Rahsia Selipar Jepun Yang Kerap Hilang Di Masjid

Kenapa di masjid ye?

Kenapa ye nak mencuri kat masjid?

Ni hah! Mungkin ada kat sini. Budak yang curi tu saja nak buat projek 1Malaysia! masuk Guinness World Records.


sumber : designyoutrust.com

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. sfatimahzj says:

    apasal terlintang macam tu…penat ‘mencuri’ ke..hahaha
    Jom terjah post menarik dari sfatimahzj ..Seketika Di RumahMy Profile

  2. Hilang yang lama dapat yang brand new πŸ™‚
    Jom terjah post menarik dari akubiomed ..Akibat salah guna dadah sintetik manusia hilang akalMy Profile

  3. :roll: tu…lah ingat kan benda tadi???

  4. wow…kagum saya menengok gambar tu..dia sudah berjaya mencapai satu pencapaian besar..
    Jom terjah post menarik dari ShueQry ..Bila Cinta – 5 Tip Bagaimana Untuk Mempamerkan Rasa Sayang Pada PasanganMy Profile

  5. pergh…menarik la idea dorang nih
    Jom terjah post menarik dari slimdiet2 ..Apakah indeks jisim badanMy Profile

  6. jadi…..jangan asyik blogig …..pegi menghafal….atau siapkan toyollllll.
    Jom terjah post menarik dari ann ..Kopi Arab &amp Kambing ArabMy Profile

  7. betul tu fis…last ramadhan saya hilang selipar 4 kali…tapi orang masjid kat sini bagi selipar dia kat saya….sebab dia malu kot orang luar hilang seliper kat masjid dia orang….
    Jom terjah post menarik dari ann ..Kopi Arab &amp Kambing ArabMy Profile

  8. nak macamana…boring hari2 duduk bilik sorang2.kena pula ….hujan, 7 hari 7 malam tak keluar bilik.nasib baik ada internet…..boleh la layan perasaan.
    Jom terjah post menarik dari ann ..Kopi Arab &amp Kambing ArabMy Profile

  9. kalau rasakse tu idup pun tak per….autroman ade.
    Jom terjah post menarik dari ann ..Kopi Arab &amp Kambing ArabMy Profile

  10. idea yg kreatif.. comel2..
    Jom terjah post menarik dari RedBoys ..Hanya Kerana Sebiji EpalMy Profile

  11. wah.. siap bg tips lagi ni.. rasanya ada betul jugak tu.. thanks share tips.. jgn kita lupe plak sudah ye..
    Jom terjah post menarik dari RedBoys ..Hanya Kerana Sebiji EpalMy Profile

  12. ye.. betul tu.. first ingat ke raksasa berbulu.. rupanya selipar..
    Jom terjah post menarik dari RedBoys ..Hanya Kerana Sebiji EpalMy Profile

  13. ye ker? baru tahu ni.. tapi pasal org jepun dtg jajah pkai selipar tu memang saya ada baca.. taktahu le betul ke tak..
    Jom terjah post menarik dari RedBoys ..Hanya Kerana Sebiji EpalMy Profile

  14. kasut saya jugak hilang bulan ramadhan baru ni.. sedih jugak.. di bulan mulia ada jugak yg ambil.. terpaksa saya balik jalan tanpa kasut.. nasib rumah dekat je.. atau mungkin ada yg tersalah pkai kot.. hurmm..
    Jom terjah post menarik dari RedBoys ..Hanya Kerana Sebiji EpalMy Profile

  15. comellll!!!
    Jom terjah post menarik dari elyana89 ..final exam sudah tibaMy Profile

  16. Syafrizal says:

    jauhnya dia merantau sampai terbaring kat taman hehe
    Jom terjah post menarik dari Syafrizal ..Senaraikan isi-isi artikel anda – Bahagian 4My Profile

  17. oh! itu semua selipar baru…kalau kat masjid..mmg ada harapan nk kena kebas…hehe

    ingat masa kecil2…byk kali juga saya hilang selipar di masjid, dan byk kali juga saya balik jln kaki ke rumah tidak berselipar…

    ada juga rasa nk kebas mana2 selipar sbg ganti tapi selalu ingat pesan mak “jangan ulang perkara buruk yg orang lain buat, nanti kite juga sama dgn mereka…nak jadi camtu ke?”….

    takpelah…selipar jepun boleh beli lain…mintak duit ngn abah… :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari hafizmd ..Kisah Hakim dan iMeknya…My Profile

  18. L@n@ aka Mak Budak says:

    muahaha .. lawak la kak jie nih ..
    Jom terjah post menarik dari L@n@ aka Mak Budak ..Penyanyi Dr Fazley Yaakob Miliki Ijazah PalsuMy Profile

  19. Ha ha funny betul burung tu. Cute jugak. Alahai Kujie siasatan kes curi ni tak ngam lah. Selipar2 di masjid selalu dah lusuh dan buruk. Ini yg kena buat burung tu cantik betui…..
    Jom terjah post menarik dari Ismail N ..Beatboxer Jepun Yang Hebat!My Profile

  20. πŸ˜€ hahahaa..jie, tu nampaknyer sume slipor baru…cari2 gak sbb aritu selipar anak ilang kat mesjid, hehehe
    Jom terjah post menarik dari jun ..Kuih talam gandumMy Profile

  21. replika beruang gergasi berselipar jepun

  22. comelnya kalau pandang dari atas.. πŸ™‚
    Jom terjah post menarik dari Lan Bingka ..Pelik tengok pengantin berarakMy Profile

  23. errk!! slipar pocket yang warna ijau tu!!
    sila bagi balikk!!

    heheh, tapi pocket ada cara nak kasi orang tak curi,
    somehow menjadi!!

    sila letak kan sebelah di ujung tiang ni..
    n sebelah lagi di ujung tiang nu…

    orang yg nak curi maleh nak nengok n mencari.
    so kalau separated memang buleh selamat πŸ˜€
    Jom terjah post menarik dari Pocket ..335 Main Jom!!My Profile

  24. tak mungkin.. sbb sumer selipar jepun baru2 tewww.. uhuks

  25. hahahaha padan la…tapi pandai plak dia cari color2 yg cantik kan..hehe
    Jom terjah post menarik dari bitt ..Excident lagi!!! putra avenueMy Profile

  26. waaa patut r kuar masjid jer ilang selipa.. upanya disini
    Jom terjah post menarik dari pnr0s ..RM100My Profile

  27. dr jauh macam raksasa berbulu warna-warni.. πŸ˜†

  28. opppsss.. disenari = disenarai…sekali typing error laaa…

    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari maza ..Di Tasik Biru ituMy Profile

  29. wahhh… disenari teman terhangat bulan Nov ini, abg ann kita pun memecut sama tidak ketinggalan di blog kujie ni ya.. hahahaha

    ayukkk! heheheh
    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari maza ..Di Tasik Biru ituMy Profile

  30. hahahha….

    biasanya maza akan simpan selipar jepun maza itew di dlm bakul motor sebelum masuk masjid.. setakat hari ini masih selamat gitew…

    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari maza ..Di Tasik Biru ituMy Profile

  31. baru belalang tau
    yg selipar2 tue boleh bergabung lalu menjadi resakse…
    bahaya nih…jgn biarkan slipar2 anda berkumpul setempat…

    huhuhu
    Jom terjah post menarik dari belalang ..First Contest Dari SBTMy Profile

  32. jawatan kosong says:

    kekeke jadi macam ni ya rupanya misteri hilangnya selipar
    Jom terjah post menarik dari jawatan kosong ..Foto Prime Vacancy in Miharja- KLMy Profile

  33. hmmmm….. first time ade idea kreatif guna selipar…. hehehehe
    Jom terjah post menarik dari hazman aka species1980 ..Gambar banjir di Utara KEDAH – PERLIS 2010My Profile

  34. orang Jepun kenalkan masa dia datang jajah dulu…sebelum tu orang Malaya pakai sandal…lambat nak jalan

    orang Jepun kan suka jalan lajuΒ² – tu yg dia kenalkan selipar jepun tu

    betul tak teori ni? πŸ˜†

  35. saya masih tertanya2.. kenapa dipanggil “Selipar Jepun” ?

    sedangkan ianya.. “made in china” ?
    Jom terjah post menarik dari Pala Maldini ..SESAT DI PARKINGMy Profile

  36. hehehe.. kelakar la plak

  37. huish~ selipar jadi monyet~ πŸ˜†

  38. cun.. kreatif gile

  39. Cantiknya… Tak sangka, apa pun boleh nampak cantik asalkan kita kreatif.. Lepas ni, senyum je la tauke selipar jepun… hehe
    Jom terjah post menarik dari Nur ..Abah bagilah balik tangan ItaMy Profile

  40. Cik Gallus Gallus says:

    ni kalau rembat ni pon okeyh
    sume selipar lawa2
    Jom terjah post menarik dari Cik Gallus Gallus ..ni la perangai seorang pelajar yg kalut bile nak periksaMy Profile

  41. kreatifnya,,selipar Jepun tuh macam best je, ringan. =)
    Jom terjah post menarik dari eiela ..Tips Menjawab Exam PTDMy Profile

  42. hahaha.. macam-macam kan?
    Jom terjah post menarik dari zuls ..Writers Write &amp They manage their time too!My Profile

  43. perghhhhh cun la selipar2 tuh hehe πŸ™‚
    Jom terjah post menarik dari KNizam ..Google Doodle for Today – Discovery of X-RayMy Profile

  44. chomel nyer… diorg nk selipar lagi tak?? bleh sy sedekah..ehehe
    Jom terjah post menarik dari liyana ..I just want to believe what she sangMy Profile

  45. tahun lepas masa sembahyang raya , selipar kena curi .. dah laa selipar tuu dah serasi dengan kita .. diambil pulak πŸ™

    comel laa selipar jepun kat atas tuu ! kat mana tuu kak jie ?
    Jom terjah post menarik dari Zqah ..Tart TelurMy Profile