Please..Please..Please..Kamu Jangan Nakal

“9hb kawan abang nak balik Malaysia, Jie nak apa?

“nak abang………..” gedik kucing parsi!

Please.. please….please
Kamu jangan nakal
Ku pergi sebentar bukan untuk curang,

Wo…oo please ..please….please…
Kamu jangan nakal
Nanti aku datang bawa yang kau pesan
Diriku untukmu…

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. lagu nie sedap yek kak jie, macam biskut oat yg sy nga mkn nie. hehe
    .-= muhafis´s last blog ..Lagu Melayan =-.

  2. Ini antara siapa ini kak? :p Kak dengan abang heh? πŸ˜‰
    .-= tekkaus´s last blog ..All About My Taiping Trip =-.

  3. Fahmishah says:

    Entri yang sempoi.
    .-= Fahmishah´s last blog ..Hugo Element Sample, Anywhere In Your Element =-.

  4. mrs sufian says:

    walaupun kategori U… tetap meresap ke kalbu walau 2 baris! bergetar di jiwa. πŸ˜‰

  5. Hanya jauhari yang mengenal maknikam… Boleh ke komen ni?? :mrgreen:
    .-= samdaddycool´s last blog ..Koleksi Tudung Online =-.

  6. Kucing-kucing biasa pun gedik gak :mrgreen:
    .-= kruel74´s last blog ..Happy New Year and Happy New Decade =-.

  7. Menggigil2 dengar ungkapan tu.
    .-= Dr House´s last blog ..Kelaparan maklumat =-.

  8. perghhhhh siap nyanyi2 tuh k jie ek. cool la. hehe πŸ™‚
    .-= KNizam´s last blog ..Release Tension Ngan Beli Buku Travel =-.

  9. hehe..nasib aku lom kawin lagi.. :mrgreen:
    .-= titan´s last blog ..Komisen ke 25 dari Text Link Ads =-.

  10. sabar kak jie…sabar….hehehe
    wow…panjangnya komen.
    .-= rumah kuning´s last blog ..Perjalanan Mencari Redha Illahi (1) =-.

  11. lagu nih sgt la catchy~!!
    .-= Hafizd´s last blog ..2010 – Celebration at Ulu Legong Hot Spring~ =-.

  12. jauh…rindu-rinduan.
    .-= TokNabe´s last blog ..Warna-warna Detik 2010 – Pictures =-.

  13. CypherHackz says:

    Phewit… Entri 13PL kali ni. :mrgreen:

  14. perghh~ ‘panas’ giler entry nih~ huhu~ :mrgreen:
    .-= Akuro San´s last blog ..Mitos Gerhana Bulan 2010 =-.

  15. Salam Kak Jie.

    Whoaho!! terbayang Kak Jie, menyanyi gaya rap2 sambil nari macam J-LO

    Woot!! wooT!!

    Sekali lagi Incik RestNrilekS gelang guling tepuk tangan sebab terhibur baca entri ni. :mrgreen: :mrgreen:
    .-= Incik RestNrilekS´s last blog ..Hidup Berani Untuk Gagal Sempena 2010 : Edisi Kraf Anyaman Rotan =-.

  16. Lirik lagu ni =)

  17. haha…sabar kak jie…sabar…:P
    .-= mohdisa´s last blog ..Astro B.yond Bloggers Night dan Menangi HDTV 32β€³ daripada LG =-.

  18. hadoi ai.. blog ni pames sangat.
    pantang lepa jer dah berjela dah komen masuk..

    ape-ape pon… so sweett…. hehehe
    tetibe plak cik adik banttai gelak dengan aku.
    *kene cubit… larik~

    • @Kreuger, amboiiiiiii ayat dia
      saje je nak bagi kak jie jeles tauuu πŸ˜†
      nak main lari2 mcm hero heroin hindustan dalam rumah pula

      jgn sampai runtuh flat tu πŸ˜†

  19. bila berjauhan mmg terasa sweet sangat walaupun benda2 simple πŸ˜‰
    .-= ~mrs azmi~´s last blog ..meet the blogger on new year eve =-.

  20. jawatan kosong says:

    Errr.. siapa ni yang nakal.. πŸ‘Ώ
    .-= jawatan kosong´s last blog ..Nautica & TagHeuer Retail Executive Vacancy 2010 =-.

  21. nakal suami isteri membawa bahagia..

  22. cikun-kun says:

    haha kakjie nakal gak eh.. πŸ˜‰

  23. hehehe,romantik juga kujie ni…
    .-= eyriqazz´s last blog ..Kanak-Kanak Ribena =-.

  24. fewittt..
    jgn nakal2…
    nanti kena cubit haha~

  25. adeh, gedik manja. seksi camtu. rasa macam cuping telinga ditiup lembut. hangat (kah3). kata-kata macam ni memberahikan la kak (ha3)
    .-= megat´s last blog ..Jodoh Yang Baik, Siapa Yang Tidak Suka? =-.

    • @megat, tang gedik2 lain tak boleh tulis – masing2 ada memori masing2 utk simpan yang tu πŸ˜†

      Berahi bagi yang bernagnet – ada tarikan πŸ˜†

  26. kata2 puitis ala romantis yg matang.. errr tu bukan lirik lagu kan.. :mrgreen:
    .-= Nikuve´s last blog ..Planning in Planning =-.

  27. no komen kak jie..saye blom kawen..hehe
    .-= shuko´s last blog ..Jom guna Windows Live Writer untuk post entri baru anda =-.

  28. Mr.Bintang says:

    hehe.. jiwang gak kak jie ni.. :mrgreen: hihi…

    • @Mr.Bintang, jiwang org lama mcm kak jie tak perlu tulis ayat ” beli jiwa” tu
      tiada perkataan yg dpt mengambarkan perasaan πŸ˜†
      sebaris ayat mudah – ada berguni2 perasaan πŸ˜†

  29. apakah motif ??

  30. hahahaha…
    .-= paeh´s last blog ..tip menarik pengunjung ke blog anda =-.

    • @paeh, gelak macam Kak Jie buat lawak Mr.Bean… entri ni kategory Romantik la… πŸ˜†

      • @Kujie, ehehehe. tergelak tgk akak gedik dgn abang. hoho. lain abang tny. lain die request. hohoho. rindu yg mendalam
        .-= paeh´s last blog ..tip menarik pengunjung ke blog anda =-.

        • @paeh, tak kan la bila dia tanya “nak apa”

          ko nak cakp – abg belilah ferarri sebiji, abg beli set pinggan mangkuk … baju…kasut jimmy choo..bla..bla….

          wahhh ..bini materialistik!

  31. nakal sggh nih;)

  32. suka lagu ni.. catchy! πŸ™‚
    .-= sayahappyslalu´s last blog ..My Last Wish Of 2009 Has Came True… =-.

  33. Kak Jie, gedik org dah kawen
    takpe, tesgtlah digalakkan. πŸ˜†
    .-= Eriyza´s last blog ..Keputusan Carian Tentang Eriyza Di Google =-.

  34. emmmm hanya yang faham dan pernah melalu pengalaman yg sama je faham tu sebab ada kata pepatah orang tua ” sayangkan isteri tinggal-tinggalkan” insyallah akan menambah semarah kasih dan sayang….
    .-= denaihati´s last blog ..Selamat TINGGAL blogku sayang =-.

    • @denaihati, rajinlah pula korang layan jiwang Kak Jie pagi minggu ni πŸ˜†

      orang yang pernah alami pengalaman mcm ni je boleh faham πŸ˜†

  35. hehe. mesti kak jie tengah seronok gila kan? jawapan tu jawapan yg biasa saya bagi dari dulu :p haha
    .-= mrkay´s last blog ..Kenapa Lelaki …? =-.

    • @mrkay, kalau depan mata ckp mcm ni feeling dia lain

      ni dah 10,500 km jarak dia…dah 3 bln tak jumpa – nak tunggu lagi 9 bulan

      kadang2 hal yg biasa2 tiap hari jadi luar biasa
      contoh..kalau biasa cakap – abg sayang jie
      tapi bila dah berpisah jauh mcm ni…kata2 tu mcm azimat
      meresap dlm jiwa πŸ˜†

      • @Kujie, betul kak, sy pn mengalami benda yang sama. bila tinggal berjauhan, nak jumpa balik pun mesti berdebar-debar macam nak jumpa perdana menteri..dup dap dup dap sampai berpeluh walaupun dating kat restoran air-con 16 darjah celcius. lidah kelu tak terkata, nak pandang muka dia pun malu-malu 😳 . bestkan πŸ˜€
        .-= fina fento´s last blog ..Tu La..Jangan Bantah Cakap Mak =-.

        • @fina fento, kan… macam jatuh cinta kali pertama πŸ˜†
          mgkn malu2 mcm dara sunti kena ngorat hero kampung πŸ˜†

  36. seronok baca entri kak jie di pagi ahad ni..menambahkan keceriaan.. πŸ˜‰
    .-= Bb Hussain´s last blog ..JJCM at Chamek Kopitiam =-.

  37. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

    sy tersenyum simpul baca entry kujie kali ni
    satu soalan yg ikhlas di balas dgn satu jawapan yg SANGAT TEPAT

    hanya yg pernah melalui saat2 kerinduan sebegini akan mengerti πŸ˜›

    p/s kujie maintain “macho” je tu konon :mrgreen: walhal….. πŸ˜€
    .-= kenari´s last blog ..Purnama 01.01.2010 ~ 15 Muharam 1431 =-.

    • @kenari, he he he…dok jejauh mcm ni
      ckp sikit je nak nangis
      kalau nk ofline – ok je…kita offline

      kena terus klik X
      tak leh nk tgok camera lagi..nnt meleret2 10 minit – 20 minit jadi 30 minit πŸ˜†

  38. hehe…jawapan yang paling tepatttttttt…. πŸ˜›
    .-= is´s last blog ..aku, dia & volkswagen =-.

  39. hehehe…sian kak jie…sabar ye kak πŸ˜†

    • @Lan Bingka, kak jie ok
      msh boleh control..hehehehe
      tak de la sampai kena tulis entri

      sbrlah cygku,my beloved hubby busyuk intan pyg
      dh 2 ari die x sms aku…
      mkn pn x de slera…. nk wat keje pn x de mood
      dunie rse kelabu, ….

      kehkehkeh………..

  40. wah! ada bingkisan dari jauh lepas nie.. heheheh

    agak2nya garfiled kot.. wakakakakka

    • @maza, encikkkk….. hubungi tuan blog melalui ” hubungi saya ‘ tu

      bagi no tel dgn alamat ye , encik

      encik menang cabutan teka kacang πŸ˜†

  41. Lagu kegemaran bebudak kat tempat keje saya.. nanti entri kak jie kena buat klasifikasilah.. hehe..
    .-= nuaeman´s last blog ..3 Peristiwa Hampeh yang berlaku di penghujung 2009 =-.

    • @nuaeman, elok diletakkan tanda aras.. contohnya 30 1/2 SG gitew.. wakakakka

    • @nuaeman, betullah tu..tgh top skrg ni

      hehehe…. sesuai utk org dewasa, kanak-kanak sekolah sila kemas beg, pilih jadual esok nak bangun awal…. πŸ˜†

  42. Err….. biasalah tu. Saling merindu, hehehe…

    Tapi kan Jie… mintaklah beras basmathi… Kat sana punya cantik tau , panjang-panjang berasnya. Hi hi..mokcik ni ingat makan je.. 😳
    .-= Tie´s last blog ..Gerhana bulan yang terlepas =-.

    • @Tie, tempat dia susah nak cari beras Tie
      makanan asasi dia roti dgn gandung yg di pangiil kus kus , makan dgn kambing

      πŸ˜† πŸ˜†

      • @ Jie

        Kus kus ?

        Ooo…. pernah tengok dalam tv. Boleh laa… belajar masak tu. Resepi google sendiri. Pastu bila dah masak, kirim ke Ganu , ya.. hehe… Sekali dengan kambing tu :mrgreen:
        .-= Tie´s last blog ..Gerhana bulan yang terlepas =-.

    • @Tie, aduhaiiii makcik seorang ni.. huhuhu

      banyak2 barang, beras basmathi juga yg diingatkannya.. huhuhu
      ini kes sudah ketagih memasak ni..hehehe

      glup! kalau dah siap masak nanti, boleh ler tumpang sekaki?!

      wakakakakka :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

      • @maza,

        Mengidam masakan kita ko ? Hi hi…. mai laa… bawak beras sendiri, yek ! πŸ˜†
        .-= Tie´s last blog ..Gerhana bulan yang terlepas =-.

  43. ku tergelak baca gelagat komen Mr Rollies.. πŸ˜†
    .-= beliamuda´s last blog ..(Gambar) Gerhana Bulan 1 Januari 2010 =-.

  44. tak tahan lagi,ingin ketemu~~
    hahaha
    .-= blowie´s last blog ..[Quickpress] Telefon Masa Banjir =-.

  45. MrRollies says:

    err..
    agak tak paham? o.O
    :roll:

Trackbacks

  1. […] Saya rasa, saya bukan orang yang tepat untuk memberi tips menulis entri yang bagus kerana setiap entri saya berbagai ragam. Saya pernah menghasilkan Entri Dua Baris yang mempunyai berbagai makna mengikut tafsiran deria ke-6 dengan 109 komen. […]

  2. […] sentiasa meluangkan masa memberi feedback dan respon pada setiap entri walaupun kadangΒ² sekadar entri 2 baris. Β Semua coretan yang dititipkan di sini adalah peneman kehidupan saya […]

  3. […] Entri 2 baris, komen 70-80! macam tak logik je kan. Sebenarnya ada banyak kisah tersirat yang saya nak sampaikan dalam entri 2 baris tersebut – tips blogging, cara menarik trafik dan komen, luahan rasa kekasih lewat usia dan seribu satu perasaan yang terungkai di dalam entri 2 baris. […]