Saja-Saja Layan

Nak letak apa ye?

*buka peti ais – owh ada sotong

matikan api dapur, cedok mee keluar tinggal kuah. Takut mee kembang

sotong nak potong macam mana, Mak Uda?
nak bubuh semua ke?
arghh…ada 3 ekor je, semualah

Nabil ni sejak balik Pangkor, kurang makan…. entah ngape. Sebab tak gaji lagi kot..

ha ha ha:lol:

tapi nabil rasa bila dapat gaji nabil kuat makan….

ha ha ha:lol:

ok buka api – dah mendidih masuk sotong dan udang

owh..mesti lazat punya ni..special ni

bawang besar tak bubuh?

a’aaaa kan…

padam api lagi , potong bawang

besar-besar ye Mak Uda?

Buka api semula

Tengah memasak tu sempat dia kaut sotong makan.

Dah – sekarang bersandar  lepas telan semangku mamee slurpppr!

p.s – sebenarnya saya tengah setting something tapi tak jadi2 …tu yang merapu meraban ni

p.s – dia jarang buka  blog ni, mesti dia tak tau Mak Uda dok taip aktiviti dia memasak dan berpok pek pok pek.

p.s – jarang ada orang kat rumah saya waktu² macam ni… ada anak saudara datang masak² makan pun seronok tak terkira…macam baru jumpa manusia!

©kujie – malam ni nak ke  Kuantan. Offline kejap nak suruh anak saudara tu pasang router dan segala mak nenek.

19 Replies to “Saja-Saja Layan”

  1. sotong sedaaap kalau masak kicap…bakar pun pk, cecah cili sikit + kicap…berasap sikit…woowww….meleleh kak jie….

Comments are closed.