Kangen

Β©Kujie – Suka gambar ini…mak mertua saya sedang berskype dengan encik suami.Β  Kasih ibu.

Diriwayatkan, pernah seorang sahabat mengadu kepada Rasulullah mengenai perangai ibunya yang suka meminta-minta kepadanya.

Baginda marah dan menempelak sahabat itu dengan mengatakan bahawa bukan saja dalam harta, malahan dalam dirinya sendiri ada hak ibu bapanya.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. teknologi mendekatkan kita πŸ˜€

  2. tul, bila dah de anak sendiri baru faham macam mana perasaan sebenar seorang mak..

  3. Aku Learn says:

    hehe… Ibu mana yang tak sayangkan anak…. lagi2 anak yg jauh dimata… πŸ˜‰
    .-= Aku Learn´s last blog ..Sindrom Burung Hantu…. =-.

  4. aduh.. syahdunya la rasa nengok gambo nie.. πŸ˜•
    .-= Zana´s last blog .."007" =-.

  5. denaihati says:

    Saya boleh merasai hati dan perasaan seorang ibu yang berjauhan dengan anak.
    .-= denaihati´s last blog ..Keputusan Entri Popular HIDUP BERANI UNTUK GAGAL =-.

  6. tacing pulak saye tgk gambar nih…
    nasib baik teknologi mendekatkan jurang…
    .-= chekguBH´s last blog ..Selagi Masih Muda : Kelok-kelok Jalan Guru Cemerlang =-.

  7. Kak Jie, “features – higlighted words” yang bawa ke pautan lain ni kira plug in WP atau sistem pihak ke tiga..?
    .-= Incik RestNrilekS´s last blog ..Doodle in FaceBook? Whoaho!! =-.

  8. Awesome, Terus terang Rizal tak pernah pun guna Skype lagi. Mungkin sebab tak dak nak berskype dengan orang jauh kot.

    Oho, terasa Mak Mentua Kak Jie lagi advance Geek! dari Rizal, tercabar ni!!! :mrgreen: :mrgreen:

    Nasib baik Mak Mentua Kak Jie tak buat blog kan? musti ranking cepat sebab ada guru power yang boleh ajar.. Ahaha

    Selamat bercuti lama Kak Jie.. : )
    .-= Incik RestNrilekS´s last blog ..Saya Baca Blog Anda, Bosan.. Lalu Saya.. =-.

  9. Aww…comelnya gambar ini kak. πŸ˜€
    .-= tekkaus´s last blog ..Happy Chinese Tiger Year From Tekkaus =-.

    • @tekkaus, itulah…tengok mak sembang dgn anak dia
      entah..susah nak cakap perasaan
      bukan selalu, kadang2 bila mak dtg ke rumah anak2 yg ada internet je

  10. jauh di mata…sekarang dah di depan mata…

  11. terubatlah sedikit kerinduannya itu kan..
    .-= Bb Hussain´s last blog ..Senyuman yang berbeza =-.

  12. Wah, caiyolah puan makcik sdg bemesraan dgn
    anak lelakinya. Agaknya depa gossip ttg apa eh?? πŸ˜†
    .-= Eriyza´s last blog ..Google Meluncurkan Google Buzz =-.

  13. Dunia da maju… zaman da berubah…. hehe :mrgreen:
    .-= Adry ´s last blog ..Cuti cuti Malaysia 2010 =-.

  14. hebat dah dunia sekarang . Nenek pun boleh berskype. Haha~
    .-= ariff´s last blog ..ariffshah: Jalan Jalan Beijing (Part 4) – Beijing: Pelik & Menarik http://gengblogger.com/read/31340 =-.

  15. amboi…..warga emas sekarang semakin advance… :mrgreen:
    .-= Kancilbiru´s last blog ..Gong Xi Fa Chai !! =-.

  16. erk. encik suami.. :mrgreen:
    .-= titan´s last blog ..Titan kene saman! =-.

  17. Rindu……anugerah Tuhan yang seni….

    πŸ™‚
    .-= Abg Din´s last blog ..Gegar… Gegau !!! =-.

  18. menggunakan teknologi sebaik mungkin πŸ˜€ ..
    .-= zuls´s last blog ..zulseffort: Trick mudah πŸ˜€ RT @zulseffort Promote Twitter dan Blog dengan Komen http://bit.ly/d7wTWf =-.

  19. teknologi mendekatkan kita πŸ˜€
    .-= yonna´s last blog ..Sharing is Caring =-.

  20. mmg sweet tgk ni. teringat satu babak dalam cerita bollywood emak dan anak sedang video chat. emak di delhi, anak di new york.

    • @beliamuda, masa snap gambar ni… memang anak beranak tu berdua bersembang..kami dok jejauh..bagi peluang dua beranak tu bergossip..hehehe

  21. tringat masa bapa aku berYM 1st time dengan adik aku, siap malu2 nak bercakap.
    selepas tu, dia cerita kat kawan dia, yang dia dapat menonton muka anak dia macam dalam tv. bapa kata lagi dia dapat bercakap macam kena interviu. aku tahan perut ketawa.
    .-= Maya´s last blog ..Tutorial WordPress: Membina Widget Shout =-.

    • @Maya, itulah………… mak berkali2 cakap
      macam tak percaya
      tak macam dulu……
      pertama kali tatap wajah anak dia
      nangis tu..tak leh ckp

      heheheh..ckp mak..kak jie pun serupa je πŸ˜€

  22. Mesti seronok mak mertua KakJie tu dapat melepaskan rindu dengan anak dia.
    .-= Dr House´s last blog ..Kereta hybrid Proton akan dipamerkan di Geneva Auto Show Mac =-.

    • @Dr House, bukan selalu…sesudah 4 bulan
      masa tu mak datang ke rumah salah sorang anak dia …
      kat kampung tak de internet

  23. kasih ibu. teringat lagu jamal.haha πŸ˜‰
    .-= Aelfi´s last blog ..Welcome to Joe’s Apartment! (KOMTAR) =-.

  24. hohoho suka jugak tengok gambar ni.. kangen bangat ibu tu,, hohoho
    .-= topo´s last blog ..6 Tips Memilih Tema yang Sesuai Untuk Blog =-.

  25. siapa kata org tua tak boleh skype..hehe
    .-= Wan Perlis´s last blog ..Freemason – Tak Perlu Takut =-.