Redha Itu Rela, Pasrah Itu Menyerah

Apa yang membuat orang bahagia benar-benar bahagia?

Saya rasa lebih bahagia bila menjadi lebih tabah dalam menghadapi kesulitan emosi negatif.

Saya menjadi lebih bahagia sekarang apabila awal pagi ini mendapat kiriman kurma segar dari Algeria selepas merengek gedik kucing parsi beritahu suami saya teringin nak makan kurma.

Β©Kujie – nak keluar berterapi minda shopping belacan, santan serbuk, serbuk kunyit,bilis, cili sos, sup bunjut,budu, cincalok, ikan terubuk – order list dari Algeria :lol:

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. jauhnya la hai order..jgn sangkut kat kastam udah la kak.. kempunan nnt. tehehehe
    .-= Zana´s last blog ..Senyap =-.

  2. jauh la cencaluk tu merantau. saya pun nak bwk cencaluk ke sini gak la nanti. hehe πŸ™‚
    .-= KNizam´s last blog ..Blog Review : β€œSilk Road Backpacking, China to Pakistan” by Seow Chee Keong =-.

  3. jauhnya suami kakak. 😯
    .-= Aelfi´s last blog ..akhirnya aku jumpa Resipi Rahsia di Perlis =-.

  4. denaihati says:

    Redha melahirkan ketenangan JIWA walau bagaimana beratnya dugaan yg diterima…

    nota : terima kasih semua yg sudi mengundi…terima kasih daripada jauh di negara orang.
    .-= denaihati´s last blog ..Hidup Berani Untuk Gagal apa entri pilihan ANDA =-.

  5. heheh.. lepas masak tu, jangan lupa pas-pas ler sikit ke rumah maza..

    bukan jauh sangat pun. sebelah rumah jer kanzz..

    wakakkaka
    .-= maza´s last blog ..Teratas Di Persada Pedana =-.

  6. nanti abang baliklah tu.
    .-= mesticun´s last blog ..Cara Dajjal Mencari Imam Mahdi =-.

  7. hahaha tak bleh blah kucing parsi gedik.. aku bleh imagine macam mane attitude kucing tuh. hahaha
    .-= Kreuger´s last blog ..Apa perlu buat apabila dipaksa untuk kerja lebih masa. =-.

  8. terima sajalah kenyataan.suami awak ada diluar negara.
    tak dapat beli belacan.
    .-= mesticun´s last blog ..Cara Dajjal Mencari Imam Mahdi =-.

  9. hari-hari dapat makan kurma bagus juga.
    .-= mesticun´s last blog ..Cara Dajjal Mencari Imam Mahdi =-.

  10. Kat Algeria takde belacan ekk.. :mrgreen:

    p/s – kena tanam ‘fokok belachan’ lah!
    .-= samdaddycool´s last blog ..Bisnes emas daripada barangan elektronik terpakai =-.

  11. joegrimjow says:

    teringin nak makan?
    erkkk
    ada ‘orang baru’ nak muncul ke?
    hehe

    cppc
    jom join contest best
    πŸ˜‰
    link contest
    akam wajib masuk
    hehe

  12. kenapa belacan, budu dan cincalok mesti ada dlm list tu… ❓
    .-= familyria92´s last blog ..tersepit di eskalator =-.

  13. wah sepantas kilat list barang en suami dipenuhi! πŸ˜‰
    .-= ~mrs azmi~´s last blog ..[Khas]blogger, we care edisi adik ammar =-.

  14. Kalau saya…sudah tentu saya tak akan tinggalkan sisi isteri tercinta saya. :p
    .-= tekkaus´s last blog ..Why I MIA? =-.

  15. hebatnya suami kak jie masak
    .-= ariff´s last blog ..Ruang Kerja Seorang Blogger Tegar =-.

  16. ku nk blaja pandai memasak emi yg terchenta ar.. ehehe..
    .-= jard´s last blog ..If you judge people, you have no time to love them. ~Mother Teresa =-.

  17. Redha dan pasrah. Redha pada ketentuanNYA pasti buat kita lebih tabah dan bahagia.

    p/s – Kagum dengan ketabahan Kak Jie berjauhan dengan suami.
    .-= hafizmd´s last blog ..Chot vs Saod =-.

  18. mrs sufian says:

    husband akak mesti rindukan masakan akak dan makanan malaysia. agak2nyer bila dapat kiriman dari malaysia, rasa macam orang malaysia dtang sana agaknyer ek? he3…

  19. wah…nak pos ke semua barang2 tu..
    .-= Bb Hussain´s last blog ..Alasan semata-mata =-.

  20. belacan pun adaaaaaaa.. πŸ™‚

    saya rasa bahagia sebab dilamun cinta..hehe :p
    .-= zati´s last blog ..Weken yang letih tapi Fun πŸ™‚ =-.

  21. Mr.Bintang says:

    sup bunjut, cencaluk, budu, cili sos, ikan bilis smua ada.. nk wat kenduri ke kak? πŸ˜†
    .-= Mr.Bintang´s last blog ..Vodafon McLaren Mercedes Revealed Its Brand New MP4-25 =-.

  22. Ayah Aiman says:

    dek sibuk dgn persiapan melamar anak dara org, lupa barang2 didapur sudah kehabisan…sob, sob..

    p/s: belacan buatan Algeria pn sedap jgk gaks..
    .-= Ayah Aiman´s last blog ..Pergi Tak Akan Kembali… =-.

    • @Ayah Aiman, saja cari alasan utk terapi monday’s blues – keluar sendirian tanpa anak-anak membeli belah

      lagi pun hari isnin seronok…. rasa mcm TESCO tu lapang je…. πŸ˜†

      • mrs sufian says:

        @Kujie, bagi org yang bekerja hari isnin ne la yang tak best! monday blues… malas nak buat keje. huhuhu…. monthly report lom siap, barang banyak nak kena order… nasib baik tak ada yang order belacan, ikan bilis… klu x bleh join kak jie g tesco. he3

      • Ayah Aiman says:

        @Kujie, klu wallet tu sentiasa berisi, buat apa pun seronok kans…

        p/s: klu gi shopping tu, jgn lupa pulaks cari pintu keluar.. ➑
        .-= Ayah Aiman´s last blog ..Pergi Tak Akan Kembali… =-.

  23. Apabila belacan, cencaluk dan budu diantarabangsakan….mmmm macam menarik je tu :roll:
    .-= Anyss´s last blog ..Kau Biarkan Aku Sendirian Memendam Luka Ini =-.

  24. manusia tidak pernah puas dengan kebahagiaan yang dikecapi. bila masalah melanda, hati mula pasrah, mahu redha di atas segalanya.

    • @beliamuda, bahagia itu perasaan yg dikaitkan dgn hati, jiwa, fikiran atau rohani yang positif – menilai dan menghargai apa yang dimiliki πŸ˜†

  25. masa menghadapi kesulitan emosi negatif itu sangat peritkan kak jie? macam yang saya sedang lalui sekarang ni. tp bila semuanya dah ok, pasti manis tak terhingga kan?
    πŸ™
    .-= mrkay´s last blog ..Tak pakai seluar dalam bukti cinta sejati? =-.

    • @mrkay, tipulah kalau tak sedetik pun rasa kecewa…kita manusia biasa
      mula2 tu perit – kemudia selepas kita berjaya kawal emosi, belajar menerima ketentuan…redha dgn apa yang diuji…. rasa lebih berlapang dada

      itulah perasaan lega atau bahagia πŸ˜†

  26. nak masak ape kak jie? kirimkan pulak hidangan ke rumah menteil.. hehe..

    • @menteil, tak masak arr menteil, kak jie pack – kirim ke sana je πŸ˜†

      last weej jie kirim sambal tempe dgn sambal kacang…perhhh….asik kena puji je…dah kembang macam donat terlebih mauripan ni πŸ˜†

  27. algeria nun jauh disana.
    apapun sentiasa happy πŸ™‚
    .-= Wan perlis´s last blog ..Segelintir Bebudak Myspace Yang tut =-.

  28. HAHAHAHA suami mama kempunan nak makan air tangan mama tu :p boleh send email je lah pakcik.

    err pakcik? HAHAHAHHAHHAHAHA
    .-= yonna´s last blog ..Hokkien Mee =-.