Kujie’s Speech

Kak Jie tak update blog hari ni…?

He he he.. sesekali. Hari ni Kak Jie bersantai-santai tengok Academy Awards  secara live dari  sofa ruang tamu Hollywood’s Kodak Theatre di Star Movie.

Dapat tengok James Franco dan Anne Hathway sebagai host Academy Awards ke-83 walaupun khabarnya skrip untuk acara tersebut bocor di talian ( leaked online ).

  • Filem The King’s Speech menang 4 anugerah termasuk kategori Filem Terbaik.
  • Colin Firth membawa pulang Oscar bagi kategori Pelakon Lelaki Terbaik menerusi filem The King’s Speech.
  • Natalie Portman memenangi kategori Pelakon Wanita Terbaik dari filem Black Swan.

©kujie’s speech – berakit-rakit ke hulu, berenang-renang ketepian… ( tanpa gagap)

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. hahaha.. ingatkan dejavu :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari mrs azmi ..typical MalaysianMy Profile

  2. Abg rasa abg faham erti gambar tu.

    Sehari dua ni, melankolik ye, Kujie.

    Semua dalam2 maksud dia. 💡
    Jom terjah post menarik dari Abang Zul (9W2FLY) ..SLOW SesungguhnyaMy Profile

  3. Filem King’s Speech dan Black Swan memang menarik..kiranya ada jalan ceritalah… 😛
    Jom terjah post menarik dari princessmia ..Wanita cemburu serang suamiMy Profile

  4. Sebelum tu ada baca preview tentang Black Swan. Macam menarik aje. Teringin juga nak tengok dua-dua filem tu.
    Jom terjah post menarik dari Kak Long Mawar Merah ..Lembing Awang Kembali Ke DayangMy Profile

  5. teringin nak tengok filem king speech tu.. kalau tak silap cerita pasal raja yang gagap..
    Jom terjah post menarik dari Ezany-Kun ..Majlis Perkahwinan Siti Sarah Dan Shuib GambarMy Profile

  6. Salam.. Kak Jie memang selalu berkias.. 🙂 Hmm apakah yg dimaksudkan ye.. 💡 ? (sambil termenung jauhh…. ) :roll:
    Jom terjah post menarik dari Nur ..SEDARLAH!!! Kurnia Tuhan yang mana lagi kamu dustakan!!!My Profile

  7. hehehe…esok cari kat blog hiburan…gambar yg diletak tu..ade cerita sebenar yg sedang dialami tuan blog…ye bedu bedu….kehkekeh

  8. hehehe…. tu kisah jadi blogger selama 5 tahun 😆

  9. tu mcm kisah donget waktu kecik…. angsa hitam kot
    rasa nak cari filem ni…. mesti best kalau dah menang award

  10. klo camtuh…letak lar picca laki…xkn dorg pown pkai bju mnjolok mata…kehkehkehkeh :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari eiffel ..Jujur 02 – Al-ArqamMy Profile

  11. Kak Jie dlm mood ‘sedang- sedang..’

    hepi pun juga, tak hepi pun juga…. dah 3 hari tak de khabar dr abang 😐

  12. ooo…kesian…dah makan ubat?
    minum banyak air kosong tau….sekarang panas perit

  13. kebetulan…………terbuka star movie…tak set pun nak tengok…tapi rasa best sebab acara dia nampak kemas, tersusun dan sgt2 pro…dan artis yang cantik2 😆

  14. google ada banyak gambar…. gambar artis perempuan sgt seksi..tak manis nak letak kat sini – kena tanggung dosa mata org lain 😆

  15. oh Ahmad Idham tak menang anugerah citer Damping Malam lah ya?

    Syamsul Yusof tak dapat anugerah pengarah dan pelakon terbaik utk taruhan filem KURAFAT tu ya?

    hehehhehe
    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari maza ..Dressar merawat dari kakiMy Profile

  16. dua keping gambar tu sebenarnya ada kisah yang sepatutnya kak jie tulis…. tapi saja nak luahkan dgn gambar

    mgkn org tak faham… tak pe…cuma utk diri sendiri yang faham 😆

  17. muhammad fakhruddin says:

    Saya pula cuti hari ni…entah2 esok jadi Tuesday blues pula 😉
    Jom terjah post menarik dari muhammad fakhruddin ..Ada Apa Pada HargaMy Profile

  18. santai2.. hmm.. border kat gambar tu cantik ! 😉
    Jom terjah post menarik dari Izwan ..Uni-Bazaar- Medium Pengiklanan Percuma Anda !My Profile

  19. picca dorg amek award mana?picca???
    Jom terjah post menarik dari eiffel ..Jujur 02 – Al-ArqamMy Profile

  20. :mrgreen: same la kite… 😛
    Jom terjah post menarik dari mommy nana ..Blogger Yang KecewaMy Profile

  21. MONDAY BLUES DALAM KEADAAN TAK SIHAT. hMMM 🙁
    Jom terjah post menarik dari Amry ..Pendedahan Yang Tidak TerdedahMy Profile

  22. bestnya kak jie lepak2..Bb harini monday blues…jarang sangat terasa camni..tp disebabkan weekend tak rehat..harini dah rasa cam sakit2 je..
    Jom terjah post menarik dari Bb Hussain ..Bangladesh punya pasalMy Profile

  23. black swan tu ada menang apa2 award ke sebelum ni? macam pernah dengar pasal filem ni sebelum ni.. 2 or 3 years back ke cume halusinasi diri sendiri?? 😆
    Jom terjah post menarik dari mrs azmi ..typical MalaysianMy Profile

  24. bersakit-sakit dulu…tak nak ahh… nak senang memanjang! he..he..
    Jom terjah post menarik dari Adzriel AB ..Boleh tahan juga aku ye!My Profile

  25. kalau tak minat tu dah hilang deria kot..hehe 😆

  26. hehehe…. sebenarnya kak jie ‘monday blues’

  27. makdara TERdiva says:

    oh james franco..tetiber jadi minat kt dia plaks! 🙂
    Jom terjah post menarik dari makdara TERdiva ..sejenak bersama YB MDTMy Profile

  28. kenapa tak update, nuh ada je pun, bersama katak..ehehe
    Jom terjah post menarik dari syahrilhafiz ..Nak iPad 2- Memang Mudah- Dapatkannya Sekarang!!!My Profile