seandainya kau tau, kuingin kau mengerti

'Ruang Rindu'

'Ruang Rindu'

Malas aksi TERlampau!

Inilah ‘Ruang Rindu’ yang disiapkan oleh encik suami sebelum terbang . Berjuntai kaki melayan anak-anak ikan yang manja sambil habiskan satu tin rempeyek aka serdakΒ² semperit.

perempuan yang berkenalan dengan sepi ingin cuba merawat satu mimpi

perempuan yang berkenalan dengan sepi ingin cuba merawat satu mimpi

p/s – Masih blog yang sama, cuma tuan blog yang dah terbalik 7.6 Skala Richter

p/s – Selamat Ulangtahun Kelahiran 01/10 untuk Azni Zahri Duad – Moga ditetapkan iman,sihat tubuhΒ  badan, kesenangan harta benda juga kesejahteraan dunia & akhirat.

p/s – Hari Ahad nanti nak ke Nilai rumah kakak, nak beli bidai buluh untuk ‘Ruang Rindu’, sesiapa nak ikut rombongan cik kiah?

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. rumah ada swimming poooool….

  2. huhu..cam best je ruang rindu tuh.. :mrgreen:
    .-= titan´s last blog ..Komisen ke 13 dari Linkadage =-.

  3. Memang best tahap cipan Ruang Rindu ni… paling kurang ada gak tempat layan blues dan lepas rindu…
    .-= Muhasabah Trading´s last blog ..Jubah labuh corak batik : gaya baju kurung moden =-.

  4. Rindu ekkkkk? Sabar la,Kak.
    Bila b`jauhan – rasa rindu pasti ada.
    Bila b`dekatan – rasa sayang dan cinta semakin membara.

    bykkan b`doa agar suami Akak selamat di kejauhan. πŸ™‚
    .-= Zymazara´s last blog ..Hitam Putih Sebuah Kehidupan =-.

  5. Kak Jie,

    nak kongsi pengalaman. Saya pernah juga tinggalkan cik puan isteri kerana tugasan di Jeddah selama banyak2 minggu dan bulan. Banyak sungguh bulan purnama yang cik puan isteri tunggu juga di ‘pot’ rindu tidak berpintu. Akhirnya banyak pula timbul ‘kawah2’ batu di pipi dan di dagu. Jadi kalau dilayan takut2kan pipi gebu kak jie pun akan dilawati si batu. Carilah aktivity2 kak kiah dan mak jah, tapi biarlah yg muslimah… hihihihi, semoga dapat terus bersabar. masa bergerak pantas

    • @AyKay, he he he … adik beradik suami banyak yg memberi sokong dan kak jie sgt rapat dgn mak mertua…itu kelebihan.

      Hujung minggu ni nak berkumpul dgn dia org di Bangi πŸ˜†

  6. tempat lepak yg sangat best..hehehe

  7. Lama tuu nak menanti di ruang rindu..
    .-= nuaeman´s last blog ..Gempa, Hujat, Ribut dan Tsunami =-.

  8. cantiknya landskap rumah kak jie…tenang n damai. ehemmmm kak jie pertama kali berjauhan dgn hubby ke…rindu begitu mendalam
    .-= kenari´s last blog ..Jom pi memancing… =-.

  9. weeeeeeeeeee! best tu klu leh join :mrgreen: tapi manyak jemputan open house le :roll: time tu membuncitkan perut! wakaka πŸ˜†
    .-= mrs azmi´s last blog ..PENAT~ =-.

  10. hari ahad penuh dengan aktiviti berayalah Pn. kiah.. huhuhu

    lain tahun ajelah yea.. hehehhee πŸ˜‰

    • @maza, ooooo… orang bandar raya sebulan

      sabtu ahad jem teruk, ramai org memandu berkumpulan, sesat cari rumah kawan2

      kehkeh πŸ˜†

  11. Boleh merasai kerana pernah berjauhan dengan keluarga lebih 1 tahun …. adakalanya sepi terlampau walaupun kelilingi ramai manusia …
    .-= denaihati´s last blog ..Contest Weblog Popular 1Malaysia Dilanjutkan =-.

    • @denaihati, sebenarnya tak de la serius sgt pun, sgt sibuk dgn aktiviti keluar masuk jemput anak2….mgkn gambar tu yg scary sgt kot πŸ˜†

  12. War…ruang rindu ah kak nampak macam best saje! ;P

    Tentu rindu kat abang yang dah merantau kan? πŸ˜₯
    .-= tekkaus´s last blog ..Mooncakes…Another 3 More Days… =-.

  13. πŸ˜‰
    susahnyer berjauhan dengan suamikan…

  14. rasa sejuk lak tengok gambar rumah ni…

    rindu yang di sana.. πŸ™‚

  15. cantik la landskap uamh kak jie. ehemmmm tak penah berjauhan dgn suami ke kak jie…1st time ke? patut la rindu semau-maunya

  16. hahaha..
    kesepian ker?
    cian suami g outstation..
    lawa rumah!!!
    peargh…
    .-= jaws´s last blog ..Kenapa Saya Suka Sepaku Hosting?! =-.

  17. kak jie..jgn terbalik..nanti pening kepala..berdiri betul2 tau..
    rindu rindua jadi kenang kenangan…
    πŸ˜† :mrgreen: πŸ˜‰
    .-= izzah´s last blog ..Teman Bicara =-.

  18. perasaan seperti inilah yang saya tidak mahu kak. mungkin ianya sama seperti dimaksudkan atau mungkin maksudnya lain? adeh pening pulak kah3.

    mungkin ikut terbalik sekali kah?
    .-= megat´s last blog ..Apakah Itu SEO, Apakah Tujuannya Dan Bagaimana? =-.

    • @megat, Sebenarnya tak adalah tergugat sangat, cuma sedang menyusun jadual rutin harian. Ada beberapa part yang ‘hilang’ πŸ˜†

  19. bermeditasi kesunyian ke kakjie? hahaha ^_^

Trackbacks

  1. […] blues di Ruang Rindu ( ini bukan gambar pagi ni… abaikan bekasΒ² makanan tersebut […]

  2. […] pagi bersantai di Ruang Rindu sambil bagi ikan-ikan […]

  3. […] bukan bapa ayam atau ibu ayam…. Angah balik dari sekolah mesti melepak di Ruang Rindu baca suratkhabar sambil Β makan di sini. Β Kadang-kadang kawan-kawan dia datang study group di […]