Riang ria anak-anak

Kecik² dulu, korang main tak macam ni? Sekarang ni kalau duduk kena panggil kren datang tarik… ha ha ha!

Dari kiri : Aiman, Intan, Mira, Wani & Aishah.


Hai…. mama yang baca blog MakLong….dari Aiman. Adik ipar saya Nora adalah silent reader blog ini, balik kampung semua cerita dia tau..!

Aiman, Wani dan Intan > Wani anak adik saya Ku Ina

Ingat lagi kisah Ku Adam Hakimi? Sesiapa yang mengikuti blog lama saya mesti ingat tentang anak saudara saya yang dilahirkan dengan jantung berlubang. Sekarang Adam berumur 1 tahun 2 bulan dan sudah boleh merangkak . Pemeriksaan terakhir doktor mengatakan Adam semakin baik walaupun belum baik sepenuhnya.


Adam yang paling ceria sekali dalam gambar ini…

Hai… dari Ku Adam untuk semua pembaca blog MakLong.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. jiji – maklong adam pun nk gak..

    neeza – mungkin lubang di jantung dia tak besar sangat..kata doktor Adam berpeluang untuk sembuh.

    mezain – sy pun main juga tarik upih ni..

    Adam skrg minum Gamogen keluaran Healin, alhamdulillah rasanya dia serasi.

    ttp masih memerlukan bekalan ubat setiap 2 minggu dari hospital.

    Mz Amin..itu yang kita semua doakan…walaupun proses untuk dia berjalan dan berlari agak lambat dari kanak2 lain..tetapi sekarang dia menunjukkan peningkatan yang positif

  2. insya’allah, adam akan terus membesar tanpa masalah jantung berlubang itu nanti …

  3. Mezain says:

    Wah..tengok gambar tu teringat zaman kecik2 dulu tapi tak suka tarik orang, suka duduk jer pastu suruh orang tarik…kes bulilah tu..hehe

    Dari keceriaan si Adam tu tak nampak dia ada sakit sebenarnya,apa apa pun moga semuanya dalam keadaan sejahtera selalu..

  4. Neeza Shahril says:

    kalau gitu, alhamdulillah….
    semoga Adam lekas sembuh dan ceria selalu…

  5. Jiji, 25 says:

    Hye Adam *kasi cekelat*

  6. chii – abis tu tarik gune ape chii?

    tarik upih ni bkn selalu..selalunya kebetulan terjumpa..mula lah kretif main mcm tu..dia tak dirancang..terjumpa je…baru lah main

  7. neeza – kalau boleh..mmg nak duduk je….tapi kalau salah duduk pun tergolek gak.

    Tentang Adam,doktor cakap lubang tu tak besar sgt..mmg pun tak serius sgt..masa baru lahir mmg berbulan2 gak adam kat hospital..skrg ni makan ubat dan rasanya boleh baik…kata org yg pernah alami, nnt semakin besar dia akan tertutup lubang tu sebab tak la serius sgt..cuma dia tak de la sihat mcm budak2 lain..

    suealeen oooo..tulah kalau ada adik beradik ramai mmg best main mcm ni..main pondok…eeee..nostalgia sungguh!

  8. muadz – anak2 zaman skrg tak merasa..budak2 tu main upih…sampai hilang semua lidi kelapa….abis hancur…sonok tgok derang tu

    syam – kalo adik beradik ramai leh arr main mcm ni..adoilah…. tarikkk….

  9. precious – cian dia kena tinggal..hahahaha

    kena rembat dgn mama guna seludang nyior tak?

    tarik rambut dgn sapa?
    Ann?
    kakak yg kijam…kijam….

    zino – main sampai tak ingat nk balik…last2 kena tibai dgn seludang nyior..hahahaha

  10. Od – hahahaha…magic apenya..teringat lah pula kes kita berYM ttg teori magic yg luntur bila kita abaikan..teori tu terbukti benar..hahahaha..tu kisah ahli sihir!

    Betul tu OD, tgok Adam yg sihat dan ceria mcm tu…rasa sebak bila di kenangkan dia lahir dan berbulan2 kt hospital..

    moga terus sihat…insyaallah

  11. agagag..sonoknye men tari2k upih yer…chii dulu tade pun tarik upih…tarik guna lain ade la :p

  12. suealeen says:

    walopun saya budak kampung tak pernah rasa main tarik upih ni walopun rumah tok kat sebelah rumah tu ada pokok pinang.. huhu…

    sebenarnya tiada siapa pun nak tarik! i played all alone.. most of the time, panjat pokok & berkubang dalam parit!

  13. Neeza Shahril says:

    best main upih ni.. yang duduk la best.. yang kena tarik tu, bagai nak putus urat leee… hehehe..

    tentang Adam tu, ada harapan untuk pulih ke kak Jie?
    kalau ada, alhamdulillah…
    kalau takde, semoga dia dapat hidup seperti kanak-kanak lain… Insyaallah..

  14. salam mama..main tarik upih pinang ye..teringat plk zaman kanak2 dulu..skrg nk tgk kanak2 main tarik upih pinang ni dah susah kan..kt tmpt syam sendiri pun dah x de..kan syam sendiri yg main mau terkejut king kong sedara mara nnti..huahh..huahh..huahh.. :p

  15. muadzlife says:

    wah main upih yer..huhuuuu sonoknyaaa

  16. “kereta” upih tu teringat zaman kecik2 dolu dolu hehe

  17. pReciOus shaRihaNa iLesOr says:

    wah.
    cm besh je men tarek2.
    heee.

    kitorg dlu nk men tarek2 xde pelepah.
    so kitorg maen tarek2 rambut jer.
    eRk.
    uhuk.

    dlu2 maen.
    guli.
    tangkap belalang.
    polis entri.
    etc.

    😀

  18. Salam Jie cayang…
    Tadi masuk, tak ada lagi entry ni. Sekarang, dah ada. Magic betul… huhu.
    Bila baca tentang Adam tu, sayu rasa hati tapi bila tengok wajah cerianya dalam gambar kat bawah tu, rasa gembira sangat… OD doakan agar Adam pulih sepenuhnya. Tidak ada yang mustahil dengan kuasa ALLAH. Amin.