Press "Enter" to skip to content

Mereka disekitarmu

sunriseOrang yang bagus akan menarik orang lain untuk jadi bagus.
Orang yang tak bagus akan menarik orang lain untuk jadi tak bagus.
Orang yang macam bagus akan menunjukkan hanya dia sahaja yang bagus, dan orang lain tidak.

Open your mind. Or else, you cannot open any room for discussion.

If you respect yourself, you’ll certainly respect others.

Be reasonable.

Selesaikan urusanmu dengan Allah dan Dia akan menyelesaikan urusan²mu yang lain

©Kujie – motivasi diri pagi Selasa

34 Comments

  1. Nur Nur

    Kak Kujie memang pandai bab2 menasihatkan dan mengingatkan kita yg selalu lupa.. Thanx sis sebab post entry nih.. :mrgreen:

    Nurs last blog post..too busy… sorryy..

  2. … bagus tazkirah pagi-pagi macam ni. Saya cukup takut orang cop saya macam bagus.. Kadang-kadang kita nak cuba bagi pendapat atau memotivasikan kawan-kawan atau sesama bangsa… Niat baik takut disalah erti..

    samdaddycools last blog post..Beruk, Ayam dan Babi

  3. Tie Tie

    Oh, Tie akan cuba jadi mokcik yang lebih baik dari semalam… 😆

    Ties last blog post..Letih

  4. OD OD

    Okey boss! 😀

    ODs last blog post..What Opah Did Last Summer… Ceh… Last 3 Days Laa…

  5. samanosuke_04 samanosuke_04

    uish, byknye update, tak larat nak baca, nasib baik post pendek2 jer.. hehe, aku nak jadi cam yang 1st tue, seorang pendakwah yang mantap!

    samanosuke_04s last blog post..Aku, korang dan Twitter…

  6. jangan terlalu susah hati dengan masalah dunia… 🙂

    Lan Bingkas last blog post..Award Mei 2009

    • @Lan Bingka, sbb kita hidup kt dunia

  7. ubey ubey

    hehe. selamat berusaha kak~ jgn down2. mesti boleh punye

    ubeys last blog post..Siri Lepas Geram 1: Sahabat?

    • @ubey, down tak down..sehari 2-3 entri gak..awk tu sebulan satu :mrgreen:

      • ubey ubey

        @Kujie, haha. kite xpe apdet jarang2. budak sekolah lagi 😳

        ubeys last blog post..Siri Lepas Geram 1: Sahabat?

  8. suka 🙂

    kalau tiada rasa hormat sesama manusia, kita akan rasa diri kita aje yang penting.. diri kita aje yang betul..

    kan Kak Jie 🙂

    Neezas last blog post..When the moon is sleepy

    • @Neeza, neeza mcm faham saja situasi tu…hehehehe :mrgreen:

  9. Kak Jie,

    tambah skit,,,,
    … org baik yg tak bagus ialah org yg tak tegur menegur org lain buat salah, dia baik sorang2 je…. ikut sgt istilah tak mao jaga tepi kain org :mrgreen:

    Aykays last blog post..Janganlah kita berterusan terpedaya

    • @Aykay, dia mungkin tegur…cuma kita tatau
      derang bisik2 ke…hehehe

  10. “Selesaikan urusanmu dengan Allah dan Dia akan menyelesaikan urusan²mu yang lain.”

    Ini konsep hidup yang jarang dijadikan amalan oleh ramai manusia sekarang.

    Termasuk diri yang mengomen neh. hehehe

    jijis last blog post..Anis Manis, Kawan-kawan dan Cubicle

    • @jiji, yang mudah itulah yg sering dipandang mudah…kemudian akan timbul kerumitan yg bertimpa2

    • @fiezabaiduri, mentari pagi

  11. julietchun julietchun

    dalam sibuk dok kejar urusan dgn manusia kekdg saya terlewatkan urusan denganNYA, tetima kasih kerana mengingatkan.

    • @julietchun, kalau kita dah selesaikan tanggungjawap kita…dgn semua org pun mcm tu…tak de haru biru dunia ni :mrgreen:

  12. arin arin

    BETUL TUH KAK JIE!!!!SETUJUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!

    • @arin, ipin ke upin ni? 😆

    • @kenari, Ragu-ragu :mrgreen:

    • @Mindaku Di Sini, hehehehe….entri santai pagi2 selasa yang hujan 😉

  13. Kak Kujie

    yg ini petua yg dapat digoogle

    Bayam merah sangat bagus untuk mengubati penyakit tekanan darah rendah. Didihkan 2 liter air bersama bawang merah dan ikan bilis untuk lebih rasa. Masukkan bayam merah secukupnya. Rebus sehingga bayam masak. Makan sup ini bersama daun bayam tersebut selama 3 hari.

    vimmiyasmins last blog post..misai kucing

  14. Salam hormat wahai Kujie2.

    Orang yang baik ialah yang berkongsi ilmu yang baik untuk kebaikan bersama.

    Abang Longs last blog post..PICIT LOCENG !

    • @Abang Long, Salamg Abang Long…. utk berbuat baik itu pun bukan senang

  15. iza iza

    Semangat semangat sebab baru masuk kerja hari ni :mrgreen:
    Harap2 disekitar kita semua takdak pembawa virus 👿

    • @iza, sonok lah dia………..cuti2 blk kg
      mcm mana program tu?
      teruskan gak ke :mrgreen:

      • iza iza

        @Kujie,
        kak jie, MAS bagi chance tukar date paling lambat kena terbang sebelum atau pada 30Jun09… huhu. alasan sektor china tak teruk… kalau ada amaran baru dari gov, barulah depa akan consider lagi.
        Tu lah, iza gatai beli tiket offer.. T&C dia takleh tukaQ2 sebenarnya. Tu pun dia bagi chance dah tuh.
        Bos2 iza kata apa “hang pi ya lah, kalau belum ajal hang tak mati punya”
        😕 😕 😐 😐

    • @kruel74, cuba jadi org yg bagus :mrgreen:

Comments are closed.