Mimpi Yang Tak Sudah


Hendak gugur, gugurlah nagka
Jangan menimpa di pohon renek
Hendak tidur, tidurlah mata,
Jangan dok mimpi yang merepek-repek!

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. muhammad fakhruddin says:

    Allah, saya tak bawa kitab pantun :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari muhammad fakhruddin ..Seputar Hari Ke-3 PBAKL 2011My Profile

  2. Buai, Buaiku laju…..

    Pohon beringin daunnya rendang…. hehehehe :mrgreen: :mrgreen:

    heheh ternyanyi lagu bawang merah bawang putih plak….hehehehe
    Jom terjah post menarik dari zikri ..UniFi ROCKSMy Profile

  3. tajuk macam lagu ibnor riza je. lagu kegemaran saya tuh. :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari nasslimdiet2 ..Testimoni SD2 dari Sungai BulohMy Profile

  4. entry ni dibuat dalam mimpi ker apa ni? hehehehehe πŸ˜†
    Jom terjah post menarik dari Amry ..Saman – Tidak Black List Jika Tiada Kes MahkamahMy Profile

  5. jangan tidor lagi
    jangan tidor lagi

    don’t sleep againt
    don’t sleep againt

    lalala~~
    Jom terjah post menarik dari stanza harapan ..JelitaMy Profile

  6. Assalamualaikum,
    Hati dah bernyanyi-nyanyi irama “mimpi yang tak sudah”, tetiba terjumpa gamborrr tertido atas tikar getak di rumah nenek di kampung halaman πŸ˜‰

    Selamat bermimpi πŸ˜‰
    Jom terjah post menarik dari Anyss ..Blog Yang Aku Tak BacaMy Profile

  7. mimpi merepek-repek tu camne? wet land dream kaaa? lalalalallala
    Jom terjah post menarik dari mijae ..Maharaja Lawak Mampu Mengesan Mentaliti Bawahan Orang MelayuMy Profile

  8. Mimpi yg merepekΒ² terus tak boleh tidur kan kak jie πŸ™‚
    Jom terjah post menarik dari Nadya ..Makanan sedap &amp murah di mana-mana 2My Profile

  9. pandai jugak kak jie berpantun yer.

    meh saya balas :

    Hendak gugur, gugurlah nangka
    Jangan menimpa di pohon renek
    Kalau tak nak tidur pun tak apa
    Jom pekena kerepek.

    Ok kot pantun tak bertauliah macam ni -:)
    Jom terjah post menarik dari shamizu ..Kena Sound Dengan Blogger Otai!My Profile

  10. Salam kak Jie,
    Lain macam je entri semenjak 2 menjak abang nak balik nih.
    Jangan marah ekkkk

  11. Hahhh … Kak Jie tidur tak basuh kaki ni… πŸ˜›
    Jom terjah post menarik dari NailahAzman ..Bila Suami Cari Duit Lebih My Profile

  12. Semoga mimpi yang indah kujie…

    Basuh kaki jangan lupa,
    Gosok gigi, pejamlah mata
    Jom terjah post menarik dari klcitizen ..tikus sekarang bermaharajalelaMy Profile

  13. ingat kak jie nak karok lagu ibnor reza tadi.. :p

  14. Bila malam terasa sunyi,
    Terdengar pula bunyi cengkerik,
    Jika tidak dibuai mimpi,
    Hati resah mula bersarang. :roll:
    Jom terjah post menarik dari azura ..Usik CikguMy Profile

  15. Hendak tidur, tidurlah mata,
    Jangan dok mimpi yang merepek-repek,
    Mimpi merepek, tidur terjaga,
    Pergi ke peti, elak bertempek.
    Jom terjah post menarik dari Eizil ..Deutsch als fremdSpracheMy Profile