawa macam mana :p

Malam ni kita menyeludup naik keretapi  KL- Hadyai ye.  Jumpa lagi!

 

kura kura dalam keretapi

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. nak jade kekura mcm ni laa, leh keluar blog ni selalu. ahahaha.
    Jom terjah post menarik dari matjoe ..Char Koay Teow Sany Sedap JugakMy Profile

  2. kura-kura pun dah naik keretapi. saya ni je belum. 🙂
    Jom terjah post menarik dari nasslimdiet2 ..Kebaikan CoQ10 untuk kesihatan jantung dan darah tinggiMy Profile

  3. bila kak jie kata ni baru la saya nampak. selama ni nampak ‘keluarga yogies’ tu je 😆
    Jom terjah post menarik dari syafiq ..Aksesori Lomo LC-AMy Profile

  4. nemo,dory – nama cite katun kesukaan saya :mrgreen:
    dulu sy ada kiki – pastu dah makin besar cam tapak tgn hilang merayap ntah ke mana, masuk longkang gamaknya. 😛
    Jom terjah post menarik dari jemarioren ..Yang selalu kita tak perasanMy Profile

  5. dulu pernah jgak bela kura2.. tp ada yg mati 🙁 ada yg merayap entah ke manaaa

  6. have a great holiday! comel je kura2 kak jie tu. hehe
    Jom terjah post menarik dari ekspresiruang ..Rekaan Rumah Yang Selamat Daripada PencuriMy Profile

  7. decrewz says:

    Kura2 pun jadi jugak…he3. top sekejap kura2 tu dalam blgo kak jie..
    Jom terjah post menarik dari decrewz ..Video Maharaja Lawak Astro Minggu ke 3My Profile

  8. wah kura-kura pon dapat naik train. Best jugak kalau jd pet kak jie 😀
    Jom terjah post menarik dari Chybee ..When The Night BeginsMy Profile

  9. Salah satu dilema ketika membela ikan Flower Horn pemberian arwah mentua setiap kali tinggalkan jangka masa yang agak panjang. Balik-balik rumah ikan sudah berenang mengiring kerana sayang tetap bela dengan beli ubat
    Jom terjah post menarik dari akubiomed ..Transformasi seekor rama-ramaMy Profile

  10. kalau singgah di Phuket, jgn lupa snap gambar awek phuket cun melecun satu kali.. hehehhehe

    😳 😳 😳
    Jom terjah post menarik dari maza ..Garden of Eden- Contest Organised by Gubuk Kecil Kembara JalananMy Profile

  11. Dah ada hobi baru ke kak jie. He3
    Jom terjah post menarik dari shamizu ..Video Bantahan Al-Kitab Injil Versi Bahasa Melayu di Masjid NegaraMy Profile

  12. amboi dory & nemo, siap dapat kabin baru tuk jenjalan yerk…hehe…comellah pokok kelapa tu kak jie. nak sepohon…erk
    Jom terjah post menarik dari Mohd Isa ..Awek Bertudung Tapi LesbianMy Profile

  13. hehhe cumil kura2 tu 😛
    Jom terjah post menarik dari suffer8zine ..Jom Kenali Cendawan BeracunMy Profile

  14. Mrs.Ayie says:

    Cantik rumah Nemo dan Dory, macam kat Hawaii hehe 😆
    Jom terjah post menarik dari Mrs.Ayie ..Kiriman buat kalianMy Profile

  15. nak ikut juga..hehehe

  16. Nak ikut…

  17. Assalamualaikum,
    Nak ikuttttttt!
    Jom terjah post menarik dari Anyss ..Nak Bangga TakMy Profile

  18. comey nye kak kie.. ops.. comey nye kura2 kak jie .. =)
    Jom terjah post menarik dari aini ..Hantaran Pertunanan Kuning Putih Yang Suci MurniMy Profile

  19. kura-kura pun akak bawak…sayang sungguh akak pada mereka berdua.
    Jom terjah post menarik dari azura ..Sarawak bakal menjadi milik kerajaan atau pembangkangMy Profile

  20. hari tu cousin saya bawa hamster balik dr KK ke Kch dlm baju naik kapal terbang.. 🙂

  21. macam macam idea berblog…

  22. Dory & Nemo naik keretapi woooo..

    Lain kali naik flight pulak :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari chekgu naman ..Free Family Photoshoot- Siri 1My Profile

  23. nemo dh jadi kura2 patut la finding nemo tak jumpe
    Jom terjah post menarik dari mijae ..Number One Was Killed in Malaysia but Im Number FourMy Profile

  24. Cehhhh nak jugak tayang anak2..
    Jeles lettew kita tayang Prada n LV ;p
    Jom terjah post menarik dari Pojiepooh Abdullah ..Saya Mahu RMxx dari EyriqazzComMy Profile

  25. Pegi bercuti ker KAK? Best nyaaaa… siap bawak teman lagi.
    Jom terjah post menarik dari azieazah ..Laskar Pelangi- Hasratku Tidak KesampaianMy Profile

  26. Seronoklah si Dory dan Nemo tu dapat ikut.
    🙂
    Jom terjah post menarik dari Kak Long Mawar Merah ..Baru selesai &amp kejutan pantun MazaMy Profile

  27. camne cara seludup?nak bawak gitu je ke..masuk dalam bag?
    Jom terjah post menarik dari Yoa ..Daging Masak BlackPepperMy Profile

  28. Dak iah…. turun kat Sg Petani, nak jengok anak kat asrama.

  29. Akak nak ke hadyai ke? bestnyee.. :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari Effa ..Pengasuh Anak-anak Kena Banyak BersabarMy Profile

  30. Dory & Nemo tu ada dlm banner blog…derang ahli keluarga dlm cerita kujie2.com..

    hehe

    entri hujung minggu , orang hepi nak jumpa anak

  31. hahaha entri macam ni pun dapat. macam2 la kak jie neh