Kalaulah Boleh Tiup-Tiup Macam Laksamana Mi

I wish… poooff!  Macam tiup bangsi dalam  filem Laksamana Do Re Mi – semua siap terhidang.  Kalau………kalaulah.

Hari ini Along dan Angah jemput kawan-kawan datang beraya – saya nak masak laksa dan ketupat .  Selagi belum tunaikan hajat anak² ni, selagi tu kawan² dia bertanya ..” rumah ko bile?”

p.s – sedih baca kisah terbaru mengenai pembunuhan seorang ustazah dan anak lelakinya di Port Dickson 3hb Sept lepas.

Published by

Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan. Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

25 thoughts on “Kalaulah Boleh Tiup-Tiup Macam Laksamana Mi”

  1. hmm..skang memang mcm2 hal..buat takut jer nak gi mane sendiri2..kene tunggu abang ada baru buleh kuar..

  2. risau dengan keadaan sekarang..macam2 hal boleh terjadi..masa kes ustazah tu keluar last week..mak saya dah sound awal2..berhati2..susah nak caya org sekarang ni..
    Jom terjah post menarik dari Bb Hussain ..Syawal 1431HMy Profile

  3. Jiran sebelah sangguh bunuh Ustazah dan anak tu ketika suaminya sedang mencari ILMU di perantauan. Siapa lagi yg kita nak percaya kalau bukan jiran?

  4. 1. Tenet sangat slowwwww kat kg ni, nak masuk sini pun payah sangat. Sebab tu blog sendiri tak berupdate huhu

    2. Hari ni nampak wajah abang Kak Jie, Incik Pul posing dalam Kosmo… Salam lebaran dari Algeria.. hehehe..

    3…wahhh laksa, ceq pon suka 😀

  5. Suami di sana lagilah risau, cikgu
    Ada juga kami bercerita tentang kes ini – cuba tenangkan diri masing-masing.

    Berdoa semoga dilindungi Allah dalam semua keadaan.

  6. kujie, baca kisah ustazah tu teringat kujie berdua je ngan intan lepas angah dan along balik ke tpt belajar nanti…. sentiasa berhati2, orang sebelah rumah pun kita tak leh nak pecaya, apatah lagi rakan2 maya mcm saya…hehehe
    takdelah, insyaAllah saya baik (*puji diri sikit)

    laksa penang favourite saya tu!!
    Jom terjah post menarik dari klcitizen ..AlhamdulillahMy Profile

  7. wah…kak jie buat laksa apa? penang ?kelantan?johor?sempena penubuhan malaysia la katakan…hmmmsedang bercadang nak masak soto pakcik nak datang 😆

Comments are closed.