King Kenny & Princess Mia

Memperkenalkan ahli baru kujie2.com – King Kenny & Princess Mia dari species Green Tortoise.

King Kenny milik Along – kipas susah mati Liverpool walaupun kena ejek so yesterday!

Princess Mia – pet Intan kanak² Disney Channel peminat Princess Diaries lakonan Anne Hathaway.

Nak kenal perbezaan kedua²nya – King Kenny ada titik seperti tahi lalat di atas cengkerangnya.

Say hai to King Kenny & Princess Mia ….

©kujie – kura-kura dalam perahu kolam

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. hi king kenny and princess mia…lama dah tak ngendap blog kak jie ni….sejak bertukar lokasi tempat kerja tapi dengan company yg sama 😆

  2. saya dulu pon ader bela..namenyer Don….liar punyer…bile dah besar..kami lepaskan kat kolam…pastu beli yg baru nama Dini…tapi…cepat mati..tokey kedai ckp..kura2 ni sensitif sgt….x leh sentuh bawah cengkerang dia masa kecik2…x leh biarkan jalan byk2 la…huhu..sedey sgt2…

    kak jie…nanti jage elok2 eh…cute sgt….skang kami bela chipmunks…deeboo n didie…he he he

  3. tak ramai anak muda yg minat liverpool kenal king kenny.. baru lagi ker beri nama tu.. hehe..
    Jom terjah post menarik dari Ezany-Kun ..Statistik Bulan Januari 2011My Profile

  4. kura-kura camni bleh jadi besar camna kak?ke dia tak membesar?umah saya tak bleh nak bela pet, nanti habis dipunahkan oleh anak saya yang nakal tu.huhuhu
    Jom terjah post menarik dari slimdiet2 ..Promosi SD2My Profile

  5. wah ade ahli baru ye…

    hai king kenny & princess mia! 😉

    bila tengok pet membesar bagai johan kat umah ni terasa macam nak tambah koleksi.. heheh
    Jom terjah post menarik dari mrs azmi ..spring cleaningMy Profile

  6. 😉 Hello, King Kenny. Hi Princess Mia…

    Agak2 le, bila dua2 tu membesar nanti sampai sebesar mana? 💡

    Tak pernah bela pet selain dari kucing (kampung) dan ikan lohan.
    Jom terjah post menarik dari Abang Zul (9W2FLY) ..Nak ANGKAT ke Nak LETAK My Profile

  7. Kami pernah beli sepasang di Johor, Dlm perjalanan balik Ganu, ‘mereka muntah-muntah sebab mabuk kot, haha…. Tapi lepas beberapa minggu seekor mati, dan yang hidup sihat tu (swimmer namanya) membesar sampai besar tapak tangan. Lepas tu tak larat nak bela sebab malas nak cuci aquarium tu.. Kami lepaskan di resort sekayu di sini.. :mrgreen:

  8. Salam kak jie 🙂
    Hari tu pernah bela gak hamster..tapi dah serik sebab kena gigit..last2 antar umah adik suh dia jaga pulak….
    Jom terjah post menarik dari princessmia ..Hajat Beckham- Victoria timang anak perempuan tercapaiMy Profile

  9. hohoho kakak saya pernah bela menatang ni dulu.. memula memang comel la. lepas tu dia membesar dengan sangat dasyat jadi saiz tapak tangan terus dia takut dan lepaskan hohoho
    Jom terjah post menarik dari topo ..Babak Filem Pencalonan Oscar 2011 dalam Versi LegoMy Profile

  10. erkk..kura-kura rupanya..
    Jom terjah post menarik dari ohcikgu ..Pujuk dan hadiahkan kekasih hati anda dengan HeartBeat Unique GiftMy Profile

  11. saya ingat kura-kura saya pun green turtle/tortoise. tapi goole rupanya red-eared slider.

    nama ia ericsson.
    Jom terjah post menarik dari epulafea ..kecintaan kepada facebook yang patut dilindungiMy Profile

  12. rasanya mmg susah ler nak jadi haiwan peliharaan. fokus dgn hasanah dulu.
    ada masa lbih baru laa pelihara pets. tu pun xtau lagi pets apa
    Jom terjah post menarik dari Matjoe ..Hafiz berpacaran dengan HasanahMy Profile

  13. nak beri komitmen juga..
    dulu adik saya bela hamster.. sukom namanya (masa tu sukan komanwel), dah mati pun sebab terlebih makan..

  14. princeduyong says:

    dua je..?.. mana kak jie punya?… 🙂
    Jom terjah post menarik dari princeduyong ..KABEL APA KAMU ADAMy Profile

  15. denaihati says:

    Orang tua juga kata kalau anak-anak suka bela binatang ni makna sifat kasih sayangnya tinggi dan memang mudah nak jaga ibubapanya bila tua nanti.
    Jom terjah post menarik dari denaihati ..Keputusan Acer Aspire one top link referrer 2010My Profile

  16. denaihati says:

    Minat Liverpool ke???? Arsenal forever tengah bergumbira setelah MU tewas. Ni nak tengok Chelsea vs Liverpool…
    Jom terjah post menarik dari denaihati ..Terkini Mesir jadual gerakan pemindahan Rakyat MalaysiaMy Profile

  17. Turtle turtle on the boat, pretend-pretend dont know.

    hehe…

    kura-kura dalam perahu, pura-pura tak tahu. 🙂
    Jom terjah post menarik dari Effa ..Penilaian PeribadiMy Profile

  18. dulu cari sendiri anak kekura dalam parit..hehe
    Jom terjah post menarik dari chekgu naman ..Tiada Lagi Limau Lokam Buat LǎoshīMy Profile

  19. wah kura-kura plak, yang ktorg kat umah plak start bela lobster.. hehehhe

  20. Wow! comel nyerrr..

    pernah bergaduh tak tu? 🙂

  21. dapat juga akhirnya intan kekura….apa pulak king kenny dah jadi kura2?
    Jom terjah post menarik dari ann ..Jamilah oh JamilahMy Profile

  22. sebab tu dia minta hamster kak jie tak bagi
    walau ada akuarium kosong
    yang ni ada bekas kecil boleh bawa kalau nak balik kampung

    wah…ikan mahal tu dan senget – merajuk kena tinggal lama sangat tu. Ikan kalau dah lama kita bela, dia dengar langkah kaki pun dah kenal itu tuan dia….

    kak jie ada bela ikan kaloi kalimantang yang merah tu…dari besar 3 jari dah panjang dua tapak tangan, tapi dalam kolam ada pokok kangkung – dia boleh hidup

  23. ingat nak bela 4 ekor nanti….hehe 😛
    Jom terjah post menarik dari Azrul Hisham ..Apa Yang Kita MahuMy Profile

  24. Satu sahaja masalah kalau bela haiwan apabila hendak balik kampung dan keluar rumah untuk jangka masa panjang. Siapa hendak beri makan.

    Masa bela ikan flower horn saya guna timer bagi pelet balik-balik dari kampung ikan berenang senget 🙂

  25. Dia belum pernah ada pet , ini yang pertama
    nak tengok pula macam mana
    kalau dah tak boleh jaga, kenalah hantar kat kedai balik 😉

  26. Adik bongsu saya beria² nak bela kura² ni tapi mak tak bagi..
    Bukannya apa,adik saya tu hangat² tahi ayam..
    2 3 minggu mesti dah boring..
    Nanti naya je kura² tu T______T
    Jom terjah post menarik dari Nadya ..Heyy! I’m BackMy Profile

  27. awat tak bela…tak susah sangat kot
    Intan nak hamster, saya tak bagi
    susah nak bela…busuk pula tu
    nak balik kampung susah…yang ni boleh bawa dalam bekas dia 😆

  28. seekor rm 7
    ada floating pellets 40g harga dia rm 3.90
    sehari bagi 2 pellet saja….entah bila nak habis satu botol ni

  29. salam kakjie..
    teringat kura2 yang anak murid hadiah masa hari guru..
    dari dia terseksa lebih baik bagi pada yang benar2 sayang padanya..
    Jom terjah post menarik dari cikgu isza ..Bila anak berdendam sambil mengacukan tutnya – Hilang pertimbanganMy Profile

  30. kura2 kecik camni biasa harga berape ye? biasa bagi makan apa lat kura2 ni?
    Jom terjah post menarik dari Azrul Hisham ..Apa Yang Kita MahuMy Profile