Kalaulah Boleh Tiup-Tiup Macam Laksamana Mi

I wish… poooff!  Macam tiup bangsi dalam  filem Laksamana Do Re Mi – semua siap terhidang.  Kalau………kalaulah.

Hari ini Along dan Angah jemput kawan-kawan datang beraya – saya nak masak laksa dan ketupat .  Selagi belum tunaikan hajat anak² ni, selagi tu kawan² dia bertanya ..” rumah ko bile?”

p.s – sedih baca kisah terbaru mengenai pembunuhan seorang ustazah dan anak lelakinya di Port Dickson 3hb Sept lepas.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. alahai..ruginya tak dapt pi!huhuhu..
    kak jie..bler nak buat openhouse?leh semua dtg~hehehe
    Jom terjah post menarik dari nabiel ..Maut Tidak Kenal Waktu – Kisah 3My Profile

  2. jawatan kosong says:

    hehehe sedihnya tak wujud ya kak..:)
    Jom terjah post menarik dari jawatan kosong ..SilkAir Jobs 2010 – Sales- Admin &amp Ground Services Officers VacancyMy Profile

  3. ustazah dan anak dia tu asal dekat dengan kampung mentua bapa sedara saya, dia citer memang sedih sangat….

    manusia sekarang kan sanggup tukarkan duit dengan dua nyawa yg tidak berdosa, terdesak sangat
    Jom terjah post menarik dari mijie ..Muhammad Fahim- Adam dan HarrisMy Profile

  4. slalu berharap..kalau la doraemon tu wujud..kan best
    Jom terjah post menarik dari mrs jamal ..Susah la kalau macam ni- tak ada ke kemudahan untuk kitaMy Profile

  5. hmm..skang memang mcm2 hal..buat takut jer nak gi mane sendiri2..kene tunggu abang ada baru buleh kuar..

  6. risau dengan keadaan sekarang..macam2 hal boleh terjadi..masa kes ustazah tu keluar last week..mak saya dah sound awal2..berhati2..susah nak caya org sekarang ni..
    Jom terjah post menarik dari Bb Hussain ..Syawal 1431HMy Profile

  7. Laksa akak mesti sedap ni.. tu pasal kwn2 anak nk dtg..hehe
    Jom terjah post menarik dari kami ..Gambar Lokasi Sosilawati Di BunuhMy Profile

  8. siap la weeken ni saya makan laksa dan laksam hehe 🙂
    Jom terjah post menarik dari KNizam ..Sukkur Barrage 1923-2010- The Largest Irrigation Canal In The World- Feeding 7 Canals from the Indus River- Sindh Province- PakistanMy Profile

  9. smlm gi cari laksa sarawak.. tp kedai tak bukak lagi… org pun nak beraya daaaa 😀

    .
    .
    Jom terjah post menarik dari kutaksempurna ..Alien keluar kota! Eh keluar bumi!My Profile

  10. samalah kami ni…tapi lain skit..nak buat open house tapi both of us tak pandai memasak..huk3..
    Jom terjah post menarik dari eyriqazz ..First ChurpChurp Cash Out Terima Kasih ChurpChurpMy Profile

  11. kesian kat suami ustazah tu. Suami ustazah tu kawan kepada kawan saya… AL fatihah untuk mereka berdua..
    Jom terjah post menarik dari mrnamie ..Pandanganku pada kes Datuk SosilawatiMy Profile

  12. Jiran sebelah sangguh bunuh Ustazah dan anak tu ketika suaminya sedang mencari ILMU di perantauan. Siapa lagi yg kita nak percaya kalau bukan jiran?

  13. 1. Tenet sangat slowwwww kat kg ni, nak masuk sini pun payah sangat. Sebab tu blog sendiri tak berupdate huhu

    2. Hari ni nampak wajah abang Kak Jie, Incik Pul posing dalam Kosmo… Salam lebaran dari Algeria.. hehehe..

    3…wahhh laksa, ceq pon suka 😀

  14. Kes terkini – jiran sebelah rumah yang punya angkara…sedih baca diperlaku sebegitu kejam

  15. kalau semua boleh main tiup2….. bersepah2 air liur merata2…hahaha 😆

  16. kalaulah boleh main tiup2… fuh2 umah siap kemas berhias… baju siap gosok… tinggal sarung selipar g beraya!
    Jom terjah post menarik dari mrs azmi ..Lebaran tahun ini akan tiba tak lama lagiMy Profile

  17. Ameen…
    Jom terjah post menarik dari klcitizen ..AlhamdulillahMy Profile

  18. Suami di sana lagilah risau, cikgu
    Ada juga kami bercerita tentang kes ini – cuba tenangkan diri masing-masing.

    Berdoa semoga dilindungi Allah dalam semua keadaan.

  19. amboi kak jie huhu

    kalau gitew sy nk tikar terbang. jimat minyak he…23x

    p/s- ape kesudahan kes dia ek
    Jom terjah post menarik dari Bro Framestone ..Gambar Raya Bersama KeluargaMy Profile

  20. waaa hebat kak jie buat laksa tuh..rendang takde ke kak jie?saya datang nak beraya ni:)
    Jom terjah post menarik dari cik yam ..Gambar-Anak Serina RedzuanMy Profile

  21. kujie, baca kisah ustazah tu teringat kujie berdua je ngan intan lepas angah dan along balik ke tpt belajar nanti…. sentiasa berhati2, orang sebelah rumah pun kita tak leh nak pecaya, apatah lagi rakan2 maya mcm saya…hehehe
    takdelah, insyaAllah saya baik (*puji diri sikit)

    laksa penang favourite saya tu!!
    Jom terjah post menarik dari klcitizen ..AlhamdulillahMy Profile

  22. Untunglah anak kak Jie . Kawan-kawan saya dah sibuk bertanya juga . Tapi , mama saya buat dek je . haha 😀
    Jom terjah post menarik dari Farah ..Kontest Peraduan Pic Cantik My Profile

  23. jadik tukang masak kak jie utk tetamu anak-anak. mesti sedap nih.. sebab hidup pun dah biar sedap.. keh3x
    Jom terjah post menarik dari eiman ..Berpuasa Sunat Enam Hari di Bulan Syawal dan KelebihannyaMy Profile

  24. Nak gi umah kak jie ..

    p/s :- memang sedih kes tu.. sanggup bunuh jiran sebab duit,… wallahualam.

  25. wah…kak jie buat laksa apa? penang ?kelantan?johor?sempena penubuhan malaysia la katakan…hmmmsedang bercadang nak masak soto pakcik nak datang 😆