Kain pelikat hangatkan rindu

berselimut dengan kain pelikat abah tu...
berselimut dengan kain pelikat abah tu...

Bangun jam 4 pagi vebcam dengan abah yang jauh.   2 minggu sekali baru balik dari asrama, macam-macam pesanan khidmat masyarakat yang nak disampaikan. SPM 2 minggu saja lagi, tambah berjela-jelalah pesanan penaja. Biasalah seorang abah dan anak lelaki.

Saya intai apa yang  dua beranak ni riiuh bergelak…rupa-rupanya cerita bola. Aissshhh…..  orang lelaki ni.  Algeria hampir melayakkan diri ke Piala Dunia.  Orang tu sokong bagai nak rak negara angkat dia.  Siap dah beli mafla.  Yang si anak dok order jersey itu ini.

Seronoknya teknologi,  Boleh berkongsi gambar.  Dapat lihat dapat dengar , cuma …. tak dapat sentuh..huhuhu :cry:

Aku ingin menjadi sesuatu yang slalu bisa kau sentuh
Aku ingin kau tau bahwa ku selalu memuja mu
Tanpa mu sepinya waktu merantai hati
Oh, bayang mu seakan akan

Sedar tak sedar….  berganti-ganti sembang , dah 2 jam.  Kita di Malaysia 6 pagi, dia di sana dah 11 malam.  Perlu tidur , esok bermula rutin untuk kerja semula.

Selamat Malam Algeria, Selamat Pagi Malaysia…..

49 Replies to “Kain pelikat hangatkan rindu”

  1. rilek kakjie,nnt hubby balik boleh sentuh puas2 ekekkee 😛
    .-= blowie´s last blog ..Blogger’s Tee Arrived, tapi…. =-.

  2. Saya pun tiba-tiba je rasa macam nak nyanyi lagu kain pelikat…. 😛

    Dalam keadaan2 macam ini lah, teknologi memang menyeronokkan.
    Semuanya cepat dan mudah, kan!
    Kak Long pun dah merasa juga pengalaman tu…..
    Kalau tak tidurpun tak apa, asalkan dapat berjumpa di hujung jari.. wink! wink!
    .-= Kak Long´s last blog ..Pertemuan dan perpisahan =-.

  3. Dunia tanpa sempadan. Dulu memang agak mustahil, sekarang bercakap, melihat dan mendengar semuanya dihujung jari.

    Teknologi yang baik dan digunakan untuk tujuan yang baik… itulah yang seharusnya.
    .-= TokNabe´s last blog ..How Do…….. =-.

  4. puisi tu cam lagu once je..mmg best lagu tuh..
    em best kan anak beranak layan bola..huhu..
    lan adik beradik laki ngan anak sedara laki je layan bola..
    sampai masa kumpul ramai2 kat kg mmg riuh rendah la layan astro tgk EPL every weekend..hu3
    .-= Roslan Nazri´s last blog ..Final Exam Week, Wish Me Luck =-.

      1. @Kujie, lagi2 setiap org sokong team len2..perang mulut dan sebagainya..mmg giler lah..em dunia dah maju zaman dah berubah..webcam je skg..huhu.. :mrgreen:
        .-= Roslan Nazri´s last blog ..Final Exam Week, Wish Me Luck =-.

    1. @deeja, erk..kalau laptop dah ade, on saja
      kalau pc lama2 yg tak de camera tu, g kedai komputer beli camera dgn mic
      mic tu nnt cucuk je kt belakang pc
      camera tu kalau usb , cucuk je…dia bagi satu cd utk install..msk cd…ikut je arahan mudah

      mcm tu jela

  5. kain pelikat… hai hai hai hai.. kain pelikat hai hai hai hai.. *lagu anuar zain time dia kecik²*
    .-= nikillas´s last blog ..live blog theme by lite theme =-.

  6. wah seronok bila dapat rapat dgn anak yang ada minat sama. sejak dapat tahu anak cenderung pada minat yg sama terkejut juga!

    anak sulong terutamanya, jelas.

    masa ibu mengandungkannya, selalu angkut pegi litar pasir gudang, tgk sprint test tgk kereta lumba. tgk driff. skang ni abg (ank sulong) klu tak tgk driff xsah. paling tidak pun kat youtube.

    sy xminat bola tp minat rugby (pemain rugby dulu). anak pun minat rugby. bila anak punyai minat yg sama, byk masa dpt habiskan bersama.

    paling seronok, mudah untuk selami mereka 😉
    .-= megat´s last blog ..Sumbangan Ikhlas, Selamatkan Megat Dot Net =-.

    1. @megat, salah satu cara mengeratkan hubungan keluarga, lakukan aktiviti bersama… rasa seronok je kalau kat stadium anak beranak…

  7. akak..
    saye merasainya..bila kita terpisah jauh beribu batu..kita kat sini pkol 12, diorg br je solat maghrib..nak chat panjang pon xboleh sebab kita ade komitmen laen esoknye..
    (T_T)
    miss si pengetuk hati…
    .-= chentatiku2yahoo.com´s last blog ..::(^_^):: =-.

  8. Pingback: Bagaimana Caranya Biar Fs “mau” Sama Komputer Saya? :: Computers and Equipment
    1. @cheryna, wah..semua org selimut kain ayah..hehehe 😆
      rasa bau tu dah hilang rindu ye 😆

      kak jie pun selalu g stadium nengok bola…skrg ni tak de la

      huhu….. sha ni mmg kaki tgok tv..semua siri tv dia tau 😆

  9. ingatkan kak jie yg brselimutkan kain pelikat :mrgreen:
    waktu sy dan adik2 kecik kenit dulu mak selimutkan kami dgn kain pelikat abah time abah gi kursus luar daerah, kalau tidak ada yg demam rindu kat abah 😉
    .-= kenari´s last blog ..38.5 — 150 — 120 =-.

    1. @kenari, hehehe… kak jie ada kain pelikat lain 😆
      pecah resia……… :mrgreen:

      org2 tua mmg cakap mcm tu..tapi si along ni..entah..tiba2 je blk dr asrama….terus di cari kain abah

  10. Teringat pengalaman dulu ketika berWEBcam dengan keluarga..anak yang bongsu masa tu umur 4 tahun…dari kejauhan dia kata pada sepupunya “tu Ayah kita, tu Ayah kita ..kita nak pegi jumpa ayah kita”. masa ada kesedihan sebab boleh melihat boleh bercakap tapi tidak boleh merasa … akhirnya kami ambil keputusan ber SMS je….
    .-= denaihati´s last blog ..Weblog Popular 1Malaysia suatu KeJayaan atau KeGagalan =-.

    1. @denaihati, Anak-anak Kak Jie dah besar2…kalau kecik2 mgkn macam tu juga.

      skrg ni pun..kalau berYM pun , bila nak offline.. hai hai bye bye patlima kali..nk off tu berat je…sekali bagi salam je terus off, tak leh nk toleh2 lagi

      sekali sm rm 0.50 tu. kalau dia dr sana rm 0.80 😆

      bln ni international sms rm 17

    1. @Azfarul, dia org ni, mmg selalu g stadium sama2…g litar sepang sama2…berjaga mlm pun sama2..

      nasib baik fan club pun sama… 😆

      masa ngandungkan along, kak jie pun diusung p stadium , p litar…agaknya itulah turunnya kt along tu 😆

      1. @Kujie, LOL..
        “masa ngandungkan along, kak jie pun diusung p stadium , p litar…agaknya itulah turunnya kt along tu”

        haha lawak lah!..
        .-= Azfarul´s last blog ..Caught In Bad Romance =-.

Comments are closed.