Persiapan Kenduri Nikah Kahwin

image

Baru siapkan 5 daripada 9.

image

Periuk kuali talam besen jag gelas pinggan mangkuk meja kerusi bertimbun dalam rumah… esok hari ‘naik balai’.

Nota:  capaian internet sangat terhad ditambah keadaan ‘tak menang tangan’

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Yang namanya perkawinan pasti banyak ya yang akan dipersiapkan apalagi bila dilakukan sesuai adat kita masing2 🙂
    Jom terjah post menarik dari Jefry ..Berbagai Pengolahan dan Daur Ulang SampahMy Profile

  2. sure meriah ada periuk belanga, senduk …..
    Jom terjah post menarik dari sukma ..Bayar Bil Kuning Di TNBMy Profile

  3. kat sini pun dah takde dah makan berhidang untuk majlis kahwin, kenduri kecik pun buffet jgk. berhidang kalau jemputan tak ramai je.
    Jom terjah post menarik dari eiela ..9s Jika Belum Berjaya – Dr. Azizan OsmanMy Profile

  4. oo kat sana masih lagi makan berhidang ek. da lame tak wat kenduri makan berhidang. last makan berhidang masa kenduri paksu saya kawen dalam 10 tahun lepas rasanya. sekarang ni letak dan orang amik sendiri je huhu
    Jom terjah post menarik dari Bidadari ..Anak : Mengawal Emosi MarahMy Profile

  5. yg paling suka apabila bergotong royong bersama buat kenduri kahwin ..tak kira la kenduri apa pun yg penting gotong royong eratkan semua
    Jom terjah post menarik dari BeritaKaki ..Izzue Islam Dan Awin Nurin Selamat Diijabkabulkan – GambarMy Profile

  6. Tahniah kakjie…siapa nak kawin ni??dapat menantu dah ke?hahaha
    Jom terjah post menarik dari Hafizul ..Bila Mereka Bertanya Tentang PerkahwinanMy Profile

  7. haha saya baru selesai buat kerja kahwin kakak saya sabtu lepas. bengkok badan ni baru dapat luruskan balik ni haha
    Jom terjah post menarik dari topo ..Topi Singa Khas untuk Kucing Comel AndaMy Profile

  8. Simple je hantaran..i like…
    Jom terjah post menarik dari ZaraNurQaleesya ..Cara Tambah Shout Box Kat BlogMy Profile

  9. Dah lama tak rewang

  10. gotong-royong lagi ye kat baling kak jie? kat kampung saya, dah tak de dah. pak cik2 dah taklarat nak buat, org muda pun dah ramai duduk luar. jadi kater je skg ni..

    tapi masa saya kawen, sempat gak gotong royong ni, pas habis kenduri, adik beradik, sanak saudara pakat bersih periuk..
    Jom terjah post menarik dari fiezaradzi ..Kaitan Penyu Dengan Labah-labah & Pesawat Dengan Kereta KebalMy Profile

  11. adik nk kawin ye kjie…

    meriah tu ramai2 bersiap gotong royong
    Jom terjah post menarik dari Ummi Hanie @ Nis Azmier ..Bubur nasi Jawa styleMy Profile

  12. Siapa nih yang akan nikah Kak Jie…?
    Jom terjah post menarik dari Dawaihati ..Manusia GerobakMy Profile

  13. Kak Jie, istilah naik balai tu macam perlukan penjelasan dan huraian lanjut je. Menarik.. Boleh kenal budaya dan tatacara kenduri nikah kahwin negeri orang.
    Jom terjah post menarik dari Cikgu Hairul ..Salahkah Cara Kita Mendidik?My Profile

  14. siapa yang nak kahwin nihhhh..
    Jom terjah post menarik dari titan ..Tips Buat Duit dengan Blog dari Seminar DenaihatiMy Profile

  15. Gendang dipalu, pengantin baru….
    Jom terjah post menarik dari eyriqazz ..Tips Buat Duit dengan Blog dari Seminar DenaihatiMy Profile

  16. Takpe kak… Selesaikan dulu apa yg patut 🙂
    Jom terjah post menarik dari Izzuddin Fauzi ..Awek Aku Neelofa, ex-Aku Yoona SNSDMy Profile

  17. sape yg nk kap-alip-wen ni kak jie? congrats anyway.

  18. Tak sabar nak pekena gulai kawah Ku UCue ni..
    Jom terjah post menarik dari Hairul Azni ..Tips Buat Duit Dengan Blog Dari Seminar DenaihatiMy Profile

  19. Bantuan orang muda diperlukan untuk mengangkat beban.
    Jom terjah post menarik dari akubiomed ..Kenali sains dalam dunia islam dengan Sultans of ScienceMy Profile

  20. Tidak mudah dalam mengurus tetek bengek acara pernikahan, sangat berat. Semoga Kak Jie bisa, terus semangat
    Jom terjah post menarik dari Rina ..How To Create CSS Social Media Button With Tooltip and Hover EffectMy Profile

  21. semuanya bakal lebih meriah…
    selamat tak menang tangan utk kak jie =)
    Jom terjah post menarik dari hafizmd ..Nak Demam Tengok Terengganu vs Kelantan!My Profile