Keputusan Malaysia Lawan Liverpool Asia Tour 2011

Keputusan perlawanan persahabatan Malaysia melawan Liverpool Asia Tour 2011.

Malaysia – 3
Liverpool – 6

4 org lain dalam gambar ni – kalau anda baca entri ni, say hai please..hihihi

Penjaring gol untuk Malaysia – Safiq Rahim , Safee Sali ( 2 gol )

Penjaring gol untuk Liverpool – Andy Carroll , David Ngog ( 2 gol ), Maxi Rodriguez ( 2 gol ) , Dirt Kuyt

 

Saya baca ramai orang komen di facebook, di youtube tetang tak patriotiknya kami sebab tak pakai jersey Malaysia. Untuk pengetahuan sesiapa yang TAK PERGI STADIUM , kami dan ramai lagi peminat yang datang membawa JALUR GEMILANG dan tanpa segan silu mengibarkan bendera dan seluruh stadium bergema memberi sokongan kepada KEDUA DUA PASUKAN. Bila pasukan Malaysia main, kita sama² bersorak memberi sokongan dan semangat, sama² menjerit MALAYSIA.

Rasa gembira bila pasukan negara menjaringkan gol.

Tak perlulah sampai nak membodohkan orang…kalau diri sendiri pun ada juga buat perkara bodoh.BERSEDERHANAlah dalam kehidupan!

Cara sayangkan negara bukan semata2 diukur dari satu sebab atau sudut. Kalau pakai jersey negara boleh menggangap ‘AKU PATRIOTIK’ lebih dari orang lain – lampu isyarat merah pun langgar, botol air pun buang bersepah². Kalau sayang, bangga kenapa nak kotorkan negara?

Gemuruh jiwa semangat membara
Dari puncak ingin ke angkasa
Berkalungkan bintang berkelipan
Menyerlah jauh dari yang biasa

Pendapat ini bukan betul untuk semua orang dan untuk semua keadaan.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Rasa kurang senang dengan komen Datuk k.rajagobal mengatakan penyokong tak patriotik. Jangan ingat penyokong Liverpool pakai jersi merah tak sokong Malaysia. Siapa yang bersorak ketika safee dan safiq menjaringkan gol, majoriti penyokong Liverpool juga bersorak. Yelah, negara tempat tumpah darah. Memang la sokong kan. Rajagobal pekak ke tak dengar semua tu.
    Jom terjah post menarik dari Iqbal ..Senarai Pemain Pilihan Malaysia vs Chelsea 21 Julai 2011My Profile

  2. hehe…nampaknya mmg ramai juga yg mempersoal semangat patriotik mereka yg berbaju arsenal

    apapun, utk kes ini, saye setuju dgn kak jie, baju tidak melambangkan semangat sebenar kita, jadi kalau ada yg komen lebih tuh, agak2lahkan…
    Jom terjah post menarik dari hafizmd ..Adakah pepatah “pelanggan sentiasa betul” masih relevan?My Profile

  3. tahniah pasukan malaysia. harap pengalaman bermain dengan pasukan gergasi macam ni dapat diaplikasikan semasa bertemu singapura nanti. good luck
    Jom terjah post menarik dari nasslimdiet2 ..Promosi SD2 Julai 2011My Profile

  4. Zil-el-Saif @ The Encik Saif says:

    Saya tengok match ni. Saya bukan peminat bola dan hanya tengok bola bila melibatkan Malaysia atau Kelantan… (“,)
    Jom terjah post menarik dari Zil-el-Saif @ The Encik Saif ..[Photoshop] Tutorial Menghasilkan Gambar Seram – LifutushiMy Profile

  5. terima kasih kepada kak jie kerana bagi tiket percuma kpd saya, kalau tak memang tengok kat rumah je la.. 😆

    memang puas hati dapat tengok Malaysia score!
    Jom terjah post menarik dari Lan Bingka ..Teka tepatMy Profile

  6. Betul tu, kita kena pastikan negara kita sentiasa BERSIH
    Jom terjah post menarik dari Cenangau ..Makcik meniaga "kenduri anak" rugi nak tumbuk AnwarMy Profile

  7. Mujur dpt gak tgk online smlm.. best tgk asyik masuk gol jer.. 🙂
    Jom terjah post menarik dari Azuan ..Buat Duit Dengan BlogMy Profile

  8. org jenis mengkritik ni asyik nk mengkritik je .. best nya tengok gambar mcm ni …
    Jom terjah post menarik dari puanbee ..Sinopsis Drama Wasiat Dan Lagu TemaMy Profile

  9. saya pun nampak penyokong yang memakai baju liverpool bersorak gembira bila Malaysia menjaringkan gol..

    yang ‘berkata’ tu pun belum tentu sokong barang buatan Malaysia
    Jom terjah post menarik dari chekgu naman ..Ketika Bunga Di Taman Sebelah Lebih IndahMy Profile

  10. he2 2dayblogger ada buat ulasan tentang isu ni..
    Jom terjah post menarik dari mamat ..Apa Masalah Facebook,Kenapa Facebook Tak Boleh BukaMy Profile

  11. kalau malaysia kalah 4,3 smlm.mesti singapore takut nak lawan malaysia ..he3 tapi last2 minit..jadi 3-6 pula..
    Jom terjah post menarik dari mamat ..Apa Masalah Facebook,Kenapa Facebook Tak Boleh BukaMy Profile

  12. huhu..memang kenduri gol semalam…9 gol
    Jom terjah post menarik dari mamat ..Apa Masalah Facebook,Kenapa Facebook Tak Boleh BukaMy Profile

  13. muhammad fakhruddin says:

    Liverpool menang 6-3, tetapi kali ni Malaysia kalah bermaruah berbanding lawan Arsenal langsung takde gol. 😎
    Jom terjah post menarik dari muhammad fakhruddin ..Rindu Sebelum Hujan LuruhMy Profile

  14. “Saya baca ramai orang komen di facebook, di youtube tetang tak patriotiknya kami sebab tak pakai jersey Malaysia”

    kak jie,print screen wall kat facebook tu.nak tengok!
    Jom terjah post menarik dari Pacifista – X ..Sains: Mengenal BumiMy Profile

  15. saya tengok online live kat 2dayblogger.DJ yang buat ulasan ada kata yang padang kita tak ikut standard dan takde kualiti.sedih jugak bila dia kata macam tu.saya tengok ok je padang tu… 😕
    Jom terjah post menarik dari Pacifista – X ..Contest Jom Review Alexa @ Pacifista – XMy Profile

  16. caya lah…..ingat kan sms kemenangan liverpool ladi tu cuma gimmik….eh kemenangan ke kekalahan.mane satu yek?

  17. saya tak pernah tgk perlawanan bola secara live. apatah lg tgk team malaysia, apatah lg tengok team liverpool. :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari Azah ..Post-Op: 34 Hari, 5 MingguMy Profile

  18. Bend it like Safiq! :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari menj ..A. Samad Said: “Apa namanya ini?”My Profile

  19. Bergema sorakan…tak kira penyokong mana… dua2 pasukan score…semua sokong
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Kopitiam Di Selangor Tak Halal?My Profile

  20. 1st half memang bosan sikit..rasa mcm nak balik je
    Liverpool pun penat – sampai dr China, terus ada sesi training, Jumaat sesi jumpa peminat ( pihak penaja ), mlm ni lawan..mula2 tu macam tak semangat 😀
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Kopitiam Di Selangor Tak Halal?My Profile

  21. M’sia main bagus mlm tadi….
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Liverpool Asia Tour 2011 – MalaysiaMy Profile

  22. Kak Jie bawa bendera Malaysia lah…. tak caya tanya Blogger Lan Bingka, Kak Jie jumpa dia

    Kami sorak dua2 pasukan – nak lebih2 pun itu pasukan negara. 😀
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Liverpool Asia Tour 2011 – MalaysiaMy Profile

  23. gambar kakjie berbaju liverpool takde ke? haha
    Jom terjah post menarik dari Affan ..Islam di Malaysia dan Kanada, sebuah perbandinganMy Profile

  24. bola sepak malaysia semakin bagus..harap² semakin bagus lagi selepas ni

  25. 1st half boleh hold satu sama..
    tapi masuk 2nd half dah kena..
    apa-apa pun perlawanan yang menarik walau agak kurang cergas.. :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari APi ..Nikmati Hidup..My Profile

  26. perlawanan ni memang best la kak..Malaysia boleh score jugak kn?hehehe..cayalah Malaysia!! :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari Nabiel ..Malaysia VS Liverpool di Stadium Anfield!My Profile

  27. perlawanan yang mencabar & menarik.memang kenduri gol 😀
    Jom terjah post menarik dari Pacifista – X ..Contest Jom Review Alexa @ Pacifista – XMy Profile

Trackbacks

  1. […] 14 Julai 2011 saya dam keluarga antara ribuan penyokong Liverpool yang berada di Stadium Bukit Jalil sempena Liverpool Asia Tour 2011 – Training Session dan Perlawanan Liverpool – Malaysia sewaktu Liverpool Asia Tour 2011 […]