Kekasih Lewat Usia

Gambar ini dirakamkan pada 9hb Mac 1991 di depan gate kilang Canon Seksyen 26 Shah Alam.

amaran : Maaf, gambar zaman muda mudi tu tak sesuai untuk tontonan umum

Dirakamkan berselang beberapa saat ( perempuan beg merah masih ada di kedudukan kiri ) oleh kawan sekerja kepada rakan serumah saya ( Miza – technician Canon )  yang juga rakan serumah kepada sidia.

Masa ni kami masih belum kenal.  Setengah jam selepas gambar ini dirakamkan baru kami bertemu dan diperkenalkan.

Ayat pertama yang keluar dari mulutnya ” Suzie…cantiknya nama…”

6 bulan kemudian ,  kami selamat menjadi suami isteri …  camera close up dgn pengantin …… muzik romantik dan skrin keluar teks…… and they lived happily ever after….:lol:

10 tahun kemudian (2001)…….. 3 cahayamata pengikat kasih dan saya bertukar menjadiiiiii raksakse saiz   XL.

20 tahun dulu….. baca kisah penuh di entri Macam Mana Mama Jumpa Abah?

I am grateful for the love of my husband because he says when we met he knew he wanted me for his own and has never made me feel that he changed his mind. A  caring man who is giving me everything my heart has desired.

©kujie – Entri sandarkan pada kenangan lagi…

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Comments

  1. tahniah. kita baru 4 tahun kawen. :)
    Jom terjah post menarik dari ummuuswah ..Memo Untuk Pengantin BaruMy Profile

  2. Tersenyum2 mak membaca kisah ni..so sweet mengenang kisah2 lalu tu kan??

    Didoakan kak kujie akan bahagia hingga ke syurga..

  3. Moga kak jie akan terus bercinta sampai ke syurga… Amin…
    Jom terjah post menarik dari suara ..Rumahku syurga atau nerakaMy Profile

  4. PakarBuahPinggang says:

    Salam kak jie,

    Nampaknya akak ni dah terlalu banyak pengalaman dalam kehidupan berumahtangga ni.Saya 20/3 ni baru cukup setahun berkahwin.Doa-doakanlah agar saya dan isteri akan kekal jodoh kami hingga ke akhir hayat.

  5. makdara TERdiva says:

    kak jie, tak kisah la saiz bertukar ke XL @ XXXL asalkan dalam hati masih cinta.. :D

    semoga kasih sayang terus berkekalan hingga ke hujung nyawa..[tiba2 touching plak tsk!]

  6. Gambar yang hebat…masa berlalu cepat kan…semoga bahagia hingga akhir hayat.
    Jom terjah post menarik dari eddikl ..Download Sinetron Benci Bilang CintaMy Profile

  7. penhitam says:

    hehe..cite lama. mesti teringat kenangan lama ni..

  8. Selamat Ulang Tahun Pertemuan.
    Semoga berkekalan happily ever after :smile:
    Jom terjah post menarik dari Kak Long Mawar Merah ..Pulau – Wanita bukan sekadar wanitaMy Profile

  9. wah, menarik tgk gmbar2 lama

  10. semoga kebahagiaan menjadi milik kak jie dan keluarga selamanya. kami juga…
    Jom terjah post menarik dari rumah kuning ..Marah Bukan Bererti BenciMy Profile

  11. vintage gambar asben. zaman amy search tgh nak naik
    Jom terjah post menarik dari matjoe ..Kos Bersalin di HUKM SpecialistMy Profile

  12. Amboii romantis ya ..teringin sgt2 nak tengok zaman jie muda2 dulu..

    time saya dulu pakai jeans ketat, hankercif ikat kat peha..haaa malunyaa…

  13. bahagianya kalo dapat pasangan yang memahami, caring dan paling penting understanding person… :lol:
    Jom terjah post menarik dari princessmia ..20 gerai makan musnah dijilat apiMy Profile

  14. Anonymous says:

    semoga bahagia hingga akhir hayat. :smile:
    Jom terjah post menarik dari ..Alhamdulillah- Dah Selamat BersalinMy Profile

  15. hehehe.. tersenyum lak maza baca entry ini.. tiba2 terkenangkan si dia itew..

    anniversary kami bulan ini.. tapi lupa pulak harinya..

    nanti kena tengok kat sijil nikah diam2.. hehehe..
    mau surprise kat sidia yg itew.. hahaha

    opss. jgn kena lesung kat pipi udah, katanya terperanjat abg buat tebiat.. aderkk.. hahahhaa

  16. alaa nak tengok jugak gambar kak jie masa muda2 dulu..tu dia gambar warna merah lagi..heheh..memang susah nak cari dah gambar zaman 60-an ni
    Jom terjah post menarik dari wanmus ..Genap Sebulan Sebelum Bergelar AyahMy Profile

  17. Maaf, keliru sikit. Jika Akak kahwin 1991 (masa ni saya dah anak sorang), sapa lebih tua antara kita. Macam saya jer yg lebih tua… hehehehe :grin:
    Jom terjah post menarik dari azieazah ..“No Looking-Looking No Touching-Touching”!My Profile

  18. Teruskan berkasih kasihan KAK. Lebih indah berkasih sayang sekarang hingga ujung nyawa…

    Suka tengok, tanpa berlebihan tapi pernyataan kasih sayang itu jelas sekali.
    Jom terjah post menarik dari azieazah ..“No Looking-Looking No Touching-Touching”!My Profile

  19. Kebetulan ya Kak Jie in split second gambar mempunyai cerita boleh di buat kisah drama melayu.
    Jom terjah post menarik dari akubiomed ..Dedikasi Hari Wanita Sedunia 2011My Profile

  20. Sabahan Bloggers Club says:

    Kenapa gambar tak nampak tu? :)
    Siap ada amaran lagi. hahahahaha….
    Jom terjah post menarik dari Sabahan Bloggers Club ..WW- Wedding ModeMy Profile

  21. Mrs.Ayie says:

    Tiba-tiba rasa terharu. :lol: Alhamdulillah. Kak Jie nak tips boleh? hehe :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari Mrs.Ayie ..Bukan lesen besarMy Profile

  22. semoga bahagia keakhir hayat sis

  23. Kawan serumah Kak Jie yg kerja kat situ ( tahun 1991) . Nama dia Miza. Kawan sekerja Miza , kawan serumah suami Kak Jie :lol:

  24. terharunya sy membaca ayat last tu kak jie..algkah bahagianya jika semua lelaki adlh bgitu.. huuu

  25. moga kak jie terus kekal ke akhir hayat…
    ingin cari pasangan hidup macam kak jie :|
    penyayang dan tabah….kak jie penyayang kan…tabah kann? jangan tipuuu….

  26. bestnya dah 20 years…many more happy return kak jie ;-)
    Jom terjah post menarik dari Bb Hussain ..Rawatan gigiMy Profile

  27. Assalamualaikum,
    Tahniah! 20 tahun tu bukan sekadar angka…banyak pengisiannya.
    Moga2 berkekalan hingga Syurga, InsyaAllah.
    Jom terjah post menarik dari Anyss ..Iklan Kursus Perguruan Lepasan Sijil Malaysia KPLSPM 2011 Keluar Hari IniMy Profile

  28. fiwit…saya memang suka baca kisah cintan cintun orang..hahaha…

    semoga rumahtangga kak jie terus diberkati Allah..amin
    Jom terjah post menarik dari Kancilbiru ..Samsung Galaxy Tab Seronoknyaaaaaaaa!!!My Profile

  29. wow!
    tak sangka kan.

    ps: ayah saya pun camni, kawan mak saya tu die kenalkan kat ayah saya. tup2, kahwin. heheh. Alhamdulillah. Dulu senang, tak macam sekarang. Sekarang ni asyik nak bercouple je, haishh
    Jom terjah post menarik dari Affan ..Tempat strategik untuk solat bagi pelajar luar negaraMy Profile

  30. kerja kilang canon dkt shah alam ek, skrg 2 orang adik sy kerja kat situ kakjie
    Jom terjah post menarik dari mijie ..Cara nak block ip address spammer di blogMy Profile

  31. so sweet… sandaran kenangan tula yang mengeratkan hubungan… membarakan kasih dan menyuburkan sayang ;-) ;-) ;-)
    Jom terjah post menarik dari mrs azmi ..obes eh! obseslaMy Profile

  32. tahniah kak jie…saya lagi 4 bulan baru cukup 4 tahun.doakan saya ye.hehehe
    Jom terjah post menarik dari nasslimdiet2 ..FibreMax- Makanan serat semulajadiMy Profile

  33. ooo…ada makna pula 9 hb mac ni yer… :grin:

    apapun moga kebahagiaan menyelubungi kak jie sekeluarga..amiinnn… :grin:
    Jom terjah post menarik dari princessmia ..20 gerai makan musnah dijilat apiMy Profile

  34. ok kak…kalau akak free…tolong la sedekah kan info2 berguna kat blog saya ye kak…terima kasih kak!!! mmmmuuuaahhhhh
    Jom terjah post menarik dari zulman77 ..Cubaan Pertama Dengan WordPressMy Profile

  35. Petang sikit ye.. Kak Jie nak p kelas jap lagi ( 9-11am)
    Balik nak masak, hantar nasi ke sekolah Intan…petang2 nanti Kak Jie free, Insayaallah

  36. kak jie…assalammualaikum..nak minta tolong nie…ju baru jer guna wordpress, tapi dah berpeluh-peluh dahi nie..nak pindahkan widget, nak buat baru segala2 tuu….adooiii, tak menjadi la kak. tolonggg….
    Jom terjah post menarik dari zulman77 ..Cubaan Pertama Dengan WordPressMy Profile

  37. 6 bulan selepas tarikh ini ( 9/3) :lol:

  38. kak jie kawin dah 20 tahun ke?semoga berkekalan hingga ke akhir hayat
    Jom terjah post menarik dari nasslimdiet2 ..FibreMax- Makanan serat semulajadiMy Profile

Speak Your Mind

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam