Press "Enter" to skip to content

Saja-Saja Layan

Nak letak apa ye?

*buka peti ais – owh ada sotong

matikan api dapur, cedok mee keluar tinggal kuah. Takut mee kembang

sotong nak potong macam mana, Mak Uda?
nak bubuh semua ke?
arghh…ada 3 ekor je, semualah

Nabil ni sejak balik Pangkor, kurang makan…. entah ngape. Sebab tak gaji lagi kot..

ha ha ha:lol:

tapi nabil rasa bila dapat gaji nabil kuat makan….

ha ha ha:lol:

ok buka api – dah mendidih masuk sotong dan udang

owh..mesti lazat punya ni..special ni

bawang besar tak bubuh?

a’aaaa kan…

padam api lagi , potong bawang

besar-besar ye Mak Uda?

Buka api semula

Tengah memasak tu sempat dia kaut sotong makan.

Dah – sekarang bersandar  lepas telan semangku mamee slurpppr!

p.s – sebenarnya saya tengah setting something tapi tak jadi2 …tu yang merapu meraban ni

p.s – dia jarang buka  blog ni, mesti dia tak tau Mak Uda dok taip aktiviti dia memasak dan berpok pek pok pek.

p.s – jarang ada orang kat rumah saya waktu² macam ni… ada anak saudara datang masak² makan pun seronok tak terkira…macam baru jumpa manusia!

©kujie – malam ni nak ke  Kuantan. Offline kejap nak suruh anak saudara tu pasang router dan segala mak nenek.

19 Comments

  1. farah farah

    baru kejap tak online dah penuh entri kak gie tak sempat nak baca:)
    Jom terjah post menarik dari farah ..Best Ke Epilog Syurga Cinta Tv3My Profile

  2. cari ikan bakar kat seberang jambatan tu… nama tempat tak ingat lah pulak..
    nama kedai ana ikan bakar… best kat kuantan tu

  3. La…kak Jie gi Kuantan rupanya… Singgah la ump dulu. Tapi bukan gambang la. Cawangan pekan…. Heheheh. Tapi saya gi ganu la ni. Hehehehe
    Jom terjah post menarik dari zikri ..Kali Pertama Berblog Di Rumah OrangMy Profile

  4. sotong sedaaap kalau masak kicap…bakar pun pk, cecah cili sikit + kicap…berasap sikit…woowww….meleleh kak jie….

  5. takumi takumi

    ahahahaha layankan ajela..nak makan meegi jer..nasib baik abg aku.. :mrgreen:

  6. ch@ ch@

    :mrgreen: comel je mak dan anak saudara together gether ye, hehe…
    Jom terjah post menarik dari ch@ ..mrAbi dan cikOniMy Profile

  7. mee saya sudah kembang 😛
    Jom terjah post menarik dari Mak Su ..Aku dan KamuMy Profile

  8. Tie Tie

    Haha… ingat resepi baru mee tadi. Tak pe laa.. bagus juga ada orang rajin ke dapur. Banyak sikit masa depan pc :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari Tie ..Tak nak kawanMy Profile

  9. belum gaji tak kuat makan, dapat gaji kuat makan… 😀 😀 biasalah tu Kak Jie..rakyat marhaen macam kami ni gitu le nak survive di bumi sendiri..
    Jom terjah post menarik dari Linarahim ..Embarassing momentsMy Profile

Comments are closed.