Press "Enter" to skip to content

Macam Siti

“mama ni nak jadi macam Siti ke?”

“kalau cantik kulit mulus bak telur dikupas apa salahnya.”

“tuuu…tuuuu” – dia tunjuk dengan mucung mulut saja!

Tepuk kepala saya sekejap. “Ya Allah……….. mama lupa!”

Saya keluar pagi tadi, capai kunci kereta , hidupkan enjin dan sedia tunggu Intan masuk untuk ke sekolah – cuma serkup anak tudung! Nasib baik pagi masih gelap.

©kujie – Rupa dapat diubah, tabiat dibawa mati

51 Comments

  1. hafizmd hafizmd

    oh! siap sensor lagi muke model tuh..hohoo..

    nasib baik masih pagi yg gelap..bagusnye ade anak yg bleh tlg ingatkan..

    cube kite bygkan, kalau kitepun tak bertudung..bgaimana anak2 kite?
    Jom terjah post menarik dari hafizmd ..Oh- Iran- habis diselongkarnyaMy Profile

  2. rozy rozy

    😆 senyuman paling manis di pagi hari

  3. hahhaa..
    kelakar la intan…
    boleh plak dia terfikirkan CT time tuh..
    :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari izzah ..talk to meMy Profile

    • mgkn masa tu dia nengok mama dia lawa mcm siti..hehe

    • tak bestlah nak fokus bab tu…

    • gelap lagi, awal pagi…

    • nak cepat tu… cik intan ni bkn nak kalau sampai kat sekolah lewat…sebelum kul 7 mesti ada kt sekolah dah..kul 7.15 dia org ada senam

  4. asam garam idup kak jie. kadang suka kadang suku! kadang dingin kadang angin! kadang betul lupa, kadang memang sesaja…
    Jom terjah post menarik dari abgreds ..Aku belajar tidur- FahamMy Profile

    • tak tahan tu, pagi2 buta dia nak ingat cik siti

  5. kuang kuang kuang ;p

  6. arin arin

    saya pernah kes cam kak jie.dah masuk kereta , start enjin, sekali hanum pegang kepala ( budak2 ni dok blkg ) . Memula marah ar, apsal main kepala mama ni. Then baru realized, tudung tadak.Kahkahkah.
    p/s: simptom kita makin pelupa dek tua ke?oh noo…

    • hehehe..dia pelik… selalu mama tak mcm ni
      budak2 arin…

  7. Lihatlah, kanak-kanak pun dapat melihat sesuatu ‘kejahilan’ pada artis. Alhamdulillah, sekurang-kurangnya mereka tahu bukan semua tindak tanduk artis boleh diikut. 😀
    Jom terjah post menarik dari Linarahim ..Perak Delights 4- Pangkor The EndMy Profile

    • fikiran dia masih belum tercemar – apa yang kita ajar dia, dia terima tanpa soal atau alasan…

  8. budak kechik pun prihatin..

    • dia selalu kena tegur dgn Angah..hehe
      kadang2 sampai gaduh2,

  9. jangan pakai kain dalam je sampai ke sekolah, nak turun kereta, tengok2 berkain dalam sahaja, baju dan tudung elok je… tapi bila tengok bawah berkain dalam hitam saja..

    *pernah terjadi pada rakan di sekolah…
    haru juga macam tu
    Jom terjah post menarik dari klcitizen ..AnakMy Profile

    • kalau baju terbalik tu biasa sangat….saya tak turun dari kereta..hantar Intan betul2 depan gate, kemudian ada pengawal keselamatan yg sambut – iring masuk dalam pagar sekolah.

  10. eh… ok ape… glemer cam model… hik hik hik…

    • kalau…kalau…hehe

    • betul2… pernah juga try

      sup bunjut dia ok juga

  11. nasib.. mak sy naik moto dengan ayah. dah sampai kat pekan baru perasan helmet tak pakai. hahaha

    • huh…nasib baik tak kena tahan dengan polis…

  12. ieda ieda

    hahahhaa!! comel la cara si anak menegur, ye la..kita byk benda nak dipikir kan 🙂
    Jom terjah post menarik dari ieda ..BUDAK SETAHUN BERBAJU KELAWARMy Profile

    • awat tak nya..pagi2 tu kitalah yg serba serbi nk kena buat
      dia bawa diri je masuk dlm kereta

    • ade juga sangkut paut sebenarnya

  13. TMUkmkd TMUkmkd

    adus…. macam2 la.. nasib si intan ada kalau tak mau sampai ke pasar pun tak perasan 😀
    Jom terjah post menarik dari TMUkmkd ..Aku- Desktop- GnomeDo Dan CompizMy Profile

    • mmg tak turun, cepat2 balik…

  14. ‘©kujie – Rupa dapat diubah, tabiat dibawa mati’
    i loike~
    semoga semorang insap..
    aku dah insap dah ni kak! :mrgreen: :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari Kie-yu ..Renovasi R4T & Pesanan untuk BloggerMy Profile

    • kita ni manusia, kadang2 terbabas juga
      bukan org lain..kak jie sendiri pun

    • nasib baik masih depan rumah..kalau dah separuh jalan..entah nak cari apa nak cover

  15. kak jie dah tua sangat ke??? huhuhuh nasib la ada anak nak ingatkan.. hahahahha
    Jom terjah post menarik dari A-Y-I-E ..Adakah anda bijakMy Profile

    • pagi2… kalut itu ini tak perasan..he

    • jgnlah…. kesian nanti banyak yg lupa 😆

    • gelak tu cover2 sikit…hehe

Comments are closed.