Peribadi

Langkah Tersandar Pada Niat

“Kita selesaikan urusan kita, tanggungjawab kita sebagai sahabat kepada dia, maka kita dengan ALLAH telah selesai. Dia, maka biarkanlah dia dengan tanggungjawabnya sebagai sahabat kepada kita, dia dengan urusannya kepada ALLAH”
mengejar persahabatan

©Kujie – Kata-kata  dari seorang sahabat, walaupun tidak berseni  tetap menusuk hati.


Some people expect you to run the F1 race when you were given only a bicycle..
Means that?
Means that they expect so much but give so little..

jam

iza sms saya suruh ingatkan detik ini > 12:34:56  7/8/09. Saya terpacak kat depan pc di blog saya yang satu lagi hanya semata-mata nak dapatkan screenshot ini.

Detik yang tidak akan berulang….

Tidak perlulah kita merasa terhimpit sejengkal pun kerana setiap keadaan pasti berubah. Hadapi kehidupan ini dengan apa yang ada, kawal jiwa untuk bersyukur dan menikmati setiap detik yang dilewati.

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan. Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

31 thoughts on “Langkah Tersandar Pada Niat

  1. Pingback: Menariknya Kujie2 ( Kak Jie ) Pada Aku | Coretan Seorang Blogger Melayu
    1. @samdaddycool, kalau iza tak ingat, kak jie pun tak ingat…malah tak perasan pun….nasib baik je dpt rakam detik tu 😆

  2. dah terlepas pukul 12.34.56 tadi… padahal dr pagi duk ingat…
    haaaaaaiiihhh… ingatan skrg ni makin ‘tajam’… hihihi

  3. confius sedikit…tapi saya pernah juga ckp mcm nie kat student bila dorg tnya kalau kita minta maaf pada org tapi dia tak maafkan?
    saya jawab..kita dah lakukan tanggungjawab kita…tanggungjawab sebelah pihak lagi..biar dia yang laksanakan…
    kak jie..ok kan hari nih? 😛
    .-= izzah´s last blog ..Hari Ini.. =-.

    1. @tekkaus, like most of the world, that having money is the way to success, you may be set up for frustration later in life. You could be a success with money, but fail to know God’s calling

  4. Comel gilerz jam tu.. lengkap nombor-nombor dia, satu pun tak tinggal 😎
    tepat sekali, detik yang tak akan berulang…tak sia2 Kak Jie terpacak depan pc.. syabbas inspektor saahab :mrgreen:

    1. @iza, nasib baik iza sms ingatkan…hehehe..lagi pun masa tu tak lama sgt pun… sebelum cpt screenshot yg tepat…kak jie menerai juga 2-3 kali :mrgreen:

    1. @Bb Hussain, kalau dari seorang sahabat, tak apa bagi kak jie..kerana dia adalah cermin diri kita..dia tahu dan kenal kita..dia tahu kekurangan diri kita 😀

    1. @Mak Su, sy pun selalu alami mcm f1 tu,

      by the way, nice blog

      emr boleh tanya pasal reply comment tu pakai plug in aper ek

      1. @, awak tanya Mak Su ke tanya saya?

        kalau tanya maksu..klik nikcname dia utk ke blog Mak Su 😆

        btw sy gunakan plugin wp thread comment

    1. @denaihati, makan dalam ye.. 😆 hal peribadi saya jarang tulis secara detail..sekilas angin lalu…tuk catatan peribadi

Comments are closed.