Saya dan MAHA

Assalamualaikum….dan selamat hari Isnin.

Syukur Alhamdulillah saya dah kebah walaupun tidaklah sepenuhnya. Saya dapat ubat ajaib. Ubat istimewa. Hadiah kasih sayang dari seorang suami.

Naktengok?

Isshhhh…seganlah…

Jeng…jeng…..jangan dok pikiaQ tang lein…

Nak dibandingkan dengan hp cap ayam saya dulu tu, memang berganda² hebat tetapi kalau nak dibanding dengan yang korang punya…eeeee…..orang dah tak pandang, kan.

Apa pun saya suka sangat² ubat demam saya kali ini..hakhakhak….

Cikgu Panji, anak murid cikgu ini degil. Nak juga merayau².

9.00 AM perlu keluar ke Shah Alam.

10.00 AM – rancang bersarapan dengan Syam yang datang dari Terengganu. Semalam rancang tak jadi. Dia tunggu saya sampai 9.30 malam, bila saya dah sampai Shah Alam, telefon tak pula berjawap. Tidur mati budak ni, saya call 10 kali tak angkat² !

11.00 AM – Pergi Mardi, Serdang. Wah….!!! semalam saya pergi Mardi terpegun tengok kerancakkan projet MAHA 2008 – Malaysian Agriculture, Horticulture and Agrotourism Exhibition 2008 . Masuk saja dari Pintu 3 , sepanjang jalan setiap inci bumi ada saja kerja² yang sedang disiapkan. Projek 200 juta untuk MAHA 2008. Seriau saya tengok…. gerun macam nak buat taman tema.

MAHA 2008 dijadualkan pada 11 – 23 Ogos, 2008.

Saya bukan dapat projek 200 juta tu…. 200 ribu pun tak cecah… kata orang celah² gigi je. Tapi kerja luar hujung minggu memang tak tolak. Kerja santai. Kerja 1 jam, mengular merayau 3 jam.

Lepas siapkan kerja kat Mardi, nak pergi hantar Along balik asrama. Mungkin habiskan masa dengan isi poket keluarga di Alamanda sebelum hantar Along . Inilah yang dinamakan kerja santai. Datang untuk kerja 1 jam, 3 jam melencong ukur shopping komplek!

OK…selamat bercuti jumpa lagi esok!

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Ubat rahsia untuk bahagia
    Jom terjah post menarik dari fmtt ..Sayangi AnakMy Profile

  2. kalo mnta kt tokey..kena byr..nk yg mcm kak jie gak..huhuhuh

  3. ---> kelat says:

    wah wah wahhh… begitu mujarab… hehehe… nak demam la cengginih… ekekeke…

  4. amboi .. bila la plak nak wat projek juta2 tu kujie wei … leh aaa tetumpang kayo! 😀

  5. ummi tak semua sakit sesuai dgn ubat mcm gini..hehehehehe

    lily – tak de canggih mcm ES EQ punya tuuuu..jeles tauuu

  6. mezain – tgok rumah tunggang langgang…bukan demam tambah2…terus pengsan patlima hari 😀

    fikriah – dh lepas pantang ke?

    ubat tu tak sesuai utk pesakit kronik!

    cendawanintim – kebetulan je…tu

    chii – dgn tokey kedai tepon tu la…dgn sapa lagi…

  7. sebol – rasanya tak maulah “ketagih” sgt…hehehehe

    azis – tu la..dah le sepjgn 2 hari tu masak..tak basuh…kehkeh

  8. cikgu panji – itu lah cikgu..demam kali ni dia mengada2 sikit…ubat kt spital tu dah tak lut…hahaha

    intan – taktik ini hanya valid utk sekali cuba je…heheheh

  9. Lily.Lulu. says:

    wah kak jie .. syioknya !!
    kalau macam tuh lily pun nak demam jugak la .. pastu kalo nak sihat nak dapat yg mcm tuh jugak

    hehehhe
    😀

    selamat datang ke geng SE !!

  10. Salam JIe, ooohh dah kebah ek, kalu x kebah jugak, sajalah tuuu..nk hadiah lain pulak la tu..hehe..Apapun, dengan hadiah tu lebih mengeratkan jugak kasih sayang hangpa berdua nooo…nmpaknya x lama lg byaklah klinik tutup, pesakit dah pndai pilih ubat nk bg kebah hehee…

  11. waa..bestnye dptt tepon br..camni..nk gak ar demam..tp chii nk mnta kt sape eh:p

  12. cendawanintim says:

    Wah, ubat demam paling mujarab tuhhh..kan K. Jie…

    Alhamdulillah..

  13. fikriah says:

    bestnya ubat demam tu..bertuah bdn…

  14. mezain says:

    Wow kalau camni ubat demam…boleh demam selalu ni..hehe

  15. azisazahar says:

    demam2 dapat adiah yer…bertuah yer…hehe

  16. Perkara penting bagi blogger yang ada k810 ialah:

    1. guna picture blogging lepas tu claim token.
    2. Install operamini
    (masuk operamini.com, guna browser sedia ada, lepas tu ikut arahan)

  17. Intan Rosnitta says:

    Bestnya ubat demam K.Jie 😀

    Agak2 kalau demam lagi pas ni, ubat apa K.Jie dpt ek???

  18. CIKGU PANJI says:

    Oh…Gitu rupanya ubat demam era terkini.Dah dapat terus ok segala demam.Bertuah sungguh mak budak ni…

Trackbacks

  1. Oh! to be seventeen again | Hidup Biar Sedap says:

    […] Yarabbil-alamin ©Kujie – maaf tak dapat bersms, hp ‘demam kura²’ jatuh dari kitchen cabinet Pemilik tidak akan bertanggungjawab […]