Mereka disekitarmu

sunriseOrang yang bagus akan menarik orang lain untuk jadi bagus.
Orang yang tak bagus akan menarik orang lain untuk jadi tak bagus.
Orang yang macam bagus akan menunjukkan hanya dia sahaja yang bagus, dan orang lain tidak.

Open your mind. Or else, you cannot open any room for discussion.

If you respect yourself, you’ll certainly respect others.

Be reasonable.

Selesaikan urusanmu dengan Allah dan Dia akan menyelesaikan urusan²mu yang lain

©Kujie – motivasi diri pagi Selasa

Published by

Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan. Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

34 thoughts on “Mereka disekitarmu”

  1. … bagus tazkirah pagi-pagi macam ni. Saya cukup takut orang cop saya macam bagus.. Kadang-kadang kita nak cuba bagi pendapat atau memotivasikan kawan-kawan atau sesama bangsa… Niat baik takut disalah erti..

    samdaddycools last blog post..Beruk, Ayam dan Babi

  2. Okey boss! 😀

    ODs last blog post..What Opah Did Last Summer… Ceh… Last 3 Days Laa…

  3. uish, byknye update, tak larat nak baca, nasib baik post pendek2 jer.. hehe, aku nak jadi cam yang 1st tue, seorang pendakwah yang mantap!

    samanosuke_04s last blog post..Aku, korang dan Twitter…

  4. hehe. selamat berusaha kak~ jgn down2. mesti boleh punye

    ubeys last blog post..Siri Lepas Geram 1: Sahabat?

      1. @Kujie, haha. kite xpe apdet jarang2. budak sekolah lagi 😳

        ubeys last blog post..Siri Lepas Geram 1: Sahabat?

  5. dalam sibuk dok kejar urusan dgn manusia kekdg saya terlewatkan urusan denganNYA, tetima kasih kerana mengingatkan.

    1. @julietchun, kalau kita dah selesaikan tanggungjawap kita…dgn semua org pun mcm tu…tak de haru biru dunia ni :mrgreen:

  6. Kak Kujie

    yg ini petua yg dapat digoogle

    Bayam merah sangat bagus untuk mengubati penyakit tekanan darah rendah. Didihkan 2 liter air bersama bawang merah dan ikan bilis untuk lebih rasa. Masukkan bayam merah secukupnya. Rebus sehingga bayam masak. Makan sup ini bersama daun bayam tersebut selama 3 hari.

    vimmiyasmins last blog post..misai kucing

  7. Semangat semangat sebab baru masuk kerja hari ni :mrgreen:
    Harap2 disekitar kita semua takdak pembawa virus 👿

      1. @Kujie,
        kak jie, MAS bagi chance tukar date paling lambat kena terbang sebelum atau pada 30Jun09… huhu. alasan sektor china tak teruk… kalau ada amaran baru dari gov, barulah depa akan consider lagi.
        Tu lah, iza gatai beli tiket offer.. T&C dia takleh tukaQ2 sebenarnya. Tu pun dia bagi chance dah tuh.
        Bos2 iza kata apa “hang pi ya lah, kalau belum ajal hang tak mati punya”
        😕 😕 😐 😐

Comments are closed.