Keputusan Malaysia Lawan Liverpool Asia Tour 2011

Keputusan perlawanan persahabatan Malaysia melawan Liverpool Asia Tour 2011.

Malaysia – 3
Liverpool – 6

4 org lain dalam gambar ni – kalau anda baca entri ni, say hai please..hihihi

Penjaring gol untuk Malaysia – Safiq Rahim , Safee Sali ( 2 gol )

Penjaring gol untuk Liverpool – Andy Carroll , David Ngog ( 2 gol ), Maxi Rodriguez ( 2 gol ) , Dirt Kuyt

 

Saya baca ramai orang komen di facebook, di youtube tetang tak patriotiknya kami sebab tak pakai jersey Malaysia. Untuk pengetahuan sesiapa yang TAK PERGI STADIUM , kami dan ramai lagi peminat yang datang membawa JALUR GEMILANG dan tanpa segan silu mengibarkan bendera dan seluruh stadium bergema memberi sokongan kepada KEDUA DUA PASUKAN. Bila pasukan Malaysia main, kita sama² bersorak memberi sokongan dan semangat, sama² menjerit MALAYSIA.

Rasa gembira bila pasukan negara menjaringkan gol.

Tak perlulah sampai nak membodohkan orang…kalau diri sendiri pun ada juga buat perkara bodoh.BERSEDERHANAlah dalam kehidupan!

Cara sayangkan negara bukan semata2 diukur dari satu sebab atau sudut. Kalau pakai jersey negara boleh menggangap ‘AKU PATRIOTIK’ lebih dari orang lain – lampu isyarat merah pun langgar, botol air pun buang bersepah². Kalau sayang, bangga kenapa nak kotorkan negara?

Gemuruh jiwa semangat membara
Dari puncak ingin ke angkasa
Berkalungkan bintang berkelipan
Menyerlah jauh dari yang biasa

Pendapat ini bukan betul untuk semua orang dan untuk semua keadaan.

28 Replies to “Keputusan Malaysia Lawan Liverpool Asia Tour 2011”

  1. Rasa kurang senang dengan komen Datuk k.rajagobal mengatakan penyokong tak patriotik. Jangan ingat penyokong Liverpool pakai jersi merah tak sokong Malaysia. Siapa yang bersorak ketika safee dan safiq menjaringkan gol, majoriti penyokong Liverpool juga bersorak. Yelah, negara tempat tumpah darah. Memang la sokong kan. Rajagobal pekak ke tak dengar semua tu.
    Jom terjah post menarik dari Iqbal ..Senarai Pemain Pilihan Malaysia vs Chelsea 21 Julai 2011My Profile

  2. terima kasih kepada kak jie kerana bagi tiket percuma kpd saya, kalau tak memang tengok kat rumah je la.. 😆

    memang puas hati dapat tengok Malaysia score!
    Jom terjah post menarik dari Lan Bingka ..Teka tepatMy Profile

  3. caya lah…..ingat kan sms kemenangan liverpool ladi tu cuma gimmik….eh kemenangan ke kekalahan.mane satu yek?

  4. 1st half memang bosan sikit..rasa mcm nak balik je
    Liverpool pun penat – sampai dr China, terus ada sesi training, Jumaat sesi jumpa peminat ( pihak penaja ), mlm ni lawan..mula2 tu macam tak semangat 😀
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Kopitiam Di Selangor Tak Halal?My Profile

  5. 1st half boleh hold satu sama..
    tapi masuk 2nd half dah kena..
    apa-apa pun perlawanan yang menarik walau agak kurang cergas.. :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari APi ..Nikmati Hidup..My Profile

Comments are closed.