King Kenny & Princess Mia

Memperkenalkan ahli baru kujie2.com – King Kenny & Princess Mia dari species Green Tortoise.

King Kenny milik Along – kipas susah mati Liverpool walaupun kena ejek so yesterday!

Princess Mia – pet Intan kanak² Disney Channel peminat Princess Diaries lakonan Anne Hathaway.

Nak kenal perbezaan kedua²nya – King Kenny ada titik seperti tahi lalat di atas cengkerangnya.

Say hai to King Kenny & Princess Mia ….

©kujie – kura-kura dalam perahu kolam

30 Replies to “King Kenny & Princess Mia”

  1. hi king kenny and princess mia…lama dah tak ngendap blog kak jie ni….sejak bertukar lokasi tempat kerja tapi dengan company yg sama 😆

  2. saya dulu pon ader bela..namenyer Don….liar punyer…bile dah besar..kami lepaskan kat kolam…pastu beli yg baru nama Dini…tapi…cepat mati..tokey kedai ckp..kura2 ni sensitif sgt….x leh sentuh bawah cengkerang dia masa kecik2…x leh biarkan jalan byk2 la…huhu..sedey sgt2…

    kak jie…nanti jage elok2 eh…cute sgt….skang kami bela chipmunks…deeboo n didie…he he he

  3. kura-kura camni bleh jadi besar camna kak?ke dia tak membesar?umah saya tak bleh nak bela pet, nanti habis dipunahkan oleh anak saya yang nakal tu.huhuhu
    Jom terjah post menarik dari slimdiet2 ..Promosi SD2My Profile

  4. Kami pernah beli sepasang di Johor, Dlm perjalanan balik Ganu, ‘mereka muntah-muntah sebab mabuk kot, haha…. Tapi lepas beberapa minggu seekor mati, dan yang hidup sihat tu (swimmer namanya) membesar sampai besar tapak tangan. Lepas tu tak larat nak bela sebab malas nak cuci aquarium tu.. Kami lepaskan di resort sekayu di sini.. :mrgreen:

  5. sebab tu dia minta hamster kak jie tak bagi
    walau ada akuarium kosong
    yang ni ada bekas kecil boleh bawa kalau nak balik kampung

    wah…ikan mahal tu dan senget – merajuk kena tinggal lama sangat tu. Ikan kalau dah lama kita bela, dia dengar langkah kaki pun dah kenal itu tuan dia….

    kak jie ada bela ikan kaloi kalimantang yang merah tu…dari besar 3 jari dah panjang dua tapak tangan, tapi dalam kolam ada pokok kangkung – dia boleh hidup

  6. Satu sahaja masalah kalau bela haiwan apabila hendak balik kampung dan keluar rumah untuk jangka masa panjang. Siapa hendak beri makan.

    Masa bela ikan flower horn saya guna timer bagi pelet balik-balik dari kampung ikan berenang senget 🙂

  7. Dia belum pernah ada pet , ini yang pertama
    nak tengok pula macam mana
    kalau dah tak boleh jaga, kenalah hantar kat kedai balik 😉

  8. Adik bongsu saya beria² nak bela kura² ni tapi mak tak bagi..
    Bukannya apa,adik saya tu hangat² tahi ayam..
    2 3 minggu mesti dah boring..
    Nanti naya je kura² tu T______T
    Jom terjah post menarik dari Nadya ..Heyy! I’m BackMy Profile

  9. awat tak bela…tak susah sangat kot
    Intan nak hamster, saya tak bagi
    susah nak bela…busuk pula tu
    nak balik kampung susah…yang ni boleh bawa dalam bekas dia 😆

Comments are closed.