Lesen Sambut Menantu…?

Dalam perjalanan ke sekolah pagi tadi, saya terdengar berita dari radio bahawa JPJ sedang memburu pesalah jalanraya yang gagal memulangkan lesen yang digantung kerana berbagai kesalahan.

Terus teringat lesen memandu saya kerana rasanya lesen memandu saya tamat tempuh pada bulan Oktober tetapi tak pasti secara tepat tarikhnya. Kemudian saya ke Gombak untuk siapkan blue print dan plot plan. Sampai di sana baru saya sempat check lesen memandu.

Lesen saya telah mati sebulan yang lepas!!!!

Sebelum dapat tahu, selamber je memandu dan merempit, tapi bila dah tahu…. nak pecut 80km/h pun rasa cuak….. Akhirnya saya selamat sampai ke rumah. Rasa lega sangat. Kali terakhir saya hidupkan lesen memandu 5 tahun lepas. Patut sangatlah boleh terlupakan..?

Kejap lagi nak pergi pejabat pos nak hidupkan lesen kemudian nak pergi shopping barang-barang untuk dimasak esok…. nak buat opeh house sejemput je, tapi sibuk macam nak buat kenduri sambut menantu..he he he….

Jom Shrek…!

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. combi aku lesen dia pun aku yg kena peringat kan……… akaun bank pun..tiap kali kalo dpt cek..nak bank in dia cal aku nk pastikan betul tak no akaun tu..aku leh hapal 12 digit no akaun dia selamber je………sekali napas!
    ha ha ha….

    he he he..hidup suami isteri kan saling lengkap melengkapi…:P

  2. mika kalo lesen tu leh idupkan 10taun…seploh taun la…..nk belek lesen tu semula.

    hayat sy kalo bolieh nk buat lagu tu juga…buat2 tak tau bawa kete……..senang idup org support 100% :p

    mak merah shrek tu leh jerit ade alarm tau…dia panggei..help help…. :p

    mz pakcik nyanyi lagu industan ka?

    ke malu nk ckp nk tmpang sy dgn shrek..mai la….:p

  3. echah_syed says:

    aku bw kete jie..urusan lesen bagai PA yg urus..:P

    ~ cyg abah !!

  4. isk isk isk …*sambil geleng2 paler*

  5. Anonymous says:

    sib baik ada new entry

    kalo x aku pancitkan shrek ko tuh

    red diva mls nak sign in

  6. Jie…
    dah bertahun tahun saya tak memandu…entah entah dah kaku tangan nak pegang stereng tuh…hehehe

  7. mikaounik says:

    mama..
    setiap thn pada bulan 6 saya meng renew lesen saya..utk tidak luper renew lah tiap2 thn..
    hehe

  8. naz ngape? ko kurang kasih sayang ke…ha ha ha..ingat ke melimpah ruah…:p

  9. hahaha//
    xbek kak jie buli org2 mude taw.
    spatut nye sayang n belai ngan kaseh manje..
    muehaahahha

  10. sebol hehehehe..tu cite lesen mati dgn opeh hse… sibuk buat persediaan mcm nak buat kenduri sambut menantu..:p

    ziana wah..len kali kita dgn shrek jejalan time bulan penuh…romantik wooooo…..

    eek..tak leh romantik sgt..kesian kt org tu yg kena tinggai tu….laki dia g US kot…Ulu Selangor…

    satgi dia dtg..kena bambu la kita

    :p

    naz ko tunggu masa je kan..kan fire aku…tak pe..tak pe… :p

  11. kak…
    bukan stakat rabun kan…
    pelupe pon iya gakz..

    nmpk usia lima thn memandu/menunggang mmg agak kecil…

    tapi adakah sejak lahir2 boley memandu..??

    fikir2kan la erk..

    *lariiiiiiiiiiiiiiikk**
    hampun kak hampun na…

  12. erk..
    saya pn penah lupe renew lesen
    😛
    sebaik xde pape..

    kak jie…bile nk bawak sy naik shrek?
    🙂

  13. apa kaitan degn menantu/?

    bulan 7 tahun depan lesen sambut menantu saya