Jawapan Contest – Rezeki Hari Ini

Akhirnya – tepat jam 2 petang, Contest Mudah – Hadiah Topup Di Kujie2.com telah tamat.  Contest   spontan tanpa dirancang timbul  selepas saya melihat gambar tersebut.

Kami berdua anak beranak tak sihat – batuk dan selesema – baca komen jawapan kawan² semua terubat juga hati.  Kontest ini bukan serius, bukan nak popular cuma ingin bermesra dengan blogger.

Mari kita lihat siapa memancing peneka yang paling tepat.

Blogger yang memberi jawapan yang hampir tepat dengan kronologi menarik telah dipilih secara veto.

Pemenang top up RM 10.00 adalah penyubiru

blum kul dua,sempat lagi ni…
anak dara gedik tu terkejut sebab ikan yg mereka tangkap dgn fish net tu sedang update facebook. ikan tu sempat lagi taip status kat facebook “kekawan..jika aku tak online lagi lepas ni..aku mungkin sudah berada di dalam kuali.. selamat tinggal semua..” dan kemudian ikan tu melompat keluar dari fish net sebagai ikhtiar terkahir tuk melepaskan diri.
terpanjang lah plak jawapan.hehe

Macam bertukar² hadiah pula – dulu saya menang Louis Vuitton Penyubiru hadiah dari blog beliau juga.

Antara 3 blogger terawal memberi  jawapan lain yang hampir tepat adalah :

  1. izzataziz
  2. fahmiibrahim – kenapa blog akaun suspended?
  3. tihazainal

Rupanya ada ikan bergedik kat mata pancing . Kalau pergi mancing kat sungai, rasanya semua ikan larikan diri jejauh…………… bising kepoh macam party hujung tahun.

Intan & Wani memancing gunakan pallet makanan ikan sahaja. Rezeki kami untuk makan tenghari.

Jawapan ikan memang betul tetapi yang sebenarnya memancing ikan.

Yang tidak berjaya hari ini, tunggu kontest lain.  Tak perlu buat demo depan blog untuk mempertikaikan keputusan ini…hehe:lol:

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. la,macam mana saya boleh tak nampak budak perempuan tu tengah pegang batang pancing.Kalau tak mungkin saya dah dapat dah hadia tu,hehehe.Perasan je.

  2. hahah ikan rupanya kusangkakan cacing…
    Jom terjah post menarik dari dnoBiz ..Pendedahan Makhluk Hitam – Rahsia terbongkarMy Profile

  3. aiyooo lari sungguh jawapan daku… :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari Kancilbiru ..Jika korang batukMy Profile

  4. owh.. haha.. terjadi la pulak ‘nujuman’ kali ni. 😀 Walaupun tak menang..

    Blog suspend sebab tuka hosting n tak siap renovate lagi. Jadi blog tutup.

  5. ooo..ikan rupanya…hehe..tahniah pada penyubiru..pandai teka2 yer…maklumlah…ade kaitan dgn akuatik ni… 😀

    p/s – kak jie..tak rasa semacam ke kalau makan ikan yg kita bela sendiri? sbb ramai yg saya jumpa, tak sanggup nak makan ikan belaan sendiri… 😀 sekadar bertanya…
    Jom terjah post menarik dari hafizmd ..Show Me Your Desktop Contest by Anwar’s BlogshopMy Profile

  6. baru nak jawab kontest tetiba baca balik dah ada jawapan dan pemenang lagi.. huhuhu

    next time kena bersedia depan keyboard 24/7 ni.. huhuu
    Jom terjah post menarik dari maza ..Teknologi HDD &amp 3D Malaysia sudah lama ada 4DMy Profile

  7. ikan rupanya… next time kena enlarge itu gambar then baru teka… hehe
    Jom terjah post menarik dari papabear ..My New Lunch MenuMy Profile

  8. Alaaaa ter missed la contest ni. Kalu tidak, dapat saya tumpang makan tengahari lauk ikan di rumah Kak Kujie… hahahaha 😀
    Jom terjah post menarik dari azieazah ..Bus Stand KlangMy Profile

  9. agak mencabar pancing dalam rumah..hehe
    Jom terjah post menarik dari aizuddin ..Berita Sukan Terkini Keputusan Piala Aff Suzuki 2010My Profile

  10. tahniah kepada pemenang..nice try 🙂
    Jom terjah post menarik dari liyana ..Routine kill InnovationMy Profile

  11. oh begitu….
    nanti kak jie buat lagi ye kuiz 😉
    Jom terjah post menarik dari Ummi Hanie ..Maya Karin kekasih Yusry KRU My Profile

  12. tahniah kepada pemenang
    Jom terjah post menarik dari qimie ..Akibat 3 Minggu Berada Di USM!My Profile

  13. tererny penyu biru meneka…tahniah..

  14. mantap betul contest ni kak. untuk permulaan dah boleh bikin contest lagi hebat hehe.

    tahniah kepada pemenang!
    Jom terjah post menarik dari megat ..Bicara hati- hari ini dalam sejarahMy Profile

  15. Nampak kolam ikan dirumah kak Jie dah boleh dibuka untuk public
    Jom terjah post menarik dari akubiomed ..Percubaan live blog melalui iPhone 3gMy Profile

  16. intankuterpilih says:

    hahaha…salah…mencik!
    Jom terjah post menarik dari intankuterpilih ..Test JPJ Aku Kan Confident…My Profile

  17. Fathiha Zainal says:

    Eheh.. Tak sangka lak depa tu mancing ikan.. Tahniah to penyubiru sbb dpt teka dgn tepat! 🙂
    Jom terjah post menarik dari Fathiha Zainal ..Lagi sebulan nak kahwin baru merisik!My Profile

  18. ciss…salah pulak..hehe
    Jom terjah post menarik dari zuarxpdc ..Hujan – Inspektor Remos Single Terbaru 2011 MP3 LirikMy Profile

  19. macam katak jer terperanjat
    Jom terjah post menarik dari matjoe ..Contest- Azam tahun 2011My Profile

  20. hik3..bukan katak ke?
    Jom terjah post menarik dari eyriqazz ..Tips Blogging SEO Oh SEOMy Profile

  21. uuuuuuu…
    betul ke x do konspirasi dengan penyu biru tu? mmm…
    Jom terjah post menarik dari tips-kurus ..Tips – Apabila ATM Out of ServiceMy Profile

  22. princeduyong says:

    alahai…tak sempat….
    Jom terjah post menarik dari princeduyong ..LUPAKAN ROHANIMy Profile

  23. saya punyalah save gambar, zoommmmmmm besar² tak nampak jugak..hahaha
    Jom terjah post menarik dari chekgu naman ..Blogging-Ada yang lagi penting selain trafik dan cek nuffnangMy Profile

  24. jawapannya ikan rupanye.. hahaa.. kecik2 buat pe pun rase best nak jerit2 kan..
    Jom terjah post menarik dari fiezaradzi ..Jangan Membazir- Itu Amalan SyaitanMy Profile

  25. Terlepas nak sertai. Nampaknya bukan rezeki la ya.
    Jom terjah post menarik dari shaharil ..Baksis Di Ulu Legong- BalingMy Profile

  26. hehehe… ingat ke top up paling mudah nak transfer
    bank in je lah..DM no akaun kt twitter

  27. nak demo gak. ganyang ganyang. ekekeke :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari paeh ..Facebook VS Twitter 2010My Profile

  28. huh?? saya menang?? bagi jawapan main² pun bleh menang.hehe..

    apa² pun timer kasih kak jie, tapi saya tak pakai prepaid.huhu..

    p/s : oo..memancing ingatkan pakai fish net.

  29. Ieda Al-Habsyi says:

    hehehhehe! 🙂
    Jom terjah post menarik dari Ieda Al-Habsyi ..KEMALANGAN NGERI CAMERON HIGHLANDS – SIMPANG PULAI – MAYAT 25 WARGA THAI DIBAWA PULANGMy Profile

  30. owh..hehe
    Jom terjah post menarik dari ujang ..Banyaknya PostponeMy Profile

  31. Izzat Aziz says:

    ingatkan melompat.. pergi pancing dalam kolam lak..haha

  32. Bukan rezeki 🙂 Tidak mengapa.. Hehehe~
    Jom terjah post menarik dari ProfHariz ..Aku Gay Melayu – “Saya Gay- Saya OK”My Profile

  33. tu yang nampak anak pakai baju biru pegang sumthing.. tapi takut tu cume saje nak kaburi mata
    Jom terjah post menarik dari Tokobakso ..Gambar kemalangan Simpang PulaiMy Profile