Jauh Bukan Berjauh Hati


Sebelah kiri kek di Malaysia dan kanan kek di Algeria. Kami sambut ulangtahun perkahwinan ke 20 dengan beli kek masing².

Saya beli kek 0.5kg, makan dengan Along dan Intan.  Suami beli 2 biji kek setiap satu seberat 2 kilogram dan menjamu selera bersama rakan² sekerja berbilang bangsa dari berbagai negara.

Berada beribu² kilometer adalah keputusan bersama, jadi kami kena sama² mengcreate suasana dengan apa yang terdaya.

Pagi raya kami – berkongsi jarak jauh melalui video call saja.

 

Words won’t kill you physically, but emotionally it is..

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. sooo sweeeettt…kek tu nampak sangat2 sedap…tahniah ya!! 20 thn dah…
    Jom terjah post menarik dari atieyy ..Cara Menjahit Baju Kurung – Part 4My Profile

  2. kek tuh nampak sedap.
    Jom terjah post menarik dari eiela ..CT Scan : Rawatan Terakhir Minggu IniMy Profile

  3. baru perasan… en suami kak jie semakin kurus la. kurus rindu lettueeeeeeee~ 😛
    Jom terjah post menarik dari Kreuger ..Cubaan untuk kembali aktifMy Profile

  4. Nasib juga kak jie celik IT kalau tk memang lah kerinduan sokmo lah jawabnya 😳
    Jom terjah post menarik dari puanbee ..pernah ada tabung ???My Profile

  5. Kemajuan teknologi memudahkan hubungan jarak jauh seperti video cam tapi masih tidak boleh disamakan kalau si dia berada didepan mata
    Jom terjah post menarik dari akubiomed ..Wordless Wednesday #11 – Penghujung SyawalMy Profile

  6. hehe, sweetnya masing2 ada kek tanda meraikan bersama..

    selamat UlangTahun perkahwinan untuk kakjie dan suami…=)
    Jom terjah post menarik dari nursarah puteri ..What to Do If You Dont Like ItMy Profile

  7. Setiap ujian itu akan ada hikmahnya.Hikmah kak jie berjauan dengan suami mungkin akan menambahkan kemesraan.
    Jom terjah post menarik dari InfoBuahPinggang ..3 Cara Bagaimana Mengekalkan Kesihatan Buah Pinggang AndaMy Profile

  8. Pernah melalui pengalaman ini.
    Jom terjah post menarik dari Denaihati ..Top 10 Outgoing LinksMy Profile

  9. haha…menarik la kak jie!sambut secara online ni.tak pernah lagi buat sambutan macam ni 🙂
    Jom terjah post menarik dari Pacifista ..Highlight Bonus PacifistaMy Profile

  10. tajuk kak jie paling best…
    jauh bukan jauh hati…
    memang makna yg besr
    Jom terjah post menarik dari fikri91 ..Perodua Myvi Extreme dan SE dari RM50,900-RM61,700My Profile

  11. cabaran berjauhan mmg besar tapi saya yakin dgn cara kak jie dan suami membuat pelbagai inisiatif mcm ni, insyaAllah smonya akan kekal hingga akhir hayat.
    usaha kak jie dan suami memberi saya lebih azam utk cuba memberikan yg terbaik kpd keluarga
    Jom terjah post menarik dari ekspresiruang ..Small Office Home Office (SOHO): Tips & Idea HebatMy Profile

  12. tema apa kek sebelah kiri tu kak jie?
    Jom terjah post menarik dari cikgu naman ..Kontroversi Hantu Bonceng, Bukan Pertama KaliMy Profile

  13. jauh di mata dekat di hati ni..
    Jom terjah post menarik dari Fakarepain ..FIDA IBRAHIM PON DAH DEDAH SANA SINI SEKARANG NIMy Profile

  14. ayat terakhir menyentuh hati. jarak bukan pemisah sebuah kebahagiaan 🙂
    Jom terjah post menarik dari myilham ..Ditolak Bukan Ertinya Tak LakuMy Profile

  15. Walau tampak mudah. Dalam hati siapa tahu…Cepat2 la bersatu 🙂
    Jom terjah post menarik dari arena84 ..Wordless Wednesday #11 – Kereta Tong SampahMy Profile

  16. segalanya semakin mudah dengan internet
    Jom terjah post menarik dari joev ..Exit Sensasi V3.0 WP Plugin – Apa Sebenarnya Plugin Exit Sensasi Ini?My Profile

  17. kak jie…terliur saya tengok gmbar kek tu.sedap je. apa2 pun saya kagum dgn ketabahan kak jie.
    Jom terjah post menarik dari ikie ..Obesiti atau Berat Badan Berlebihan. Di manakah Anda?My Profile

  18. bila saya teringat sekolah kak jie…berapa ramai cikgu perempuan yang berkahwin berjauhan dengan suami kerana kerjaya sebagai guru…tabahnya mereka naik turun bas untuk berjumpa suami tersayang…harga pengorbanan yang perlu dibayar…

  19. Dunia dah semakin sempit, jarak semakin dekat, masa terlalu pantas, siang malam sama saja hanya terang gelap yg membezakannya.

    Belum terlambat mengucapkan selamat hari raya aidil fitri maaf zahir batin

    Kalau kat shopping complex lagu raya masih berdengung lagi nih…
    Jom terjah post menarik dari mus ..Rakyat Lega Dengan Pemansuhan ISA Tetapi Bimbang Dengan GSTMy Profile

  20. Aduhhh..tabahnya kak jie.. 😥
    Jom terjah post menarik dari Nadya ..Amerika SyarikatMy Profile

  21. kalau nak lagi best kan k jie, sambung laptop ngan cable hdmi ke tv 42′ kat dinding, pastu skype. mmg puas hati. besar betul hehe 🙂
    Jom terjah post menarik dari KNizam ..Dua Pengebom Berani Mati Meletupkan Diri Di Dua Tempat Berlainan Dalam Masa 1 Hari – Rumah SSP CID, Darakshan Area, KARACHI & CD Market, PESHAWAR !My Profile