Kangen

Β©Kujie – Suka gambar ini…mak mertua saya sedang berskype dengan encik suami.Β  Kasih ibu.

Diriwayatkan, pernah seorang sahabat mengadu kepada Rasulullah mengenai perangai ibunya yang suka meminta-minta kepadanya.

Baginda marah dan menempelak sahabat itu dengan mengatakan bahawa bukan saja dalam harta, malahan dalam dirinya sendiri ada hak ibu bapanya.

47 Replies to “Kangen”

  1. hehe… Ibu mana yang tak sayangkan anak…. lagi2 anak yg jauh dimata… πŸ˜‰
    .-= Aku Learn´s last blog ..Sindrom Burung Hantu…. =-.

  2. Saya boleh merasai hati dan perasaan seorang ibu yang berjauhan dengan anak.
    .-= denaihati´s last blog ..Keputusan Entri Popular HIDUP BERANI UNTUK GAGAL =-.

        1. @zuls, alhamdulillah ILMU baru tq
          .-= denaihati´s last blog ..Keputusan Entri Popular HIDUP BERANI UNTUK GAGAL =-.

  3. Awesome, Terus terang Rizal tak pernah pun guna Skype lagi. Mungkin sebab tak dak nak berskype dengan orang jauh kot.

    Oho, terasa Mak Mentua Kak Jie lagi advance Geek! dari Rizal, tercabar ni!!! :mrgreen: :mrgreen:

    Nasib baik Mak Mentua Kak Jie tak buat blog kan? musti ranking cepat sebab ada guru power yang boleh ajar.. Ahaha

    Selamat bercuti lama Kak Jie.. : )
    .-= Incik RestNrilekS´s last blog ..Saya Baca Blog Anda, Bosan.. Lalu Saya.. =-.

    1. @tekkaus, itulah…tengok mak sembang dgn anak dia
      entah..susah nak cakap perasaan
      bukan selalu, kadang2 bila mak dtg ke rumah anak2 yg ada internet je

    1. @beliamuda, masa snap gambar ni… memang anak beranak tu berdua bersembang..kami dok jejauh..bagi peluang dua beranak tu bergossip..hehehe

  4. tringat masa bapa aku berYM 1st time dengan adik aku, siap malu2 nak bercakap.
    selepas tu, dia cerita kat kawan dia, yang dia dapat menonton muka anak dia macam dalam tv. bapa kata lagi dia dapat bercakap macam kena interviu. aku tahan perut ketawa.
    .-= Maya´s last blog ..Tutorial WordPress: Membina Widget Shout =-.

    1. @Maya, itulah………… mak berkali2 cakap
      macam tak percaya
      tak macam dulu……
      pertama kali tatap wajah anak dia
      nangis tu..tak leh ckp

      heheheh..ckp mak..kak jie pun serupa je πŸ˜€

  5. hohoho suka jugak tengok gambar ni.. kangen bangat ibu tu,, hohoho
    .-= topo´s last blog ..6 Tips Memilih Tema yang Sesuai Untuk Blog =-.

Comments are closed.