Langkah Tersandar Pada Niat

“Kita selesaikan urusan kita, tanggungjawab kita sebagai sahabat kepada dia, maka kita dengan ALLAH telah selesai. Dia, maka biarkanlah dia dengan tanggungjawabnya sebagai sahabat kepada kita, dia dengan urusannya kepada ALLAH”
mengejar persahabatan

Β©Kujie – Kata-kata Β dari seorang sahabat, walaupun tidak berseni Β tetap menusuk hati.


Some people expect you to run the F1 race when you were given only a bicycle..
Means that?
Means that they expect so much but give so little..

jam

iza sms saya suruh ingatkan detik ini > 12:34:56 Β 7/8/09. Saya terpacak kat depan pc di blog saya yang satu lagi hanya semata-mata nak dapatkan screenshot ini.

Detik yang tidak akan berulang….

Tidak perlulah kita merasa terhimpit sejengkal pun kerana setiap keadaan pasti berubah. Hadapi kehidupan ini dengan apa yang ada, kawal jiwa untuk bersyukur dan menikmati setiap detik yang dilewati.

31 Replies to “Langkah Tersandar Pada Niat”

  1. Hmm…mendalam makna yang tersirat di sebalik kata-kata tu…

    Dua ekor ikan tu memang comel…
    Kejar mengejar tak perlu naik basikal ataupun kereta F1. πŸ˜†
    .-= Kak Long´s last blog ..Mahal sangat ke? =-.

  2. Pingback: Menariknya Kujie2 ( Kak Jie ) Pada Aku | Coretan Seorang Blogger Melayu
  3. tak pernah tengok f1 lagikks..
    .-= en_me´s last blog ..Entri Berani Mati – the tag =-.

    1. @samdaddycool, kalau iza tak ingat, kak jie pun tak ingat…malah tak perasan pun….nasib baik je dpt rakam detik tu πŸ˜†

  4. dah terlepas pukul 12.34.56 tadi… padahal dr pagi duk ingat…
    haaaaaaiiihhh… ingatan skrg ni makin ‘tajam’… hihihi

  5. confius sedikit…tapi saya pernah juga ckp mcm nie kat student bila dorg tnya kalau kita minta maaf pada org tapi dia tak maafkan?
    saya jawab..kita dah lakukan tanggungjawab kita…tanggungjawab sebelah pihak lagi..biar dia yang laksanakan…
    kak jie..ok kan hari nih? πŸ˜›
    .-= izzah´s last blog ..Hari Ini.. =-.

    1. @tekkaus, like most of the world, that having money is the way to success, you may be set up for frustration later in life. You could be a success with money, but fail to know God’s calling

  6. Comel gilerz jam tu.. lengkap nombor-nombor dia, satu pun tak tinggal 😎
    tepat sekali, detik yang tak akan berulang…tak sia2 Kak Jie terpacak depan pc.. syabbas inspektor saahab :mrgreen:

    1. @iza, nasib baik iza sms ingatkan…hehehe..lagi pun masa tu tak lama sgt pun… sebelum cpt screenshot yg tepat…kak jie menerai juga 2-3 kali :mrgreen:

    1. @Bb Hussain, kalau dari seorang sahabat, tak apa bagi kak jie..kerana dia adalah cermin diri kita..dia tahu dan kenal kita..dia tahu kekurangan diri kita πŸ˜€

    1. @Mak Su, sy pun selalu alami mcm f1 tu,

      by the way, nice blog

      emr boleh tanya pasal reply comment tu pakai plug in aper ek

      1. @, awak tanya Mak Su ke tanya saya?

        kalau tanya maksu..klik nikcname dia utk ke blog Mak Su πŸ˜†

        btw sy gunakan plugin wp thread comment

    1. @denaihati, makan dalam ye.. πŸ˜† hal peribadi saya jarang tulis secara detail..sekilas angin lalu…tuk catatan peribadi

Comments are closed.