Mereka disekitarmu

sunriseOrang yang bagus akan menarik orang lain untuk jadi bagus.
Orang yang tak bagus akan menarik orang lain untuk jadi tak bagus.
Orang yang macam bagus akan menunjukkan hanya dia sahaja yang bagus, dan orang lain tidak.

Open your mind. Or else, you cannot open any room for discussion.

If you respect yourself, you’ll certainly respect others.

Be reasonable.

Selesaikan urusanmu dengan Allah dan Dia akan menyelesaikan urusan²mu yang lain

©Kujie – motivasi diri pagi Selasa

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Kak Kujie memang pandai bab2 menasihatkan dan mengingatkan kita yg selalu lupa.. Thanx sis sebab post entry nih.. :mrgreen:

    Nurs last blog post..too busy… sorryy..

  2. … bagus tazkirah pagi-pagi macam ni. Saya cukup takut orang cop saya macam bagus.. Kadang-kadang kita nak cuba bagi pendapat atau memotivasikan kawan-kawan atau sesama bangsa… Niat baik takut disalah erti..

    samdaddycools last blog post..Beruk, Ayam dan Babi

  3. Oh, Tie akan cuba jadi mokcik yang lebih baik dari semalam… 😆

    Ties last blog post..Letih

  4. Okey boss! 😀

    ODs last blog post..What Opah Did Last Summer… Ceh… Last 3 Days Laa…

  5. samanosuke_04 says:

    uish, byknye update, tak larat nak baca, nasib baik post pendek2 jer.. hehe, aku nak jadi cam yang 1st tue, seorang pendakwah yang mantap!

    samanosuke_04s last blog post..Aku, korang dan Twitter…

  6. jangan terlalu susah hati dengan masalah dunia… 🙂

    Lan Bingkas last blog post..Award Mei 2009

  7. hehe. selamat berusaha kak~ jgn down2. mesti boleh punye

    ubeys last blog post..Siri Lepas Geram 1: Sahabat?

    • @ubey, down tak down..sehari 2-3 entri gak..awk tu sebulan satu :mrgreen:

      • @Kujie, haha. kite xpe apdet jarang2. budak sekolah lagi 😳

        ubeys last blog post..Siri Lepas Geram 1: Sahabat?

  8. suka 🙂

    kalau tiada rasa hormat sesama manusia, kita akan rasa diri kita aje yang penting.. diri kita aje yang betul..

    kan Kak Jie 🙂

    Neezas last blog post..When the moon is sleepy

  9. Kak Jie,

    tambah skit,,,,
    … org baik yg tak bagus ialah org yg tak tegur menegur org lain buat salah, dia baik sorang2 je…. ikut sgt istilah tak mao jaga tepi kain org :mrgreen:

    Aykays last blog post..Janganlah kita berterusan terpedaya

  10. “Selesaikan urusanmu dengan Allah dan Dia akan menyelesaikan urusan²mu yang lain.”

    Ini konsep hidup yang jarang dijadikan amalan oleh ramai manusia sekarang.

    Termasuk diri yang mengomen neh. hehehe

    jijis last blog post..Anis Manis, Kawan-kawan dan Cubicle

    • @jiji, yang mudah itulah yg sering dipandang mudah…kemudian akan timbul kerumitan yg bertimpa2

  11. cantik gambar permandangan itu..

    selamat pagi mama! :mrgreen:

    fiezabaiduris last blog post..Ketukan gamelan ku

  12. julietchun says:

    dalam sibuk dok kejar urusan dgn manusia kekdg saya terlewatkan urusan denganNYA, tetima kasih kerana mengingatkan.

    • @julietchun, kalau kita dah selesaikan tanggungjawap kita…dgn semua org pun mcm tu…tak de haru biru dunia ni :mrgreen:

  13. BETUL TUH KAK JIE!!!!SETUJUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!

  14. 3R…

    kenaris last blog post..Jalan-jalan ke Kuching, Sarawak

  15. isk isk isk…motivasi ape ni kak jie? motivasi nak siapkan esaimen ?

    Mindaku Di Sinis last blog post..Respons : Kisah di sebalik dua bukit, satu batang

  16. Kak Kujie

    yg ini petua yg dapat digoogle

    Bayam merah sangat bagus untuk mengubati penyakit tekanan darah rendah. Didihkan 2 liter air bersama bawang merah dan ikan bilis untuk lebih rasa. Masukkan bayam merah secukupnya. Rebus sehingga bayam masak. Makan sup ini bersama daun bayam tersebut selama 3 hari.

    vimmiyasmins last blog post..misai kucing

  17. Salam hormat wahai Kujie2.

    Orang yang baik ialah yang berkongsi ilmu yang baik untuk kebaikan bersama.

    Abang Longs last blog post..PICIT LOCENG !

  18. Semangat semangat sebab baru masuk kerja hari ni :mrgreen:
    Harap2 disekitar kita semua takdak pembawa virus 👿

    • @iza, sonok lah dia………..cuti2 blk kg
      mcm mana program tu?
      teruskan gak ke :mrgreen:

      • @Kujie,
        kak jie, MAS bagi chance tukar date paling lambat kena terbang sebelum atau pada 30Jun09… huhu. alasan sektor china tak teruk… kalau ada amaran baru dari gov, barulah depa akan consider lagi.
        Tu lah, iza gatai beli tiket offer.. T&C dia takleh tukaQ2 sebenarnya. Tu pun dia bagi chance dah tuh.
        Bos2 iza kata apa “hang pi ya lah, kalau belum ajal hang tak mati punya”
        😕 😕 😐 😐

  19. Bagus nih!!! :mrgreen:

    kruel74s last blog post..Agriculture is business (but it is not for me)