Mimpi Tiada Batas Realiti

Malam tadi mimpi basah makan ABC yang sedap lazat lemak berkrim.  Bagai salju cair yang meresap di setiap ruang rongga kerongkong… nikmatnya mimpi !

Tersedar pagi  adalah realiti dunia tropika yang lembab.

Hakikatnya, diluputi kabut dan kabus sepanjang hari.  Berselubung sepanjang hari memerangkap haba.

©kujie – betulkah mimpi adalah gambaran sebaliknya?

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. mrs jamal says:

    mimpi tu cuma mainan tidur kak… 😉
    Jom terjah post menarik dari mrs jamal ..What you love about the Blackberry Torch 9800My Profile

  2. sedapnye ABC tu kelihatan.. hehee.. pasal mimpi tu, tah la, tak tau nak cakap pe..
    Jom terjah post menarik dari fiezaradzi ..Ciri-ciri Lelaki IdamanMy Profile

  3. lawanya gambar yang kedua tu…
    tu mesti realiti umah kak jie

  4. Orait KUjie..dah complete my web nanti, nak link web G ye..

  5. orang kata kalau kita mimpi, jgn citer kat org yang tak reti nak mentafsirkannya. nanti perkara yang elok….kita tak dapat
    Jom terjah post menarik dari eddy ..Minyak RM250My Profile

  6. samanosuke_04 says:

    aish, apsal perkataan basah tue dipotong? Memang mimpi basah aper kalo mimpi makan ABC?! kat sini setahun xjumpe ABC tau?! hargailah ABC…
    Jom terjah post menarik dari samanosuke_04 ..Nuffnanger yang Tabah…My Profile

  7. wohoo… abc… kalau saya kak jie mimpi mesti jarang ingat.. bangun tidu da lupa..
    Jom terjah post menarik dari mrnamie ..Pengawal keselamatan dan senjata apiMy Profile

  8. Salam,
    Biasanya kalau mimpi tu tengah malam antara jam 1 pagi hingga 3.30 pagi, mimpi jadi nyata. Kalau mimpi bahagia, sudahnya datang berita tak baik. Kalau mimpi sedih, maknanya ada berita gembira…saya alaminya banyak kali.

    Kalau mimpi dah jam 6 pagi hingga ke siang tu…biasanya usikan iblis
    Jom terjah post menarik dari Anyss ..Doa Cari JodohMy Profile

  9. bergantung kepada keadaan kak jie..kadang2 yang sebenar2nya akan berlaku dan kadang2 sebaliknya..
    psstt..ada orang kata ikut time mimpi pukul berapa..hehe
    Jom terjah post menarik dari Bb Hussain ..Tiada lagiMy Profile

  10. Mimpi yang amat REAL. Siap boleh rasa lagi ya walaupun sudah terbangun di alam realiti. 😆
    Jom terjah post menarik dari Affuan ..Samsung iPadMy Profile

  11. aimannajmy says:

    hoho mimpi basah?? hahaha dah lama x mmpi basah huhu…. dalam baru nk akil baligh selalu laa hahahha
    Jom terjah post menarik dari aimannajmy ..Pengumuman PENTING dari Sayugia StudiosMy Profile

  12. Terimakasih – kalau ada apa2 email saja kat “contact’ kalau mampu saya boleh tolong

  13. mimpi tu tak sebaliknya pun..dua² mimpi ‘basah’

    hhehehe…ABC dgn hujan sepanjang hari 😆

  14. salam
    2 hari attend kelas WP, masih tak reti..blog kujie gak yg senang paham..terimakasih tulisan kujie membuatkan saya teruja unt belajar teknik2 WP

  15. kalau budak² mimpi kencing, tengok² basah tilamnya..hehe

  16. saya tak pernih terfikir tentang mimpi itu mempunyai maksud yang sebaliknya, sekadar membiarkannya berlalu pergi
    Jom terjah post menarik dari mijie ..Kelantan dan Negeri Sembilan ulangi Final 2009 Piala MalaysiaMy Profile