Kekasih Lewat Usia

Gambar ini dirakamkan pada 9hb Mac 1991 di depan gate kilang Canon Seksyen 26 Shah Alam.

amaran : Maaf, gambar zaman muda mudi tu tak sesuai untuk tontonan umum

Dirakamkan berselang beberapa saat ( perempuan beg merah masih ada di kedudukan kiri ) oleh kawan sekerja kepada rakan serumah saya ( Miza – technician Canon )  yang juga rakan serumah kepada sidia.

Masa ni kami masih belum kenal.  Setengah jam selepas gambar ini dirakamkan baru kami bertemu dan diperkenalkan.

Ayat pertama yang keluar dari mulutnya ” Suzie…cantiknya nama…”

6 bulan kemudian ,  kami selamat menjadi suami isteri …  camera close up dgn pengantin …… muzik romantik dan skrin keluar teks…… and they lived happily ever after….:lol:

10 tahun kemudian (2001)…….. 3 cahayamata pengikat kasih dan saya bertukar menjadiiiiii raksakse saiz   XL.

20 tahun dulu….. baca kisah penuh di entri Macam Mana Mama Jumpa Abah?

I am grateful for the love of my husband because he says when we met he knew he wanted me for his own and has never made me feel that he changed his mind. A  caring man who is giving me everything my heart has desired.

©kujie – Entri sandarkan pada kenangan lagi…

Apesal Tak Klik?

Comments

  1. mak says

    Tersenyum2 mak membaca kisah ni..so sweet mengenang kisah2 lalu tu kan??

    Didoakan kak kujie akan bahagia hingga ke syurga..

  2. PakarBuahPinggang says

    Salam kak jie,

    Nampaknya akak ni dah terlalu banyak pengalaman dalam kehidupan berumahtangga ni.Saya 20/3 ni baru cukup setahun berkahwin.Doa-doakanlah agar saya dan isteri akan kekal jodoh kami hingga ke akhir hayat.

  3. makdara TERdiva says

    kak jie, tak kisah la saiz bertukar ke XL @ XXXL asalkan dalam hati masih cinta.. :D

    semoga kasih sayang terus berkekalan hingga ke hujung nyawa..[tiba2 touching plak tsk!]

  4. says

    Amboii romantis ya ..teringin sgt2 nak tengok zaman jie muda2 dulu..

    time saya dulu pakai jeans ketat, hankercif ikat kat peha..haaa malunyaa…

  5. says

    hehehe.. tersenyum lak maza baca entry ini.. tiba2 terkenangkan si dia itew..

    anniversary kami bulan ini.. tapi lupa pulak harinya..

    nanti kena tengok kat sijil nikah diam2.. hehehe..
    mau surprise kat sidia yg itew.. hahaha

    opss. jgn kena lesung kat pipi udah, katanya terperanjat abg buat tebiat.. aderkk.. hahahhaa

  6. says

    moga kak jie terus kekal ke akhir hayat…
    ingin cari pasangan hidup macam kak jie :|
    penyayang dan tabah….kak jie penyayang kan…tabah kann? jangan tipuuu….

  7. says

    Petang sikit ye.. Kak Jie nak p kelas jap lagi ( 9-11am)
    Balik nak masak, hantar nasi ke sekolah Intan…petang2 nanti Kak Jie free, Insayaallah

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge