…nak, tak nak

… nak
tak nak …
…nak
tak nak…

Kujie – kenapa mesti ada 2 pilihan?

Dunia ini memang tercipta dan tempat bertemunya dua hal yang berlawanan, dua jenis yang saling bertolak, dua kubu yang saling bertentangan, dua pendapat yang saling berbeza, yang baik dan yang buruk, kebaikan dengan kerosakan, kebahagiaan dengan kesedihan…

Ya atau Tidak!

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Jie… tu baru dua. Kalau sepuluh, macam mana? Sabar aje aku. Selalunya opah either take both or just let them both go. Habis cerita. Tapi menyesal tak sudahlah lepas tu… huhu…

    ODs last blog post..Opah Mohon Jutaan Maaf

    • @OD, kdang2 kena juga buat pilihan…choices, decisions; so much so that I am the point of being completely headless!

  2. Salam kak jie.

    Pilihan. Ya atau tidak.
    Dia kan ada… Dia ada bagitahu caranya…

  3. kadang kala antara 2 pilihan boleh wujud lagi beberapa pilihan lain.. supaya manusia itu menggunakan akal dalam membuat keputusan kerana itulah sifat utama yang membezakan antara kemanusiaan dan sifat haiwan…sayangnya.. banyak di kalangan manusia kini yang gagal menilai buruk baik setiap pilihan yang ada dan datang..

    Sebab itu Allah jadikan syurga dan neraka utk manusia itu berfikir untuk kebaikan dirinya..

    Wallahualam,,,

  4. bolos? apa yg bolos2 nih?
    apa yg ya?
    apa yg tak ya?
    apa yang nak?
    apa yang tak nak?

    kalo tanya intan nak eskrim ke tak apakah jawapan nya ya? πŸ˜€ tsk tsk tsk

  5. ya le…kalau tak, mesti kurang nikmat hidup ini.
    Yg pasti Allah maha adil.Ada syurga dan ada neraka!!

    Kujie ~ faham cikgu…terimakasih cikgu………… πŸ˜†

  6. πŸ˜‰ bila ade 2 pendapat yg berbeza, mungking akan ade pendapat yg lebih baik menyusul, kebaikan yg dtg lepas keburukan n kebahgiaan yg datang selepas kesedihan mungkin akan berganda2 lebih baik dr sebelumnya..heheh…sesungguhnya, pengalaman menghadapi 2 pilihan adalah sgt berharga…tul x jie? Tuhan mmg jadikan hidup ni cantik gituuu…

    Kujie ~ olaaa JUn… sihat?
    sori usik pagi2 buta…ngehh..ngeh.. πŸ˜†
    kalau dah buat pilihan…antara salah satu
    jgn menyesal
    kan jun…jun…yg tomel πŸ˜†

  7. Sebab manusia dilahir dengan otak, dimana otak itu diciptakan oleh tuhan untuk berfikir antara yang baik dan buruk. Selain itu tuhan menciptakan Syurga dan neraka… sila pilih nak yang mana… πŸ˜† πŸ˜†

    Kujie ~ saya pilih syurga..insya allah…
    saya hampir ‘melihat’ jalan yang harus dipilih πŸ˜†

  8. wah..antara pilihan apa dan apa ye nih..antara nak atau taknak apa ye agak nye?

    Kujie ~ ada pilihan ke – 3?
    agak stress utk fikirkan..
    nak
    tak nak
    nak
    tak nak
    jaga hati sendiri
    jaga hati org
    toingg…..toinggg….. πŸ™‚

  9. ya atau tidak,
    bolos saja dinding itu!!
    hahahha..

    tu la ma..
    boleh dikatakan..
    setiap saat tu.
    sure ada konflik diri..

    nak ke tak nak!!
    2-2 ada baik buruk πŸ™‚

    hidup ni kan berisiko..

    ceyy pandai yonna bercakap kan?
    tp skali sawan..
    semua xleh pk haha

    Kujie ~ huwaaa…dah makin pandai berkataΒ²
    cesss….dlm minggu ni merayau sana sini..tgok kawanΒ² pun kena penyakit ni
    rupaΒ² skrg mama pun dah kena
    susah tullll…..
    iye…atau tidak???