Langkah Tersandar Pada Niat

“Kita selesaikan urusan kita, tanggungjawab kita sebagai sahabat kepada dia, maka kita dengan ALLAH telah selesai. Dia, maka biarkanlah dia dengan tanggungjawabnya sebagai sahabat kepada kita, dia dengan urusannya kepada ALLAH”
mengejar persahabatan

Β©Kujie – Kata-kata Β dari seorang sahabat, walaupun tidak berseni Β tetap menusuk hati.


Some people expect you to run the F1 race when you were given only a bicycle..
Means that?
Means that they expect so much but give so little..

jam

iza sms saya suruh ingatkan detik ini > 12:34:56 Β 7/8/09. Saya terpacak kat depan pc di blog saya yang satu lagi hanya semata-mata nak dapatkan screenshot ini.

Detik yang tidak akan berulang….

Tidak perlulah kita merasa terhimpit sejengkal pun kerana setiap keadaan pasti berubah. Hadapi kehidupan ini dengan apa yang ada, kawal jiwa untuk bersyukur dan menikmati setiap detik yang dilewati.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. suka blog ini πŸ™‚
    Jom terjah post menarik dari inspektor ..PROBLEMSMy Profile

  2. suka blog ni πŸ˜›

  3. hehe..betul2..

    gigih kak jie nunggu no tu. πŸ˜†
    .-= Zana´s last blog ..Seee! =-.

  4. Hmm…mendalam makna yang tersirat di sebalik kata-kata tu…

    Dua ekor ikan tu memang comel…
    Kejar mengejar tak perlu naik basikal ataupun kereta F1. πŸ˜†
    .-= Kak Long´s last blog ..Mahal sangat ke? =-.

  5. tak pernah tengok f1 lagikks..
    .-= en_me´s last blog ..Entri Berani Mati – the tag =-.

  6. Semua ayat-ayat tu ada maksud…Kena baca banyak kali ni =)
    .-= blinkky´s last blog ..Make A quiz For Your Blog =-.

  7. … takde sapa-sapa pesan kat saya pasal detik takkan berulang tu.. hmmm

    … entri ni, saya tak reti nak komen panjang-panjang.. ada yang tersirat disebalik yang tersurat…
    .-= samdaddycool´s last blog ..Update : tambahan stok tudung ‘button’ butang belakang =-.

    • @samdaddycool, kalau iza tak ingat, kak jie pun tak ingat…malah tak perasan pun….nasib baik je dpt rakam detik tu πŸ˜†

  8. kutaksempurna says:

    dah terlepas pukul 12.34.56 tadi… padahal dr pagi duk ingat…
    haaaaaaiiihhh… ingatan skrg ni makin ‘tajam’… hihihi

  9. confius sedikit…tapi saya pernah juga ckp mcm nie kat student bila dorg tnya kalau kita minta maaf pada org tapi dia tak maafkan?
    saya jawab..kita dah lakukan tanggungjawab kita…tanggungjawab sebelah pihak lagi..biar dia yang laksanakan…
    kak jie..ok kan hari nih? πŸ˜›
    .-= izzah´s last blog ..Hari Ini.. =-.

  10. Means that in the of the day, the most important thing is that we have answered God’s calling?

    • @tekkaus, like most of the world, that having money is the way to success, you may be set up for frustration later in life. You could be a success with money, but fail to know God’s calling

  11. Comel gilerz jam tu.. lengkap nombor-nombor dia, satu pun tak tinggal 😎
    tepat sekali, detik yang tak akan berulang…tak sia2 Kak Jie terpacak depan pc.. syabbas inspektor saahab :mrgreen:

    • @iza, nasib baik iza sms ingatkan…hehehe..lagi pun masa tu tak lama sgt pun… sebelum cpt screenshot yg tepat…kak jie menerai juga 2-3 kali :mrgreen:

  12. x berapa paham .. tpi cute la ikan tu :mrgreen:
    .-= eldy´s last blog ..1Malaysia > Bagaimana ? =-.

    • @eldy, tak faham tak pe..sekurang2 dpt juga memahmi itu adalah ‘ikan’

      hehehe…cute je awk komen mcm ni πŸ˜†

  13. Semoga hati Kak Jie tak ditusuk terlalu dalam yer..
    .-= Bb Hussain´s last blog ..Roses of Mine =-.

    • @Bb Hussain, kalau dari seorang sahabat, tak apa bagi kak jie..kerana dia adalah cermin diri kita..dia tahu dan kenal kita..dia tahu kekurangan diri kita πŸ˜€

  14. selalu juga alami tu, F1 ….. tapi null πŸ™
    .-= Mak Su´s last blog ..T di depan dan di belakang =-.

    • @Mak Su, Not up to expectation! 😐

    • Anonymous says:

      @Mak Su, sy pun selalu alami mcm f1 tu,

      by the way, nice blog

      emr boleh tanya pasal reply comment tu pakai plug in aper ek

      • @, awak tanya Mak Su ke tanya saya?

        kalau tanya maksu..klik nikcname dia utk ke blog Mak Su πŸ˜†

        btw sy gunakan plugin wp thread comment

  15. Dalam maksudnya ni…ada apa-apa cerita ke???

    • @denaihati, makan dalam ye.. πŸ˜† hal peribadi saya jarang tulis secara detail..sekilas angin lalu…tuk catatan peribadi

Trackbacks

  1. Menariknya Kujie2 ( Kak Jie ) Pada Aku | Coretan Seorang Blogger Melayu says:

    […] ini aku tujukan khas pada blog Kujie2.Com milik insan bergelar Kak Jie . Apa yang menariknya dengan Kak Jie ni.Aku tidak mengenali Kak Jie […]