Saja-Saja Layan

Nak letak apa ye?

*buka peti ais – owh ada sotong

matikan api dapur, cedok mee keluar tinggal kuah. Takut mee kembang

sotong nak potong macam mana, Mak Uda?
nak bubuh semua ke?
arghh…ada 3 ekor je, semualah

Nabil ni sejak balik Pangkor, kurang makan…. entah ngape. Sebab tak gaji lagi kot..

ha ha ha:lol:

tapi nabil rasa bila dapat gaji nabil kuat makan….

ha ha ha:lol:

ok buka api – dah mendidih masuk sotong dan udang

owh..mesti lazat punya ni..special ni

bawang besar tak bubuh?

a’aaaa kan…

padam api lagi , potong bawang

besar-besar ye Mak Uda?

Buka api semula

Tengah memasak tu sempat dia kaut sotong makan.

Dah – sekarang bersandar  lepas telan semangku mamee slurpppr!

p.s – sebenarnya saya tengah setting something tapi tak jadi2 …tu yang merapu meraban ni

p.s – dia jarang buka  blog ni, mesti dia tak tau Mak Uda dok taip aktiviti dia memasak dan berpok pek pok pek.

p.s – jarang ada orang kat rumah saya waktu² macam ni… ada anak saudara datang masak² makan pun seronok tak terkira…macam baru jumpa manusia!

©kujie – malam ni nak ke  Kuantan. Offline kejap nak suruh anak saudara tu pasang router dan segala mak nenek.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. baru kejap tak online dah penuh entri kak gie tak sempat nak baca:)
    Jom terjah post menarik dari farah ..Best Ke Epilog Syurga Cinta Tv3My Profile

  2. semoga perjalan pergi dan balik dalam keadaan selamat
    Jom terjah post menarik dari mijie ..Khutbah Jumaat hari ini-Kedudukan Pembaca Al-Quran Di Sisi Allah SWTMy Profile

  3. cari ikan bakar kat seberang jambatan tu… nama tempat tak ingat lah pulak..
    nama kedai ana ikan bakar… best kat kuantan tu

  4. La…kak Jie gi Kuantan rupanya… Singgah la ump dulu. Tapi bukan gambang la. Cawangan pekan…. Heheheh. Tapi saya gi ganu la ni. Hehehehe
    Jom terjah post menarik dari zikri ..Kali Pertama Berblog Di Rumah OrangMy Profile

  5. sotong sedaaap kalau masak kicap…bakar pun pk, cecah cili sikit + kicap…berasap sikit…woowww….meleleh kak jie….

  6. tangisan marhaenis..wooot3 o_O 🙂
    Jom terjah post menarik dari PutraMalaya ..PANAS Eh- Hentikan Gangguan Seksual Terhadap Lelaki !My Profile

  7. kalau dia baca ni, mesti segan..hehe. 😆
    Jom terjah post menarik dari serol ..Tarikh Konvokesyen Universiti Teknologi Malaysia UTM 2010 ke-45My Profile

  8. ahahahaha layankan ajela..nak makan meegi jer..nasib baik abg aku.. :mrgreen:

  9. huu.. dengar sotong je dah terus macam meleley je air liur… wahh.. craving!!! terbayang sotong~
    Jom terjah post menarik dari ikoko ..Learning ISO- Aperture- and Shutter SpeedMy Profile

  10. selamat pergi dan kembali ke kuantan =)
    Jom terjah post menarik dari Jard ..Akhirnya sampai 4 angka dari NuffnangMy Profile

  11. Kujie ke Kuantan, aku jugak yang tak balik2..
    Jom terjah post menarik dari adamfaiz ..Bila Melayu Bukan Islam…My Profile

  12. :mrgreen: comel je mak dan anak saudara together gether ye, hehe…
    Jom terjah post menarik dari ch@ ..mrAbi dan cikOniMy Profile

  13. mee saya sudah kembang 😛
    Jom terjah post menarik dari Mak Su ..Aku dan KamuMy Profile

  14. Salam bertandang sini lagi..
    moga sihat selalu orang di sana 😉
    Jom terjah post menarik dari zulkbo ..Penyakit Darah Tinggi Dan KitaMy Profile

  15. Haha… ingat resepi baru mee tadi. Tak pe laa.. bagus juga ada orang rajin ke dapur. Banyak sikit masa depan pc :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari Tie ..Tak nak kawanMy Profile

  16. selamat jalan ke kuantan kak jie 😀
    safe journey yeah
    Jom terjah post menarik dari Kie-yu ..Logo Baru di Malaysia Bakal MunculMy Profile

  17. wah meriahnye mamee slurppp dia! 😆
    Jom terjah post menarik dari mrs azmi ..SAYANGILAH DAN BERSYUKURLAH DENGAN KEHADIRAN SEORANG SUAMIMy Profile

  18. belum gaji tak kuat makan, dapat gaji kuat makan… 😀 😀 biasalah tu Kak Jie..rakyat marhaen macam kami ni gitu le nak survive di bumi sendiri..
    Jom terjah post menarik dari Linarahim ..Embarassing momentsMy Profile

  19. nak ke kuantan ? kan best klau boleh jupe .. dah dekat dengan tempat zqah .. hehehe
    Jom terjah post menarik dari zqah ..Jangan Tangisi Apa Yang Bukan MilikmuMy Profile