Melancong ke Algeria

Saya sebenarnya nak tulis cerita lain, tapi tak sempat – nak pergi klinik gigi kejap lagi. Tapi sempat lagi nak bawa kawan-kawan melancong – ke Algeria.

Encik Suami cakap, musim bunga di Algeria dah berakhir. Kalau tidak rumput-rumput di tepi jalan pun berbunga cantik

Bunga-bunga cinta pun mekar dan harum.  Masa ni kalau berYM terasa bergolek-golek bawah pokok bunga macam Kajol dan Shah Rukh Khan.



Kat sana tak ada bukit bukau pokok macam di tempat kita. Matahari terbit saja – terus terang. Bukan beransur-ansur memancarkan sinarnya di celah bukit atau bangunan tinggi.

Sekarang ladang-ladang gandum sayup mata memandang sedang subur berbuah.  knizam cakap kat Pakistan pun musim gandum.


Lembu bebas meragut ( ragut? )

Tengok gandum abang –  dah tuai nanti boleh cepat-cepat balik Malaysia.

©kujie – sejak berphotoscape ni, suka pula dok berbingkai2 gambar , kan?

p/s – suami saya bukan kerja kat ladang gandum tapi lebuhraya di tepi ladang gandum :lol:


Published by

Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan. Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

31 thoughts on “Melancong ke Algeria”

  1. salam…boleh tahu tak lagi pasal melancong ke algeria,,,sbb mmg ada niat nk ke sana….suami kja sane? boleh kongsi pngalaman…mkn..hotel…shopping…matawang…buject…hihi

  2. sangat teringin nak merasa 4 musim tuh..best time salji..boleh hibernate..haha
    .-= Azizuan´s last blog ..Pilihanraya Kecil Menguntungkan Rakyat =-.

  3. teringin nak rasa suasana 4 musim di oversea
    .-= mokteh´s last blog ..Adam Lambert, Iron Man 2, Dan Setahun Yang Lalu =-.

  4. nak kene kat rumah jugak baru boleh komen. kalau pakai hanpond memanjang je blog ni auto close kalau scroll mase masuk komen. hadoi ai.. dah berapa banyak komen dah rugi neh.. haha…

    erk.. saya cume nak kirim gandum sekilo boleh tak? keh keh keh.. nak kisar sendiri. nak buat cekodok hujung mnggu. kalau makan cekodok sambil berenang-renang kat air terjun pon best kan? 😛
    .-= Kreuger´s last blog ..Nak tengok gambar ori tanpa di edit boleh??? =-.

  5. cantik…sangat kagum!!!
    .-= norsaritanaini´s last blog ..Hari Hol Pahang… =-.

  6. seronoknya kalau dpt bercuti di sana..tapi saya teringin nak pi scotland..main ski….
    .-= eyriqazz´s last blog ..Lisa Surihani Oh Lisa Surihani =-.

  7. malaysia pun cantik tau kak kalu kite pandai jaga alam sekitar kite dan kita menghargai setiap tumbuhan yang ada di bumi Malaysia ni

  8. sakura tu memang menggamit memori indah di jepun….rindu nak ke sana….seperti satu masa dulu

Comments are closed.